off to Lola

 

Ikväll e det Lola! Den här har jag på mig idag! :-)


Skönt fynd

Om du vill fynda, skynda till meloa! www.meloa.se

Brazil Tunic VILA - Smokey Rose Brazil Tunic VILA - Cloud Blue

För 100 pix är den din. Fin och lagom slapp :-)

Evig kärlek?

Finns evig kärlek? Jag har tänkt tanken många gånger och alltid kommer jag fram till samma svar. Ja. Svaret kommer dock med en hel massa förbehåll. Det är inte enkelt. Speciellt svårt är det när vardagen är fylld av så många måsten att man kanppt hinner tänka en egen tanke -men det är just här som det är extra viktigt att göra det. Om man vill leva i evig kärlek vill säga.

 Jag vet par, gifta sedan urminnes tider som helt enkelt lever ihop för att de gjort det så länge. Ett liv utan den andra är omöjligt men ett liv i sprakande kärlek väldigt långt ifrån verkligheten. De har glömt förbehållen som evig kärlek kommer med. Observera, trygg och nöjd är inte lika med evig kärlek. Jag lägger ingen värdering i hur man väljer att leva, det utgår ifrån så många olika aspekter, men jag definierar det eviga.

Så, evig kärlek. Kärlek för evigt. Förbehållen? Lika enkelt att skriva som det är svårt att genomföra eftersom de förändras hela tiden, dag för dag, år för år men,  - Tillgodose din partners behov. Så länge du lyckas tillgodose din partners behov så kommer denna vara nöjd och glad med det den har. Enkelt va? Eller, då har du gjort din del. För att relationen skall överleva måste såklart din partner tillgodose dina behov. Gör ni det båda två, hela tiden så kommer evig kärlek att uppstå.

Behoven då? Kluriga men för att försöka göra någonting abstrakt väldigt konkret. Det finns tre behovskanaler att se till. Verbal, fysisk och materiell. Vi behöver alla varje kanal men olika stor dos av de olika och, här kommer kruxet, det varierar från tid till annan.

Verbal.
Att få HÖRA känslor och tankar. 

Fysisk.
Att bli berörd. All få känna att vi är älskade.

Materiell
Att genom materiella ting bli uppskattad. En blomma, ett litet paket. En extra tanke materialliserad. En lapp.


Blir det trist att kategorisera kärlek? ja, kanske. Men om man inte reflekterar över skeenden och sedan skaffar sig perspektiv då tror jag att livet blir mycket svårare. Tänk dock på att det här handlar om kärlek. Ej förälskelse eller attraktion. Utan om kärlek.

Jag mässar som om inga andra tankar finns men det är klart att de gör. Det här är min verklighet. Hur ser din ut?

Allt du vill

Det slår mig ibland att världen är liten, såklart inte till storlek men mer att vägen till framgång kan vara kort, i alla fall om man väljer att hitta den.

Det är så lätt att tillskriva andra människor makt. Att titta på sin chef eller en ledare i sin egen genre eller i samhället i stort och måla upp dem som stora makthavare, nästan omöjliga att nå. Här kommer en hemlighet, det är lika lätt att plocka av dem den makten för det är nämligen vi, du och jag som tillskrivit dem den. Därmed inte sagt att de är inflytelserika men det har med erfarenhet, relation och kunskap att göra. Det finns en skillnad, den kan vara svår att förstå men den är viktig, oerhört viktig.

Såhär, ta en ledare eller vi säger att vi ska på en arbetsintervju. Åh vad vi vill ha det där jobbet! För oss skulle det betyda så mycket och vi blir nervösa. Hela vår framtid ligger i intervjuarens händer! Ja, förvisso MEN det kan också vara så att företaget behöver oss. Utan vår personlighet och kunskap så kanske företaget går under eller i alla fall inte alls går lika bra...

Jag brukar tänka att den jag träffar också är en människa, han/hon äter frukost i pjamas, äter falukorv till middag och sitter i soffan under en filt. Förmodligen tycker han/hon att det är tråkigt med hushållssysslor och blir glad av en teckning. Eventuellt har de till och med hål på några strumpor och en t-shirt gammal och ful men ack så skön...
Så när jag säger att världen är liten så menar jag att det kan vara lätt att sitta hemma på sin kammare och inte veta hur man ska nå ut och man målar upp händelsernas centrum långt, långt borta från sig själv men att centrum egentligen inte ligger längre bort än du har telefonen från din hand. Ser man det så kan världen vara väldigt liten. Vem skall du ringa idag?

