...och om jag fick välja fritt...


...till imorgon så skulle jag se ut så här;


Only Newest Water Animal Tunic

www.mandel.se

Kanelbulle



När min man kom hem dag möttes han av nybryggt kaffe och kanelbullar! Det är ju så gott ibland, eller ja, nästan alltid, eller ja, alltid... Den 4e oktober är det kanelbullens dag, en dag väl värd att fira.




1999 fyllde Hembakningsrådet 40 år och det firade dem genom att instifta Kanelbullens dag.

– Vi i Hembakningsrådet värnar om de svenska hembakningstraditionerna. Och vi tyckte att man under hösten behöver något trevligt att förgylla vår vardag med. Kanelbullen blev en symbol och är ju något av det mest hemtrevliga man kan baka, säger Birgit Nilsson Bergström som är projektledare vid Hembakningsrådet.


Och så fick vi vår dag.

Bild; http://www.tjustorpshobby.se/custom/kanelbulle2.png
Fakta;http://www.aftonbladet.se/nyheter/article929318.ab


Bloggtänk


När man gör det här, bloggar vill säga, så förändras ens vanliga vardagstänk till ett bloggtänk. Helt plötsligt under dagens gång så "ser" man inlägg framför sig. Man förevigar stunden med ett kort och vips så har man (förhoppningsvis) något roligt att skriva om. 

Just nu är jag en handikappad bloggerska, stunderna, inläggen är tydliga men min kamera fattas mig fortfarande! Hade jag haft den hos mig hade dagens inlägg bjudit på pysslande, promenad med Nicke och matlagning a la hela familjen. Men, ingen kamera, inga inlägg... :-( Frida undrade snabbt om jag inte kunde fota med mobilen, och jo, ta kort kan jag alltid, men lägga in dem på datorn går inte. Fråga mig inte varför, helt plötsligt en dag bara så ville det sig inte längre.

Nu har jag hittat ett bord att fixa och trixa lite med. Ska hämta det imorgon och sedan blir det åka av! Slipning, tvättning, målning, slipning igen och ditritandes av några franska ord...

Det kan bli hur bra som helst! Kan bli...

Världen som garderob

Hade jag världen som garderob skulle jag ha detta på mig imorgon;



http://www.capricollection.com/


Inspirerad


Fick en ide´ eller rättare sagt, snodde ide´n rakt av! Hur som, imorgon ska vi åka till IKEA och införskaffa oss en takhängd redskapshylla! Visst låter det sexigt?!  Skämt å sido, hyllan med lite färg på sig kommer att bli världens finaste "taklampa". Tänk er den med lyktor i olika storlekar och former, på olika höjder. Skitläckert! Trust me!

Tack CHESS!

KROKEN Takhängd redskapshylla

www.ikea.se

Oktober och Rosa bandet

Att införskaffa sig ett Rosa band när oktober knackar på dörren har blivit mer och mer av en självklarhet. Medvetenheten sprudlar och alla vill vara med, snacka om sjukt bra marknadsföring när det får spinnoff effekter i form av egna insamlingar och när media till och med "slåss" om att få tillföra. Ett bra exempel är alla dessa mail som börjar ramla in med diverse uppmaningar, idag fick jag den här bilden av min granne; 
 
cid:_2_081CB494081CB1E4003DB31FC12575C2


Mitt mammahjärta ömmar, skicka hit någon med en hel kartong rosa band, nu nu!

Eufori på Chess


CHESS Blommor o Inredning

Åh så roligt! Är just hemkommen från en kväll på Chess. Annika hade fått nys om att de skulle börja med blomsterkurser och frågade mig om jag ville följa med. Självklart ville jag det och så ikväll bar det av.

Tillsammans med våra älskade mödrar och två andra damer inspirerades vi av Solbritt och Jeanette på Chess. Vi hade så roligt! Älskar att de tänkt igenom konceptet från början till slut. Jag kan ju annars lätt irritera mig på events där ingen tänkt... :.-) men så var absolut inte fallet här. Till och med godisarna var svarta och vita. Att man dessutom var välkommen att plocka som man ville i affären var grädde på moset. Jag kände mig som en äkta florist! hahaha 

Hörde att de även hade andra kurser, förmodligen blir jag deltagare på de också. Jag känner mig riktigt glad och inspirerad. Nu vill jag också jobba i en blomsteraffär!

