Last year


Förra året så här dags gick vi ner till skogskyrkogårdens minneslund, den svämmade över av ljus från människor som vill minnas och hedra. Oerhört vackert!


Nya sängkläder


Imorgon ska mor och döttrar ta en tripp till IKEA för att inhandla lite nya fina sänglkäder!
ww.ikea.se

Julkurs på Chess


Idag bokade jag en julkurs på Chess. Vi ska få göra julgrupper och annat pyssel. Det ska bli så otroligt roligt!

Jag vill ge en store eloge till kvinnorna som driver butikerna i Handelsknuten. De maximerar verkligen sina förtjänstmöjligheter och utnyttjar bra tillfällen för exponering. Mingelkvällar, kurser, bloggar och hemsidor. Ett positivt klimat, bra samspel och en sjukt bra drivkraft. Sånt gillar jag! De har verkligen tänkt, och de har tänkt rätt!

I like!

I min nya sommarstuga...


ww.ahlens.se

Julinspiration

I år ska vi ha en riktig Piff och Puff gran!



www.ahlens.se

Odd Molly - Baby Folklore

Lindex har fått in en ursöt babykollektion, Baby Folklore. Den är så fin, så fin att jag önskar och hoppas att designern får i uppdrag att rita liknande till dam. Det skulle bli en hit! Believe you me! 


En till bebis!



Men lugn, bara lugn, det är inte min den här gången... hahaha En av mina nära kära ska få tillökning. En juvel finns redan och nu är alltså den andra på väg. Bebisen väntas i mars. Åh så roligt! Grattis söta du!


Här var jag gravid med Elice och tyckte att jag var så stor, så stor. Vad lite jag visste...


Fullerö Handel, som om man skulle laga en bil med silvertape...


Var på Fullerö i förra veckan, credit till dem för deras otroligt breda sortiment och jättebra priser! De slår till och med de allra flesta nätbutiker. Men, vem f-n har fått uppdraget att skriva/sköta deras hemsida!? Fantastiskt dålig! En kommunikation och retorik utan all rim och reson OCH en narrator i form av en fysisk person! Såklart är det handels som skall tala, inte någon individ. Det är skillnad på blogg och hemsida. Nån borde verkligen tala om det för dem!

Åhh, vad det retar mig! Onödigt mycket kan tyckas, jag vet, men just det här är ju imtt område och jag blir så olycklig när man gör sånna grova fel. Varför tänker de inte? Som om man skulle laga en bil med silvertape...    
                                                     http://www.byggmax.com/se-sv/Prod/PID-30715.aspx


www.byggmax.com


SARA 1896



I helgen var mormor, töserna och jag i Borlänge på besök. Vi gjorde det vi alltid gör och medräknat i det ett besök till SARA 1896, Borlänges i särklass bästa butik. Jag blevförälskad i en blus/skjorta/tunika från Odd Molly, Så otroligt snygg på!!



Titta in på www.sara.se! Därifrån är även bilden lånad.

För bra för att vara sant!

Vissa saker kräver blogginlägg även under paus... .-)

Mitt bästaste bästa, Starbucks kommer till Sverige! Jajaja! Förmodligen är det livet och känslan från min tid i USA som gör sig mest gällande och tar sig uttryck i en kopp kaffe, men Jajaja! 



Försökte mig på en länkning, men, det fungerade inte...hmmm... Kolla in på Di:s hemsida;

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\10\21\358009&sectionid=undefined




Paus


Inspiration och tid har sinat... Jag tar en paus i två veckor och kommer sedan igen med full kraft och mången skrivinspirerande inlägg.

Tack för att du läst!

//J

Fat VS Skinny

 

VS







Har rotat fram min röda vinterjacka och blivit inspirerad. En blåsa vore inte fel, dock blir det den första för min hydda, till nästa vinter finns förhoppningar på den sista... Man måste leva på hoppet!


www.lindex.se 


Snygg!


www.bikbok.om


Så jäkla snygg! Tänk med lite slitna jeans!

30år


I år fyller jag 30! Herregud! Jag har ingenting planerat men man kan väl vara snygg ändå, eller hur?!



www.hm.se

Med leggins och stövlar med klack eller med taighta svarta byxor och pumps...

Eller i turkost,



www.bikbok.com


Jag, en "Big Brother"?


Att skriva en blogg är att visa en del av livet, i alla fall så som jag skriver den. Jag visar bilder på mina juveler, jag visar bilder på min man, mitt hem och jag berättar om min dag. Den som vill kan se och läsa. Så fungerar det för mig och så fungerar det för många.