Kram!

Strike à pose!

img_1107 (MMS)

Strike à pose!


Lola in real life!

img_1106 (MMS)

Lola in real life!


Familjegymnastik

Morgonen bjöd på familjegymnastik för vår del. Så roligt! Nu lite fika med jordgubbstårta och sen Lola hemma hos Mikaela. Det ska bli kul. Ska erkännas att jag i början var lite fundersam över lola + mig men nu är jag säker. jag tycker om Lola, eller, jag älskar Lola. Det är så snyggt och skönt :-)

Dinner time blev verkligen Mumma!

img_1105 (MMS)

Dinner time blev verkligen Mumma!


..och basilikakryddad kikärtssoppa! Mumma!

img_1102 (MMS)

..och basilikakryddad kikärtssoppa! Mumma!


Jag e allt lite huslig :-) i kväll bjuds d...

img_1103 (MMS)

Jag e allt lite huslig :-) i kväll bjuds det på nybakat bröd..


typiskt

Det är disigt, regnigt och det kryyyper i kroppen. Vad i hela fridens namn hittar man på en dag som denna? Att vara inne en hel dag är otänkbart givet att vi inte vill hamna på hispan allihopa vi dagens slut. Jag eftelyser en stadssite där alla evenemang finns radade så att vi lätt kunde välja och vraka bland de alla aktiviteter som jag är säker på finns idag. ¨

Vad hittar ni på? Tips?!

I mitt förra liv var det här otänkbart... ...

img_1099 (MMS)

I mitt förra liv var det här otänkbart... Nu är det vardag :-)


Utedag på öf. Nu lagas kottsoppa!

img_1092 (MMS)

Utedag på öf. Nu lagas kottsoppa!


Fredagar är tösadagen hos oss. Vi är ledig...

img_1090 (MMS)

Fredagar är tösadagen hos oss. Vi är lediga alla tre tjejer och idag står öppna förskolan på schemat för förmiddagen.


En glimt

Livet springer ikapp mig och mycket liiiite tid lämnas över åt bloggandet. Här kommer två glimtar ut verkligheten...


-Mamma, jag har gjort en teckning till dig!
-Åh vad fint, vad är det?
-En rund hiss och en fyra.

Hmmm, undrar vad hon tänker på egentligen...



-Mamma, när jag bli stor får jag lika långa tuttar som dig.

Jaha, då var det konstaterat. Hon sa inte fasta, fina, runda, stora eller små. Hon sa LÅNGA!


bild lånad från google, sökord; långa tuttar...

Söta ni!

Ni är mig trogen fast jag är dålig. Tack för det! Jobb tar upp min tid blandat med en hel del annat. Min man undrar om jag nu jobbar igen för tiden som mammaledig. Kanske är det så, jag mår så bra av att jobba, jag får energi och glädje av det.

Till valet.

Oundvikligt är det att tala om SD. Alla gör det. Hemska tanke, pinsamt yada yada... Eller, viktiga ståndpunkter såklart men viktigare ändå är innebörden. Man kan inte sätta sig över, eller inte ta diskussion.  Närmre en halv miljon svenskar har valt att lägga sin röst på SD. En halv miljon! Det handlar inte om några få, det handlar om massor.

SD är inte ett sunt parit, det kan vi vara på det klara med. Ej heller håller deras resonemang eller logik. Dock appellerar de till många och denna dragningskraft måste ses som ett uttryck för någonting. Då SD står på en värdegrund av elakt slag ser jag uttrycket som en form av missnöje. En halv miljon svenskar är missnnöjda och deras uttryck tar form i SD. Så, vad gör vi? Hur tar vi oss an denna missnöjdhet och hur konkretiserar vi den till vad det egentligen är?

Vad tycker och tror ni?

Val

Yes, imorgon smäller det. Val i stort och första gången som valförättare för mig. Stort tycker jag, det e inte alla som e! :-) Sådan mor sådan dotter...

Vet du vad du ska rösta på? Jag hoppas det!

Jan Björklund

För mig är det självklart.