Min kamera är glömd hos m o p så jag kan inte ta kort på mitt alster just nu, ska försöka få till det under morgondagen.



Bilderna är lånade från Chess egen blogg; http://chessblommor.blogspot.com/ och från Jeanettes blogg;

http://alltoingetmedjeanette.blogspot.com/




Kassen är här


Några minuter över 23 dök den så upp. Till Linas försvar måste jag säga att varorna såg mycket bra ut, väldigt fint! Ska bli spännande att testa detta. Tänk bara om det kom med en kock också...


http://www.skitblogg.se/wp-content/p_1600_1200_032D9FF8-5007-4A31-8445-FE36624D7898.jpeg

Hahaha, kanske inte denna dock...

Linas Matkasse -jag är en arg gumma!


Hmm, måste flika in ett litet inlägg om min första leveranskontakt med LinasMatkasse. Jag fick för några dagar sedan med ett mail om att de kommer idag måndag, jag fick ett mess igår som sa det samma och nu, kl 22.42 sitter jag här, på måndag, ja måndag i alla fall i drygt en timme till, och de har inte kommit än...

De har förvisso leveranstid mellan kl.17-22, vilket i sig kan tyckas lite väl sent men låt gå för det då vi vetat om det sedan start, kvart över tio ringde jag dock upp Linas för att se hur de tänkt. De var visst lite försenade och planerade att komma till oss strax innan 23... Jaha. Så, här sitter jag, en mamma till små barn som vaknar flera gånger varje natt och tidigt på morgonen och väntar och väntar... Nu får kassen fanimej komma annars ska jag ringa Lina och be henne komma och ta mina barn i morgon bitti när den här mamman tar igen sin svunna sömn!




http://www.nogg.se/upload/96419/BloggPhoto_96419_21225.jpg


Tips!


Har två tips att bjuda på, ett husmorstips och ett tips för att slippa viss ovisshet och irritation.


Husmorstipset

Vi har tampats lite med rödabarnstjärtar i vår familj. Idomin, Bepanten och någon receptbelagsdsalva fått av doktorn har inte hjälpt. Ej heller har byte av bjöjmärke eller åtaliga timmar luftandets givigt något bra resultat. Lite rådvill frågade jag min kära granne och erfaren tvåbarnsmor om vad som kunde hjälpa. Hennes svar var Mary Kays nattkräm för händerna... Kan tyckas lite udda men tur i oturen så hade jag just den hemma ( i oturen då jag köpte krämen dyrt för nästan ett år sedan och även om intentionen var att använda den varje kväll...så har det inte blivit så). Stjärtarna blev så insmorda och som ett litet mirakel var de nästan helt bra på morgonen!

Så, Mary Kays handkräm är svaret på röda stjärtar. Undrar om jag ska ringa doktorn och tipsa om den?!


Tips för att slippa irritation

Visst är det lite irriterande när man har ett missat samtal, eller för den delen inte svarat, på ett okännt nummer. Jag är väldigt nyfiken av mig så ibland messar jag 118118 och ibland slår jag upp det på nätet. Får man sen svaret att nummret inte finns registrerat dyker en viss irritation upp... Men, jag har hittat lösningen! :-)

www.vemringde.se
  

Där kan man skriva i nummret och om någon annan också fått ett samtal därifrån och varit försigkommen nog att fylla i det på siten så kan man se vem som ringt i alla fall. I mitt fall har min mobil, ja, eller jag, varit jagad av Radiotjänst den senast tiden. Från min sida har alla samtalen faktiskt blivit missade, jo, det är sant, för vi betalar faktiskt licensen, men deras nummer är oregistrerat och när man försöker ringa tillbaka så går inte det. Tänk vad irriterande det hade varit om jag fått en massa missade samtal från ett och samma nummer men inte kunnat ta reda på vem som ringt... Jaja, lite nojjigt beteende kanske, men erkänn, nu när du vet att siten finns så kommer du också att gå in!