Så, vad skiljer en blogg från en "Big Brother"? Är de longlivade "bloggstjärnorna" vinnare i tävlingen?

Ja, resonemanget går att föra i evighet, likheterna är många, så jag tror faktiskt att jag är en tvstjärna. Dock är jag ingen vinnare. För att vinna krävs enormt mycket tid, och på riktigt, det är ingenting som finns i överflöd. Vinnarna erbjuder jag gladeligen förstaplatsen, men det är inte utan en förundran, lika lite som man kan tänka sig ställa upp i en produktion, lika lite borde man väl vilja driva en blogg?

Jag är med i "Big Brother", vill jag det?




Kärlek



Ibland säger ögon mer än ord...


Dagis




Nu har vi varit på dagis i fyra dagar och det har gått bra. I morgon ska jag börja lämna henne där korta stunder. Jag håller verkligen alla tummar för att det ska gå bra. Lisan är en tuff tös, i alla fall när hon vet att mamman är nära... Fy fasiken så jobbigt att lämna henne där om hon blir ledsen, hur ska mitt mammahjärta klara det? Det är lustigt det där hur det rationella och det emotionella kan skilja sig så fruktansvärt åt...




Morgonmys


I morse hann vi med lite morgonmys innan det var dags att stiga upp, eller hann och hann, vi tog oss tid. Vad gör det om man kommer några minuter sent till dagis?


Lite shopping till töserna


Läser du?



I det fall du läser min blogg, och det antar jag att du gör efterson du ser det här inlägget, och i det fall du tycker att jag är dålig på att uppdatera, och det antar jag att du gör efterson jag inte har uppdaterat, så kan jag bara beklaga. Jag har inte haft tid! Barn, make och renovering av möbler har hamnat på prioritetslistan. Har just gjort om en gammal spegel och ska nu starta med en ljuskrona! :-) Åh, vad jag tycker om att fixa och trixa!

Så här blev krukorna, stolen och bordet.

   

    


Vill du bli fotad?


Min, eller ja, min brors, Cattan, e ju så duktig på att ta kort. Jag älskar det! Det är roligt att få fina kort på barnen och eftersom att det är enkelt och lätt att själv tillverka, canvas, förstoringar, collage,kort ,almanacka, osv så är möjligheterna oändliga. Jag har flera tavlor på barnen och har även fixat såväl inbjudningar som tackkort och collage. Cattan är lite blyg och försiktig i att ta för sig av marknaden så jag lägger härmed upp ett säljstänk till henne.

Vill du få fina foton på någon eller något närt och kärt? www.atcats.blogg.se Skicka ett mail eller skriv en kommentar!


Vilken helg!


Åh, gud så skönt att åka bort en helg! Åh, så lyckligt lottad jag är som har en så fantastisk man! Vi har pratat, ätit, pussats, sovit, shoppat, myst, sett varandra och helt enkelt haft en underbar tid att ladda batterierna. Så viktigt det är att man tar sig tid för varandra!






Big or small, lets save them all!



Big or small, lets save them all!


A night to remember


Imorgon ska vi få lyxa! Mormor och morfar ska ta hand om våra juveler och vi ska få åka iväg till en annan stad och bo på hotell! Såå bra!

Från åska till sol

Jag vaknade med lusten att skrika. Natten var hemsk! Töserna vaknade och skrek, grinage, var hungriga, oroliga och tjafsiga om vart annat hela natten. Det är ingen överdrift, kanske snarare en underdrift, när jag säger att jag sovit max 2h i natt. Kl. 06.00 fick jag nog. Upp med töserna och på med kaffe! Mannen min var redan uppe, lika trött som jag. Obefogat fick han lyssna till min vassa stämma som skällde på vår lilla säng och tydligt deklarerade att vi baskemej skulle åka till IKEA redan idag och köpa en störrre!

Surfade runt redan innan dagis och hittade en passande säng på direkten. Bara den aktiva handlingen gjorde att irritationen släppte lite. Nu hade vi tagit ett steg i rätt riktning! Nämnas bör att sängens storlek varit föremål för diskussion tidigare. Fyra personer i en säng blir lite för trång, hur man än vrider och väder på det...


-Töserna myser bland täcken och kuddar som dagen till ära låg på köksgolvet i väntan på nytt rum.

