Vardagslyx!

img_2796 (MMS)

Vardagslyx!


Konsumera mera!?

Kanske är det så att ni shoppar lite för mycket, att ni inte behöver något mer men om ni ändå e lite sugna... :-)

www.rafsen.se


Nu är vi på väg hem från ett magiskt fint ...

img_2776 (MMS)

Nu är vi på väg hem från ett magiskt fint bröllop. Min bror har blivit man och hans Catalina fru.  :-)


Det är prima att jobba i Stockholm ibland,...

img_2681 (MMS)

Det är prima att jobba i Stockholm ibland, det är, hör och häpna, ett lite knivskarpare sätt att tänka och snabbare sätt att agera i storstaden. Det som dock är stadens minus... Köerna. Var fn är ringleden? Trafikplaneringen?


Sant men e det verkligen trevligt att komm...

img_2680 (MMS)

Sant men e det verkligen trevligt att komma till ett företag och se denna?!


Byxor!

Jag behöver nya byxor!!!! Jag blir tokig på byxor. Gillar dem inte alls egentligen. Jag hatar allt som sitter åt, mullig eller ej. Klänning är sitt signum eller tunika och leggins för den delen med men ibland vill jag ha ett par snygga byxor. Min kropp säger jatack till byxor med dragkejda i sidan, jag blir liksom snyggare då men åh så svårt det är att hitta.

Är det någon som vet vart jag kan finna fina byxor???

HJÄLP!

Är detta vardagslyx mån tro? Dricker ni Ku...

img_2671 (MMS)

Är detta vardagslyx mån tro? Dricker ni Kusmi?


En söndag med guldkant spenderas i solsken...

img_2667 (MMS)

En söndag med guldkant spenderas i solsken på Grönalund utan köer! Fantastiskt bra!


Clara Frijs är en fantastiskt söt liten bu...

img_8114 (MMS)

Clara Frijs är en fantastiskt söt liten butik i Storvreta. Öppen fredag och lördag. Åk dit och mysrunt en stund.


Frida Norén

Frida Norén denna kvinna som för mig är min kompis gamla flamma som nu blivit Frida med torpet med hela Uppsala. En i min minnesbank glad och öppen tös och som dömande av bloggen hon driver via UNT fortfarande behållt sin inställning till livet.

Jag har följt hennes blogg under våren och jag kan inte annat än att le. Hon har självinsikt och en härlig inställning till livet, kanske inte allting behöver vara om det alltid varit och kanske det är mer rätt än någonsin. Utan att döma andra proklamerar hon för sitt sätt. Ett härligt sätt tycker jag.

Idag var det även premiär för fröken Norlén. Premiär för krönika i UNTs bilagetidning City som utkommer på fredagar. I krönikan tar Frida oss med på en natts passion med en strålande vacker men ack så ung man. Frida själv fyller 30 i år och mannen i fråga, eller pojke, benämningen får ni avgöra, var blott fyllda 20. Krönikan får en tvist i mitten där tant och old mama blir uttryck inskastade och smutskastade men reds upp av ett fantastiskt slut. Kvinnor i 30 års åldern vet mer, har gjort mer, har sett mer, har rest mer och är fortfarande attraktiva! Fin slutsats och förbannat bra!

Ni som känner mig vet att min faschination för yngra män må vara obefintlig... men kontentan, summan av mumman, det fantastiska i att bli äldre. Jag älskart. Åh om jag hade vetat för 10 årsedan vad jag vet nu. Perfektion. Men också vad fantastiskt att jag vet nu, att jag förstår lite mer, och att -om vi nu ska tala "strålande vacker" att jag vet att jag är bäst lite mullig. Det är så jag är men poängen, det är HUR jag är som verkligen spelar roll :-)

Kika in på UNT och klicka på bloggar så hittar ni Fridas Blogg. Lägg den i favoriter och börja varje dag från och med nu med en dos Frida. Du kommer att le.

Höstkollektion

Imorgon släpps höstkollektionen för världens bästa House of Lola. Den är helt magisk. För min del har jag verkligen hittat hem, det finns inga plagg i världen som jag snvänder så mycket och ofta som Lolas. Jag älskart!








För att spä på...

...ja, det förra inlägget om tant. Jag älskar även blommiga föremål...






Dessa skulle mer än gärna få flytta in i mitt skåp! De är gjorda av den danske keramikern Marco Friis. Ibland önskar jag verkligen att jag bodde närmre Danmark så jag lättare kunde ta del av lite mer design. Uppsala är minst sagt en fattig stad på den fronten, faktiskt en fattig stad på allt annat än anrika hus och kunskap, men nu var det ju inte min uppfattning om Uppsala detta inlägg skulle handla utan om blommiga koppar. Kika in på www.marcofriis.dk där hittar ni kopparna och en hel massa annat fint!


Tant?

När e man tant egentligen? Finns det en klar och tydlig definition? Grått hår? -Lila hår?! Permanentat hår... Beiga pumps, klockade kjolar i ull? Pelargoner i köksfönstret som man tar sticklingar ifrån? ... Blir alla tant någongång? Blir till och med de där ärtiga damerna tanter?