Måndag morgon?

Om jag kunde välja skulle jag klä på mig det här imorgon!
                             

Warm lined high boot

Polo och jeansleggins från Lindex. Stövel, Din Sko


Jessies hem


Det finns en nyöppnad butik i Storvreta som har så fina saker att jag vill ta med alltihopa hem! Jessies hem är namnet på butiken och den ligger i handelsknuten, har du vägarna förbi eller tycker om omvägar så åk gärna dit. Att du gillar Shabby chick är ett måste då det är det enda de säljer. Fina saker till otroligt bra priser!


Klicka för att se nästa bild



Klicka för att se nästa bild

Så var det söndag igen


Så var det söndag igen! Just i skrivandets stund har jag lite lugn egentid, Thea sover och Elice och pappan är på gymnastik. Friskis har familjegymnastik på helgerna och efter många månaders suktande från pappans sida är tösabiten äntligen stor nog att få vara med.

Det kliar i mina renovering/snickar/målar- fingrar. Igår målade jag klart stjärnorna på lekbordet och stolen, nu är det bara änglarna kvar sen är det klart. Jag visar bild på spektaklet i färdigt tillstånd. När ett projekt börjar närma sig sitt slut vill jag gärna ha ett nytt i tankarna. Jag blev inspirerad av en artikel i UNT i fredags för helt plötsligt insåg jag att jag faktiskt BEHÖVER ett nytt skrivbord. Hahaha, min man förstog inte riktigt behovet... Men hur som, jag vill ha ett gammaldags skrivbord med svarvade ben och 2-3 lådor under. Helst en nätt historia. Nån som har något förslag? Fördel om det finns på loppis för jag ska ju såklart måla om det! Sen vill jag även hitta ett litet runt pelarbord alternativt litet runt med hyllplan under. 

Jag går på möbeljakt i veckan!





 

Höst


En kombination?




Elice + en bil + en festis = en blöt bil, en blöt Elice och en tom festis...





Skavlan



Skavlan SVT 1 Fredagar kl.21

Ser du det? Har du sett det? Tittar du nu? Om inte, om aldrig, on nej. Do it!


Dagis?!...


Ibland blir teori till praktik lite väl snabbt.

Idag när vi kom hem låg ett brunt kuvert adresserat till mig i brevlådan. Det var Elice antagningsbesked till dagis! Hon har fått plats på Sjöhästen från och med den första oktober... Senast idag diskuterade jag med min man om att det vore lämpligt för oss alla om Elice kunde få gå på dagis i 15h per vecka. Hon skulle få ett enormt utbyte, vilket jag tror att hon behöver, Thea skulle få lite egen mammatid, vilket hon också kommer att må bra av och jag skulle få lite mer effektiv tid över till jobb. MEN, nu när brevet är här blir jag osäker. Fungerar våra dagar inte ganska bra? Hinner jag inte med ganska mycket ändå? Visst är det väl mysigt att umgår allihopa hela tiden...

Gud så många tankar, men sen också, kan någon anna verkligen ta hand om min tös? Vågar jag lämna henne? Tänk om något händer?

Och mest av allt, alla pussar och kramar? Vem får dem? När ska vi hinna pussas och kramas?

I skrivandets stund förstår jag hur töntig jag är, det är klart att allt komer att gå jättebra, att hon kommer att ha väldigt roligt och att vi kommer få pussas och kramas i massor på veckans resterande timmar. Det är klart. Fast jag känner allt det andra ändå:-)



http://www.barnensdagis.nu/

Helikopter


I två veckors tid har "man" vetat om att ett rån med hjälp av helikopter skall äga rum och ändå står "man" som åskådare till en föreställning och ser på när pengar bokstavligen flyger iväg. Det är ju helt fantastiskt och säga vad man vill, men om något är det ett jättebra exempel på att ingen eller ingenting är större än den makt man tillskriver det eller den.