Efter dagens dagissession träffades vi så på IKEA för att inhandla. Morgans kollega var med för att hjälpa till att bära upp sängen. Snällt! Dock, som alltid på stressiga mornar, såg hemmet inte så bra ut som jag hade velat. Ni vet, man vill att det ska vara på ett visst sätt när man får besök. Kollegan deklarerade dock att det inte var något att bekymra sig över. Nåja, jag vill att det ska vara på ett visst sätt. MEN, tack vare min objudna gäst blev jag städinspirerad! Ny säng, städning, och fasiken, skulle vi inte flytta om lite också? Äntligen få ett vuxenrum och ett barnrum?!

Jag ringde min man som efter sänginköpet åkt tillbaka till jobbet;

-Älskling, är du mycket trött?

-Vaddådå? Vi sov inte direkt mycket i natt...

-Jag vet, men, vad sägs om att vi flyttar om lite när du kommer hem? Jag är jätteinspirerad!

-Jag är snart hemma...


Ny säng, städat, vuxenrum, tända ljus, sovandes barn, väldigt snygg man...

Från åska till sol!

Dagis och inskolning


Nu har Lisan börjat på dagis! Första dagen var i onsdags och sen har vi varit där tillsammans resten av veckan. Nästa vecka fortsätter vi inskolningen men går då in i fas 2. Fas 2 innebär att jag går iväg korta stunder för att sen vara borta längre stunder och så till slut en hel dag.  

Elice tycker att dagis är spännande, hon gillar barnen och fröknarna men såklart har hon inte fått grepp om hur allting fungerar än. Vid samlingen idag satt alla barnen på "sin" prick och sjöng, Elice stod mitt i cirkeln och dansade.  

  

Dagis börjar alltid med lek utomhus, det passar Lisan jättebra, hon är verkligen en utetjej.

 

15 timmars dagis passar oss perfekt, handen på hjärtat så skulle jag i dagsläget inte vilja ha henne där längre. Lite beror det på just det här dagiset, jag är inte helt nöjd med deras sätt, men sedan beror det absolut på att vi tillsammans mår bra av varandra. Jag har skaffat barn för att vara med dem. Förhoppningsvis har vi möjlighet att vara tillsammans mycket även när jobbet knackar på dörren lite tydligare än nu. Det är en av fördelarna med att vara egen! :-)


Jag skulle kunna shoppa...



alles from Lindex

Om ändå...


Om ändå dygnet hade några fler timmar...

Inskolning, uppstart, jobb, aktiv mamma, aktiviteter, hem, relationer och tvätt... Ibland känner jag att det skulle finnas två av mig och en hel massa fler timmar på dygnet. Kan komma på mig själv med att tänka på när Jessica fick göra något som hon ville, utan måsten och "skynda skynda". Tror det var innan Elice tillverkades. Hmm, det är ju något år sedan nu.. Vad konstigt egentligen, ju äldre man blir ju mer inserman att klyschor faktiskt stämmer. En yngre version av mig skulle säga bestämt;

-Låt pappan ta hand om barnen och bara åk iväg!

Det kan fortfarande låta sunt i mina öron men, det finns alltid ett men, skillnaden på innan barn och efter barn är just barnen. De som barn, men också hela livet kring, alla konsekvenser, helatiden, jämt. Visst kan jag åka iväg, men vad händer i realiteten då?
 -Pappan blir ensam med båda barnen. På dagen går det bra men på kvällen skapas huvudbry, man bör vara två vid läggning. Självklart finns det ensamstående som hanterar fler barn än två, hon med 14 barn är ju ett exempel på det men hon har också rutiner gjorda utefter det.
 -Familjetiden uteblir, åker jag bort en helg har det helt plötsligt gått 14 dagar sedan sist vi umgicks och kunde hitta på något roligt.
 -Tankarna på töserna skulle ta upp långa stunder av min "bortatid". Har de det bra? Vad gör de? Hur mår de?

...och som om hon kände att mamman tänkte på henne... Nu vaknar Thea.

En sista kommentar bara, mamman nedan, när hade hon egentid egentligen?


 
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://mbanarchy.com/wp-content/uploads/2009/02/clown-car1.jpg&imgrefurl=http://mbanarchy.com/%3Fp%3D256&h=625&w=500&sz=83&tbnid=tDj9qHb74vzclM:&tbnh=136&tbnw=109&prev=/images%3Fq%3Doctomom&hl=sv&usg=__5GPbVTzkHUKz5x1VB7nhbRAvfg4=&ei=R1zOSuXfNILY-QbtmYmIAw&sa=X&oi=image_result&resnum=9&ct=image&ved=0CCMQ9QEwCA

Dagens goda gärning


Det sägs ju att man ska gör en god gärning per dag. Riktigt så duktig är inte jag men jag försöker hjälpa till när jag kan. Idag bestod gärningen i ett telfonsamtal till Sverkerskolans rektor.