Utveckling

Fasen också, jag sitter här och försöker hitta ett konkret sätt att bearbeta en mindre lyckosam sida hos mig. Att ta första steget till en kontakt. Jag är bra på relationer, på att lyssna och prata så det är inte där problemet ligger. Det är precis innan. Det ligger i hejet och orden som följer. Jag har inga bra ingångar till samtal och det irriterar mig å det grövsta. Hur fasen tar man kontakt med människor man inte känner ej heller har träffat och får det till världens naturligaste sak? Såklart utan att vara påträngande...

Ok, ni är ett femtiotal som tittar in här varje dag. Nu behöver jag er hjälp! Hur gör jag?

Snart!

Idag kom min älskade dator hem och som sagt är min mobil även den på g tillbaka. Det här har varit jobbigt, stressande och irriterade skall ni veta. En värld utan datorer och mobiler, vad är det för en värld?! :-)

TUSEN tack Annika för att du hjälper mig!

Som smör i solsken!

Just hemkommen från min vän Veronica som haft Lola hos sig. Det gick bra för mig men ärligt så tror jag att kläderna kan säjla sig själva. Redan innan visningen hade tre tjejer provat och fyllt i ordrar! Det ni!

Rädd

Snart är det val, det kan väl inte ha undgått någon, eller? Efter ett inslag på radion för någon dag sedan så börjar jag undra. Inslaget konstaterade att 6 av 10 ej visste vilken "färg" som styrde vår kommun. Ej heller kunde de svara på vilka partier som ingick i Alliansen. När jag hör sådant blir jag rädd.

På nyheterna idag intervjuades personer från Fosie i Malmö, tydligen var valdeltagandet där väldigt lågt. När folk på gatan fick frågan om de röstade och i de flesta fallen varför de inte röstade i förra valet så blev svaren att de inte hade tid... och hör och häpna, att det inte gjorde någon skillnad i deras liv vilket styre som Sverige hade. När jag hör sådant blir jag rädd, riktigt rädd.

Vad finns det för människor i vår värld? Hur ser deras verklighet ut egentligen? Hur kan man inte vilja/orka rösta? Hur?

Jag blir ärligt arg och provocerad. I min värld är ders okunskap och ovilja fruktansvärd och faktiskt så gör det dem sämre. 



Fotograf; Catalina Sandru




God nyhet!

Pratade just med mobildoktorn och nu e pärlan på väg hem! :-)

Fortfarande naken

Jag är fortfarande naken, tekniknaken. Mobilen är på lagning men förhoppningsvis på g hem inom de närmsta dagarna och datorn kurerar sig hos doktor Annika. Kanske har hon hunnit med att ge den lite medicin i helgen. Nu är det sonens dator som får vara i mitt våld under dagarna. Det fungerar men jag måste medge att jag lägtar till mitt skrivbord. Här inne är lite, hmm, unket liksom... Sådär det kan vara i tonnåringars rum. Ni förstår säkert! :-)

Nu, jobb jobb jobb!

Någonting har hänt med min dator. Den är sjuk! Datordoktor Annika ska kurera så snart blir den bra igen. men tills dess, bloggpaus.

pippi på ugglor



Har ni skaffat er en uggla än? Modegurun :-) i mig säger - Do it!

 www.aldora.se säljer den här fina


Konversation ur verkligheten

-Mamma, Thea kan inte prata
-Nej, gumman, det kan hon inte än
-Hon kan säga mamma
-Ja...
-Men inte ketchup
-Nej...

Föräldrarådsrepresentant

Jaha, jag har blivit tillfrågad om jag vill vara föräldrarådsrepresentant på tösernas dagis och ja, absolut. Jag vill vara med och påverka mina tösers vardag till det bästa jag kan. Så, om en timme bär det av. Det ska bli spännande!

TV

Tittade på partiledardebatten och konstaterade att jag tänkt rätt. Bytte kanal och hamnade mitt i Biggest Looser, Sverige och konstaterade att med en kexchoklad i handen var jag inte i rätt stämning för att se det programmet... jag borde inte titta på det, jag borde vara med... Avslutade med kvalster. Älskar den serien! Någon som ser den?

Besked

Tänk att vägen till beslut kan vara så lång ibland... För mig, som typ-A person, är det mycket irriterande. Jag vill att det ska beaktas och beslutas, ingen väntetid eller nanjana tanke. Dessvärre är det inte så många som tänker som jag... hmm... Nåja, när besluten väl kommer tas de tacksamt emot. Idag fick jag ett besked, ett som verkligen dragit ut på tiden, sån tur att det var positivt! Med A sagt, det var ett beslut på jobbet -B.