Sen kan jag i hemlighet tycka, all PK lagt åt sidan, att det är ganska tufft gjort. Väldigt Hollywood.

Vad tycker du?


Arg

Min bror har skällt på mig! Han har skällt på mig och på min blogg. Tydligen är jag jättetråkig som bara berättar vad som hänt i min vardag,

-Vem vill läsa att du gått till Öppna Förskolan?!


Ve och fasa, jag tror faktiskt att han har rätt! Jag är i naturen glad av mig men har samtidigt väldigt lätt för att bli irriterad och idiotförklara folk och ting. Kanske är det det han vill se lite mera av, och jag, varför inte. Lika bra som jag säger det kan jag ju skriva det!



Lista på saker som irriterar;

Uppsala som stad, detaljhandeln. Vilken idiot arbetar med utvecklingen egentligen?

Vårt rättsväsende, på riktigt, vem tror att det fungerar?

Dålig service. Har man en affär är kunderna ens A och O, det finns inget viktigare. Hur svårt kan det vara att fatta det?

Det kommer mera... fler saker och utveckling av ovannämnda :-) Men nu kallar jobb!


Tjing!


I det fall

I det fall du läser detta och har undrat varför jag varit så dålig på att skriva de senaste dagarna så kan jag bara säga att jag är ledsen men det har helt enkelt inte funnits någon tid, alls...

Jag har slappat på Is Hotellet... Nej skämt å sido, men jag skulle behöva!


Leksaker


Jag håller på att fixa om i tösernas rum. Min förhoppning är att vi inom en snar framtid får ett tjejrum och ett mamma pappa rum! :-) I tösernas rum kommer vikväggen a la lekhus från mormor och morfar att stå. Ena fönstret i väggen är utformat som en föräljningslucka och jag håller just på att fixa till en menytavla till den. Hittade servetter med en massa olika muffins på som jag klippt ur och ska decoupera på canvas. Tänker skriva muffins på flera olika språk, ett nytt för varje muffins på bild. Kan nog bli snyggt.

Surfade runt lite på nätet och hittade en tjej som virkar bakverk. Det kan ju absolut vara något! Gillar tårtan!

Klicka för att se nästa bild


Nedan är tjejena annonstext på Blocket.

Hej! Säljer lite virkade bakverk som verkar vara populära till humana priser. Kanske för ett dagis att ha i dockvrån, ett kondis att ha i skyltfönstret,att dekorera med själv eller till julklapp. Möjligheterna är många. Priser: Bullar 20kr/st, Chokladrutor 15kr/st, Ballerinakakor 10kr/st, Biskvier 10kr/st, Maränger 5kr/st, Kulglass 25kr/st, Chokladbollar 10kr/st, Damsugare 15kr/st, Tårtbitar 40kr/st och Bakelser 30kr/st. Maila mig eller ring på 0221-18520 eller 0705727997. Kan skicka per post om ni bor långt bort. Frakt tillkommer.

Glass


Den här skålen passar perfekt till min stora tös, för är det något hon gillar så är det just glass!



www.mamsellk.se

På väg


Idag tänkte vi gå till Öppna Förskolan en sväng och leka. Jag har lovat mig själv att gå dit minst en gång i veckan och idag passade perfekt. Efter lite bök och stök kom vi iväg, Thea, Elice, mamman och Nicke...




Självklart var även ryggsäcken på! Undrar vad hon har i den som är så livsviktigt, för livsviktigt det är just vad det är. Ryggsäcken ska absolut på! Vid det eventuella fallet att du som läser detta inte träffat min dotter så kan jag bekräfta dina farhågor. Min dotter är en MYCKET bestämd tös.




Så var vi på väg, Elice med Nicke...


...och mamman med Thea



Att det sen var stängt på Öppna Förskolan just idag blev vi snabbt varse, men lika glada var vi för det. Vi plockade kottar och sprang på grusplanen istället.

Vackert



Jag gillar blommor som "hänger". Utanför gymnastiken finns dessa krukor, så fina så fina! 

