Just nu



Just nu baka jag, Morotskaka med banan, tagen från ICAs senast nummer av Buffé nr 8 2009, sid 11.
.

 Morotskaka med banan



Ingredienser
Portioner: ger ca 10 bitar

3 morötter  (ca 300 g)
1 mogen banan 
2 dl vetemjöl 
1 msk bakpulver
2 tsk malen ingefära 
2 tsk kanel 
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja (t ex olivolja)
1 dl riven kokos
matfett och riven kokos eller ströbröd till formen

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform eller liknande med kokos eller ströbröd.
3. Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och kanel.
4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
5. Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
6. Grädda 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0