I vår familj firar vi namnsdagar. Det är m...

img_1791 (MMS)

I vår familj firar vi namnsdagar. Det är mycket bra! :-)


En trött liten sjukling!

img_1790 (MMS)

En trött liten sjukling!


Sjukstuga

Jaha, då är det konstaterat. Vi är en sjuk familj. På något sätt har vi lyckats få en infektion som inte vill ge med sig. Den flyttar från person till person och verkar aldrig vilja ge med sig.

Idag är Thea värst drabbad, kräks och har ont i örat. Själv har jag halsmandlar stora som fotbollar.

Suck!

Söndagmiddag. :-)

img_1788 (MMS)

Söndagmiddag. :-)


Nu kör vi!

img_1787 (MMS)

Nu kör vi!


Landet, badande hästar och Alfons Åberg

Igår och idag har töserna och jag sportlovsledigt. Gårdagen spenderade vi ute hos Erika och Wilmer. Vi lekte, åt, lekte, fikade, bakade, provade kläder och pratade i massor. Det är något visst med vänner som man känt länge länge, man kan liksom prata om allt och ingenting behöver egentligen någon förklaring till varför. Jag vet hur hon fungerar och hon vet hur jag fungerar. .-) Lovely!

Erika har en jättespännande ide, eller projekt på G. Hon ligger i startgroparna till att förverkliga en dröm. Modigt och nödvändigt att våga förverkliga. Möjligheterna är oändliga!

Just i detta nu var tydligen alla plasthästar tvugna att bada... Töserna också såklart. Ihhhh!

Senare idag är det premiär, ja inte för bion men för töserna att gå på bio. vi ska tessta matinen med Alfons Åberg. Jag hoppas att det blir roligt. Jag har berättat om de sköna stolarna, det stora rummet, filmen och popcorna...

Tjing!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

Jag tror att idag är den 100 dagen i rad som det snöar... Visst det är vackert när snön skiner och snön ligger som ett täcke. Jag kan till och med sträcka mig till att det kan vara magiskt, men, 100 dagar i rad, det är att ta i.


Repris

Hahaha, nu har jag raderat några inlägg... Vet inte alls vad som hände med min mobil, helt knasigt. Men nu vet ni i alla fall´vad jag åt... hahaha


Jaha, ikväll byttes tjejmiddag med god mat...

img_1773 (MMS)

Jaha, ikväll byttes tjejmiddag med god mat och bra konversation ut mot äkta husman, lite trötta barn och en man med huvudvärk som blev inkallad till jobbet. Inget fel i husman, barn och man men ni vet när man tänkt sig godis och får sallad...


Hmm, fick sockerdjävulen på axeln... Det l...

img_1772 (MMS)

Hmm, fick sockerdjävulen på axeln... Det lilla satyget vann över ängeln...


Kommunikation, och rätt sådan

Åh så glad jag blir av konkreta kommunikativa människor! Har just avslutat ett samtal med en myndighet, Transportstyrelsen, och av alla mina samtal dit ( det har blivit endel i jobbet) så är detta det hitintills första samtal som givit mig konkret information. Hon var helt enkelt fantastik. Hon harde kunskap, vetskap och levererade den på ett kort, klart och konkret sätt. Vilken lysande utgångspunkt för ett lyckat informativt samtal utan missförstånd.


Tappra!

Ojojoj, trappra är ni som kikar in här varje dag fastän jag inte uppdaterat på länge, länge! Tack!

Egentligen finns det massor att skriva om, på många olika nivåer i livet men jag hoppar in i debatten som retat mig länge nu. jDen om våld, mäns våld mot kvinnor och kvinnors våld mot män. Det finns som bekant en kvinnojour för kvinnor som blir slagna av sina män. Den har funnits länge och den behövs. Nystartat i Uppsala finns nu också en mansjour. Såklart är denna för män som blir slagna av sina kvinnor.

Det är aldrig rätt att slå. Så är det ju och det vet de flesta. Förmodligen finns det ett behov i samhället av båda jourerna eftersom de uppkommit och då måste det vara jättebra. Detbatten dock handlar om pengar til de båda. Ansvarig för mansjouren, Mattias (+) någonting skriver insändare i UNT om det upprörande och snedvridna faktum att kvinnojouren får mer pengar än vad mansjouren får. Hur har han mage?! Hans argument är att de båda är jourer som verkar mot våld och borde därför ha lika stor andel pengar. jaha, här är ett bra exempel på att man kan få statistik till det man vill. Dock, hur har han mage?!

I min värld är detta en man utan kapacitet. Till och med så att han går över gränsen till att vara en av dem som hotar de utsatta kvinnorna. Såklart är det fler män som slår kvinnor än tvärtom. Såklart. Den som ifrågasätter detta argument ber jag söka fakta och sedan sitta tyst. Att skillnaden däri ligger i fler fall än ett fåtal är också klart. Så, att ens våga argumentera för delad peng... Nej du herr mansjour, nån måtta får det faktiskt vara!

Lola!

Idag kom hela vårkollektionen med posten! Åh vad jag älskar att få hem en hel kollektion. Det är såå mycket fint. Fantastiska sommarplagg, både för vardag, slappdag och fest! :-)


Solen

Vi, liksom alla andra blir sugna på sol och värme nu efter månader och månader av snö! Idag slog vi slag i saken, en resa bokades. sol, strand och värme soon we come! .-)

RSS 2.0