Räll eller fel?

Joakim och Cattan ska så småningom bli föräldrar, men, innan det händer tror jag att de bör fnula en stund på vad som är rätt och fel att göra...


idag pryder...

...en ny klänning min perfekt svarvade kropp...(hmm)

Klickade hem en långklänning från meloa och som vanligt så kom den med rekordfart hem till mig. Armygrön, trekvartsärm och fotlång. 199:- och fantastiskt mjuk och skön. Gillar när det inte sitter åt och är hårt! hahanej, jag är inte åttio år...

Tess Long Dress VILA - Army

bild från meloa www.meloa.se

Hemma igen!



Efter några dagar i sommarstugan och med ett barnkalasstop på hemvägen så har vi nu anlänt till mi casa. Skönt att komma hem när man varit borta ett tag. Fortfarande är min mobil på lagning, den är mycket, mycket saknad, men jag lånar en bild från Cattan för att förgylla... :-)



Mitt sommarstugepysselprijekt. Har slipat, målat och fixat, kanske ett loppisobjekt!?

Kräftskiva!

Fredagar är vår lediga dag så ikväll drar vi till sommarstugan för mys och trängsel! Heeeela familjen -6vuxna, 2 barn, 4 katter, 1 hund och ett paket kräftor. Nämde jag att stugan är på 65kvm!?...

Vi hörs på måndag!



Bild lånad från www.expressen.se

Ett PIP tips

Jag borde lagt till PIP Studio på min lista över märken som är jag. Nåja, här kommer det och ett litet tips. Jag siar att PIP kommer bli större och större i vårt avlånga land och för er som funderar på att bli ägare till en liten PIP så säger jag bara; köp direkt från deras hemsida! 

PIP Studio  är ett Holländskt företag som designar och tillverkar porslin, väskor och diverse pappersvaror. Färgglatt och inspirerande, ting man blir glad i själen av. Idag finns endel återförsäljare i Sverige, mestadels är det nätbutiker som köpt in PIP. Säkerligen kvinnor i 30+ åldern som startat en egen liten butik på nätet och säljer saker de själva tycker om. Fantastiskt tycker jag ( kom ihåg att rösta så att dessa nya företagare får fortsätta!) men påslaget på PIP är stort. Så, köp från PIPs hemsida direkt istället. Fraktien blir förvisso lite dyrare, ca 50:- mer än om du köper från ett svenskt företag MEN varan blir betudligt billigare. Betydligt.

www.pipstudio.com


PS hittar inga bilder ätt lägga in... Kolla hemsidan deras istället!

Nytt!

Det var svårt att hitta en bra bild på den men i verkligheten är den perfekt! Skjortan har en jättebra passform med fina detaljer. Jättesnygg helt enkelt. Passar både dig och mig!

Lindex Shop Online - Klänning

Ha den till ett par jeansleggins, eller armygröna dito och toppa med en ring. Sen är du redo för jobbet och drinken efter!


Lindex Shop Online - Ring

Find it at Lindex. 299 för skjortan, 59,50 för ringen.

Chill Norway

Kläder e min grej, liksom branding och identiteten ett märke skapar och medför. Jag tycker att det är helt fantastiskt att Odd Molly har anhängare som tex bloggar endast om detta märke och deras varor, speciellt plagg. De bloggar alltså varje dag om Molly. Molly har lyckats, fast det visste vi ju redan... Toppen är det faktum att vetskap skapar känsla. Jag vet att jag bär en Chill Norway och det ger mig mer än att "jag bara har en tröja" och det visar vem jag är.

Jag tror att vi kommer att gå mer och mer mot små företag som genom sina plagg skapar identitet. Det kommer att finnas olika genres och i och med det i olika märken. Det är inte så att detta är ett nytt fenomen, märken har tidigare skapat hype. När vi var små skulle man ha, ja vad var det nu?.. fruit of the loom? För ca 10år sedan var J.Lindeberg, Van Dutch och Lyle and Scott på allas läppar och vilja-ha-listor.

Så, visst har det funnits men jag tror att vi ser en liten förändring då vi går mot att vilja ha märken "skapade för oss". Alltså inte bara ETT "it" märke utan DET märket som speglar oss. Hänger ni med?

House of Lola är ett sådant märke för mig. Det är jag. Likaså är Chill Norway jag.

  

  

www.chillnorway.com
www.houseoflola.se

RSS 2.0