Vi är i full fart med att skola in Elice på dagis och förmiddagen idag bjöd på en utflykt till en stor lekplats. Efter en stund kom en skolklass, kanske gick barnen i sexan, till lekplatsen för en stunds energiförbränning. En liten pojke gick dock direkt till en parkbänk och satte sig medan övriga "kamrater" lekte. Elice fröken gick efter ett tag fram till pojken för att kolla läget. Hon fick reda på att de varit på studiebesök och att pojken inte "ville" leka med de andra. Pojkens fröknar stod alla tre på andra sidan lekplatsen och pratade sinsemellan.

Kanske var det så att pojken inte ville leka med de andra eller så var det så att pojken inte fick vara med. Psykologen i mig säger att det senare alternativet är det rätta. Hur ofta väljer en 12-årig pojke att separera sig från en grupp?!

Utanförskapet blev så tydligt och mammahjärtat i mig skrek. Jag ville gå fram till pojken, krama honom och säga att han var bra. Jag ville gå till fröknarna och uppmärksamma dem om vad som försegick. Jag ville förändra där och då. Jag gjorde dock ingetdera. Att lösa en svår situation i ett handslag ter sig inte rimligt men om det var min flicka det gällde, om Elice om några år sitter där på bänken då vill jag att någon reagerar. Så däri ligger min goda gärning. Jag reagerade i form av ett samtal till rektorn.

Åh gud vad jag hoppas att pojken nästa gång jag ser honom är med och leker, att han känner att han får, kan och vill.

 

Min arga sida;
Mobbing är förekommande och hemskt, det är vanligt och vardagligt, det sker utan befog, insikt och kunskap. Att sätta sig på någon annan visar bara på eget tillkortakommande. Barn kan kanske ha svårt att veta bättre men fy fan för de fröknar och lärare som inte sätter stopp. Fy fan för de fröknar som låtit det gå så långt att pojken ens hade som val att sätta sig själv på parkbänken. Fy fan!


Cattan, fotograf


Hon jobbar på bank, hon är helt fel ute! Jag har sagt det förut men jag säger det igen, fotograf Cattan, det är fotograf du ska va!






Kratta


Vilken kratta jag är på att skriva! Har just läst igenom några inlägg och på vissa så hoppar mina bokstäver. Man skulle kunna tro att jag är dyslektiker men det kan jag inte skylla på. Slarv och oftast ett barn på armen får stå till svars för mina bokstävers dansande. Sorry, jag vet att det är riktigt irriterade att läsa när språket tryter så jag lovar att bättre mig!

En kall söndag


Dagar som denna är det skönt att kunna ta fram varma minnen!


Mode för mig



Jag älskar mode, trender och kläder. Gillar att leta, att shoppa och att bära. Jag vill veta, följa med och ha koll, men jag vill också, mer än något annat, klä mig passande för mig. I mitt nuvarande jag är jag en si sådär 8kg för tung. Det finns helt enkelt lite mer mull på mig än vanligt. Låt gå för att ja nyss fött två barn, yada yada yada för verkligheten ser fortfarande 8kg för tung ut.

För att se snygg ut och passande, kan jag inte köpa de taighta byxor med knäppning fram, som finns i handeln nu. Jag behöver ett par svarta med dragkedja i sidan. Men, vart finns de? Jag har letat och letat...

Nån som vet och har sett?



http://undisputedart.files.wordpress.com




Så roligt!



Fick några bilder mailade till mig idag från Islandshästridningen. Prövade mig på ett collage i Picasa och sitter samtidigt och ler, desl åt min oerhädra okunskap vad gäller tekniska saker dels åt det glada minnet av att rida. Åh, så jag tyckte om det!


Lärdom


Jag har en förmåga att lämna saker/händelser/relationer mentalt innan jag gör det fysiskt. Detta innebär att jag oftast sköter avsluten ganska abrupt och lämnar oerhört lite tid och rum över till diskussion och frågor. Jag har betämt mig och går, lite så. Såklart är det ett oerhört dåligt sätt, på alla vis, mot alla inblandade, och för hela situationen. Jag är medveten om mitt handlingssätt och jag jobbar på att förändra det, ironiskt nog så förespråkar jag kommunikation i alla lägen, man kan ju undra varför jag inte lever som jag lär!?