Kopierat

Cattan e ju så duktig! Hon har gjort ett litet collage från i söndags när Elice hade namnsdag. Hennes sätt att lägga upp bilder skiljer sig en aning från mitt klipp och klistrande så därför kopierar jag från henne rakt av! :) Titta in på www.atcats.blogg.seom du är nyfiken på henne!

Phu!


Just hemkommen, idag blev en lång dag. Fördelen med det är ju att man får mycket gjort! Det känns oerhört bra.

Förmiddagen var vigd åt töserna, vi lekte och gjorde om i deras lekrum. Det är helt otroligt hur en leksak som varit så tråkig, så tråkig under en mycket lång period helt plötsligt blir jätterolig bara för att mamman vill flytta på den. Efter lunch bar det av till den efterlängtade gymnastiken vilken följdes av kvällens vanliga rulijans innan mammans möte tog fart.

Phu! Nu väntar en lugn tyst stund i soffan och sen sängen! God natt!

Stor Vinterkanin Pojke
http://www.etthusivitt.se/

Fixing, FÖRE

Jag håller på och fixar lite... :-) Gillar lätt pyssel och förverkliganden av ideer utan krångel. Hittade två krukor på ICA idag. Antracitgråa, fyrkantiga, vanliga krukor. Snygga som de är i och för sig men tänker att de blir ännu snyggare med en vit stjärna påmålad mitt på. Sen så passar det snyggt i vårt kök, vi har soffkuddar med stjärnor på och en kökshandduk med dito.

En före bild;


Efterbilden kommer imorgon!

Bland plastbåtar, en grön snäcka och två badandes tjejer fick jag idag ett samtal från min kära granne. De höll på att ändra om i barnens rum och undrade om vi ville ärva lite barnmöbler. Förs tackade jag nej men kom snabbt på att det vill jag visst. Möblerna, ett bord och en stol var i furu, men, lite färg skulle snabbt ändra på det!



Kom på lite sent att jag skulle ta kort så skivan hade redan hunnit bli målad...



Efter en strykning.



Tåänker måla dem en gång till i vitt och sen funderar jag på rosa stjärnor... Vi får se! Jag återkommer med EFTER bilder.

Namnsdag


Idag har Elice namnsdag. I vår familj så firar man namnsdag med tårta och present, vi har alla tre namn... :-)
Elice fick välja sin egen present. Hon hade all möjlighet i världen att välja något stort och dyrt, men, blir man kär så blir man... Trollet skulle det vara!



Av mormor och morfar fick hon jättefina magneter a la pusselvarianten som också påminner om "ritdockan" man gjorde när man var liten. Ni vet, jag ritar huvudet och viker bort, du ritar överkroppen osv.



Lärande lek, det gillar jag!

   



Världens bästa morbror!




När pappan tränar

Tösernas pappa tränar nästan varje morgon och idag passade vi på att leka ute i solen när han byggde muskler.




Thea satt i vagnen till en början och tittade på Elice när hon åkte ner för den stooooora, lååååånga rutschkanan.






Västerboda Islandshästar


Min vän Lisa har fyllt 30. Ja, nu var det visserligen ett tag sedan hon gjorde det, läs halvår, men i helgen fick hon en del av sin present, en turridning med islandshäst.




Det var en helt fantastisk dag, nästan lite för bra för att vara sann. Solen sken, himlen var klarblå, hästarna var, ja, i alla fall efter någon timme på deras ryggar, väldigt älskvärda och picknicken smakade fantastiskt efteråt.




Det är få förunnat att ha vänner som de mina! Tusen tack mina sköna för en jättebra dag. Ni ger minnen för livet!





www.vasterboda.se


I like!

