Mycket gott
Middagstipset för kvällen stod ICA Maxi bladet för, de tipsade om Kalkonfilé med serranoskinka. Vi hade inte kalkon hemma så det blev kyckling istället, fågel som fågel :-) Men gud så gott det blev!
För fyra personer;
600g kycklingfilé
100 g skivad serranoskinka
1 liten rödlök
1 dl svarta kärnfria oliver
3msk skuren timjan
2 dl matyoghurt
salt och peppar
250 g körsbärstomater
4 portioner pasta
2 msk pesto
1 påse blandsallad
1. Sätt ugnen på 150C
2. Strö salt och peppar på kycklingen. Linda serranon runt filén. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt mitt i ugnenca 45 min.
3. Skala och hacka löken. Skär oliverna i bitar. Blanda ner det och timljan i matyoghurten och smaka av med salt och peppar
4. Dela tomaterna i halvor. Koka pastan. Häll av vattnet och blanda pastan med tomaterna och peston. Vänd ner sallad strax innan servering.
5. Skär kycklingfilén i skivor och servera den med pastasalladen och olivyoghurten.
Klart!
Till efterrätt;

Kommentarer
Trackback