Idag fick jag ett jättebra exempel på hur man SKA göra. Min vän L har bestämt sig för att sluta på sitt jobb. Hon har varit där en längre tid, har avancerat och prövat på olika roller men nu känner hon att det är dags att gå vidare. Jobbet ger henne inte det hon vill längre, hon har tråkigt och till råga på det så har hon en arbets"kamrat" som beter sig som skit och sätter begränsningar på Ls arbete och utrymme.

L har inte än något nytt jobb men upplever att hennes verklighet just nu behöver ändras på, och det med ens. Hon går till persolanchefen och säger som det är,

-Jag trivs inte på jobbet längre, R beter sig oerhört opassande vilket leder till att jag inte upplever mitt jobb som roligt. Jag lämnar in min uppsägning idag.

Resultatet av detta korta klara, konkreta tillvägagångssätt ledde snabbt till en diskussion med såväl personalchef som VD. R blev förflyttad inom loppet av någon dag, L blev ombedd att stanna kvar och om inte så lovade VDn att hjälpa henne genom sina kontakter att hitta ett nytt arbete.

Snyggt jobbat L! Jag önskar i mångt och mycket att jag handlat lika som du i mina avsked!


Min lärdon, om än lärd men ej praktiserad, är att kommunicera händelseförloppet och inte bara slutprodukten. 




Kamera


Imorgon ska jag äntligen hämta min kamera och förhoppningsvis få min mobil fixad. Det betyder, bilder på bloggen! :-)






Nytt typsnitt


Jag skulle vilja lägga till lite nya typsnitt på min dator. Problemet är bara att jag har ingen aning om hur man gör... Tror att Cattan kan bli min räddning!

Eutemia I

Today, KATASTROF!


Oj oj oj, vilken dag! Den började bra, hade en KATASTROFAL mitten, och avslutades som den började. Töserna var lite hängiga i morse, lite förkylda sådär, så jag tänkte att en tur i bilen vore bra. Stillsamt men ändå något att göra. Som av en händelse hade jag spanat in ett bord och en spegel i Jakobsberg som jag visste ville komma hem till mina fixarfingrar, så vi tog bilen dit.  Det var en mysig färd, vi sjöng lite, töserna som en stund och jag hittade fint. Så här långt, en bra morgon. KATASTROFEN började när vi just skulle till att åka hem igen.

Jag gjorde som jag alltid gör när vi tre ska in i bilen. Jag sätter in Thea först, kastar in nycklarna och mobilen på förarsätet, tar upp Elice på höften och bär henne runt bilen till hennes plats, jag sätter in henne och hoppar sedan in själv.

Idag skedde tre förändringar, nyckeln hamnade inte på förarstolen utan i Theas knä, bagageluckan var öppen och jag hörde ett klick.
 
Så, jag satte in Thea, kastade in mobilen som hamnade rätt och nyckeln som hamnade i Theas knä. Lyfte upp Elice, stängde bakluckan, tog ett steg, hörde ett klick, tog ett steg och såg min mardröm bli verklighet. Alla dörrar var stängda, klicket betydde låsta, Elice och jag stod utanför bilen och Thea satt ensam inne i bilen. Inne i den låsta bilen! KATASTROF! 

Vi befinner oss alltså i utkanten av Jakobsberg, på en liten återvändsgata in the middle of nowhere, inte en själ syns till, min mobil ligger på förarsätet och mannen min med extranyckeln, han är i en annan stad... KATASTROF!

Paniken kom inte krypande, den slog mig som en käftsmäll!

Med hjälp av helt fantastiska människor, som ringde samtal, lugnade, prövade alternativ, lugnade, kom med saft och kaka, lugnade, tog av sin tid, stöttade och underhöll så löste det sig till det bästa tillslut. Mannen kom körandes i ilfärd med extranyckeln och trots en hel del tårar från Theatösen så sov hon faktiskt så sött när pappan kom farandes. Hemskast var det helt klart för mamman och paniken är obeskrivbar.

By the way, när man är i nöd, vem ringer man då? Jag kan berätta at det inte är polisen i alla fall. Slå in en ruta var svaret jag fick av dem... Mmm, absolut, men hur fan gör man det för att inte skada tösen? Hur gör man det över huvud taget?  

Tack, tack av hela mit hjärta till de stjärnor som hjälpte oss idag. Ni är guld värda!

 

 

Kvällen skulle vara vigd åt pyssel med nyförvärvet men på något vis är jag inte så sugen. Sängen får stå för underhållningen istället, med mina kära, nära, nära.

 

God natt!


RSS 2.0