Varför denna undran undrar ni säkert, ja ok, låt mig fråga såhär. Fina kuddar i soffan, är det tantigt? Ni vet, inte bara "soffkuddarna" utan andra, lite olika fiiina kuddar som man inte köper för att de är trendigt matchiga utan just för att de är fiiina. Är det tantigt?

Min mormor var tant, en fin tant men ändock en tant. Permanentat, fina klockade ullkjolar, pelargoner och sticklingar i massor, och, hon hade kuddar. Otaliga kuddar i olika former färger och mönster bara för att hon tyckte att de var fina.

Poängen. Jag vill köpa fiiina kuddar.





Jag vill ha denna från Carlssoninterior.se

Eller dessa...



Så, är jag tant?

För min mans skull står jag i solnedgången...

img_2627 (MMS)

För min mans skull står jag i solnedgången med en massa glada människor och lyssnar på Håkan Hellström, ok då, jag erkänner -det e inte så pjåkigt.


Messini Design

En vän till mig, eller bekant eller, ja en ny vän kanske man kan säga,äh sak samma relationen, en vän till mig har just startat en egen web shop! www.messinidesign.se

Hon har varit egen sedan en tid tillbaka och sålt mycket via signerat och facebook. Hennes specialite är dalahästar, fantastiskt fina sådana. :-) jag har olika varianter och även hennes nya, målade plexiglashjärtan.

dalahästsmycke dalahäst





www.messinidesign.se



Denna klase glädje kom upp på hemsidan idag. Så fin!

bild

Förutom att karin, som driver Messini design, gör väldigt fina smycken så tycker jag att det är såå bra att hon vågar satsa på sin passion. Driftigt! Dessutom gillar jag unika ting som inte massproduceras. Kika in såklart, jag tror att ni kommer hitta ett helt hav med finsaker! :-)

Matkassar i all ära men jag måste säga att...

img_2621 (MMS)

Matkassar i all ära men jag måste säga att det är fantastiskt smidigt att springa ner till Ica och ta deras veckans middagsmeny och shoppa enligt den bifogade inköpslistan. Vi har gjort det nu ett tag och i princip alltid så är det oerhört smaskigt och förvånansvärt billigt i jämförelse med andra alternativ. Tippar på att vi lägger ca 400:-/ v på middagsmaten och då räcker det att föda bår familj på 5 och matlåda. Det ni!


På jobbet

Yes box, då var jag tillbaka i kontorsstolen. Efter en dag framför skärmen märker jag av att jag ej är van, kanske ska jag ta detta som ett aktivitetstecken och försöka röra på det här fläsket jag har som snarare än förminskas förstoras... Hmm, jag som trodde att arbete efter mammaledighet skulle vara medicinen. Det kan jag med facit i hand säga att det inte var. Kanske behövs lite mer motion läggas till i ekvationen för att uppnå förminskning.


Vi får se, när det kommer till mig så svikatr karraktären. Jag är bra på mycket, jo men det är jag, men på självbehärskning när det kommer till söta saker och motion, nej där fallerar jag. Ser jag till min mamma så förstår jag att detta kommer att vara en livslång kamp. Det rationella i mig säger såklart, skärpning, hur svårt kan det vara? Eller, skit i det då, att vara mullig kan ju vara charmigt det med... Men, mina knän och känslan i mig säger att jag inte trivs. En balans skall finnas. Det stavas inte bantning eller diet eller "bara annanas" gör jag något sådant blir mina tankar nästintill maniska och bara vill ha det som är förbjudet vad det än må vara.

Ja, svaret är ej funnet, jag hör av mig när jag närmar mig de 50, kanske har jag lösningen för mig då, tills dess, eller i alla fall resten av denna dag, Ciao från en mullig brutta!

Mitt nya, matmuffins. Gott, ganska nyttigt...

img_2601 (MMS)

Mitt nya, matmuffins. Gott, ganska nyttigt och fantastiskt lättbakat :-) Perfekt att ta fram till mellis eller på picknick.


Mitt nya, matmuffins. Gott, ganska nyttigt...

img_2601 (MMS)

Mitt nya, matmuffins. Gott, ganska nyttigt och fantastiskt lättbakat :-) Perfekt att ta fram till mellis eller på picknick.


Lite vin och en bok fylld med relationer o...

img_2587 (MMS)

Lite vin och en bok fylld med relationer och känslor. Mumma!


Idag har vi lekt ute heeela dagen och verk...

img_2584 (MMS)

Idag har vi lekt ute heeela dagen och verkligen kramat ur det sista ur solen. Fantastiskt!


..såklart tyckte Elice också att det var m...

img_2554 (MMS)

..såklart tyckte Elice också att det var mysigt.


Bebisar,bebisar, bebisar. Det är så många ...

img_2552 (MMS)

Bebisar,bebisar, bebisar. Det är så många juveler kring mig just nu. Nyfödda eller som fantastiska frön. Det är nästan så att jag blir lite sugen! Jag ska nog fråga min man vad han tycker om saken :-) Idag badade vi med Magdalena och hennes juveler Lucas och Hugo. Thea var oerhört förtjust i Hugo!


Vi befinner oss på Säva ridcenter för en r...

img_2547 (MMS)

Vi befinner oss på Säva ridcenter för en rundtur inför höstens bravader! :-)


RSS 2.0