   

Ellos har fått in en pärla! Eftersom jag nu börjat jobba lite lätt så krävs ju självklart lite nya  outfitts... Hahaha, den som sett min garderob vet att jag kan klä hela Sverige...





www.ellos.se











Hemmakläder


Ända sedan jag var liten har jag bytt kläder när jag kommit hem. Min mamma sa alltid åt oss när vi var små att byt om till mysbyxor, ibland tyckte jag att det var jättelarvigt men gjorde det för det mesta ändå. När man upprepat något tillräckligt många gånger slutar man tillslut att tänka på vad man faktiskt gär, lite så som att man ite tänker på att man måste andas... Numera är det inte bara någonting jag gör utan någonting jag måste göra. Jag kan inte tänka mig något oskönare än att gå i jeans hemma, sitta i jeans i soffan... Usch!


Häromdagen klickade jag hem lite grejer från älskade HM, idag hämtade jag ut paketet på "posten". En skön mysdress fanns däri!


 

www.hm.se


Frida min vän



Min allra bästa vän har flyttat till Malmö. Hennes pojkvän lever i en illusion om att det skulle vara så mycket bättre där än här... Kanske har han rätt, Malmö är ju en väldigt fin stad, men i relationen Frida Malmö - Jessica Uppsala så fungerar det inte.

De har bott där i lite drygt ett halvår nu och jag börjar känna att det får räcka! Frida, nu är det du som kommer hem!

Skämt å sido men jag satt vid frukosten i morse och kände att min saknad var lite extra stor just idag. Hösten är här, luften är svalare och det är vid just dessa dagar som vi brukar träffas på stan. Vi går omkring lite, shoppar endel och avslutar med fika, förmodligen på 018. Kanske kaffe och paj med vaniljsås?

Jaja, om några veckor är hon här på besök, jag får hålla mig tills dess.


Öppna förskolan bloggar


Det är ju så många trevliga mammor och pappor på Öppna förskolan. Christoffer med dotter Tuva är ett par och Karin och Cornelis ett annat. Titta gärna in på deras fina bloggar!

http://ungmamma89.blogspot.com/

Där skriver Christoffer och Tuvas mamma Julia om deras familj och vardag. En mycket fin blogg som man blir inspirerad av! Ganska mycker vitt, och det gillar ju jag!


http://messinidesign.blogspot.com/

Är Karins blogg där hon visar sina smycken. Den kon, hon kan hon! :-) Jag gillar verkligen smycket Ida Therese.




Bild tagen från Karins blogg.

Öppna förskolan VS bilen



-Älskling, vill du gå till Öppna förskolan och leka lite?

-Nej, bilen!

- Men vi kan väl gå till Öppna förskolan och leka med andra barn och sjunga lite!?

-BILEN!!


Hon är en periodare min tös, just nu är det bara bilen som gäller. Vad hon riktigt tycker om med bilen går inte att säga men hon vill sitta vid ratten, sätta nyckeln i nyckelhålet och sätta på radion. Bäst gillar hon morbrors bil. Han får inte en lugn stund när han träffar oss. Så fort han kliver innanför dörren säger hon bilen och börjar gräva i hans ficka och hon är inte lätt att lura. För någon dag sedan prövade han att ge henne en annannyckel än bilnyckeln, men icke sa nicke, nej, bilen, fick han till svar...

Kanske blir hon en rallyförare.


Lindex


Jag måste slå ett slag för Lindex och deras kundklubb. Innan töserna var det inte en affär i min melodi men sen deras nedkomst är jag stammis. Barnkläderna håller hög kvalitet och har en oerhört rimlig prisnivå. Damkläderna är helt ok, några guldkorn finns absolut och ett bra basutbud finns i deras sortiment. Men så till stjärnan i kanten, deras kundklubb. Som medlem får man kontinuerligt brev/mail med bra erbjudanden och rabatter. Oftast 30% på valfritt plagg, till både dam och barn. Ur ett kundrelationsskapande perspektiv har de verkligen lyckats. Jag finner mig ofta på Lindex numera, "bara för att jag ju faktiskt får rabatt så jag kan ju lika gärna titta in". Snacka om superbra merförsäljning!

Så, har du inte redan ett kort, fixa det snarast!

Lindex


Några guldkorn;

  


Tröja, 199.- Byxa, 299.-



Möte


Idag har min dag kantats av möten, jobbmöten och styrelsemöte (bostadstättsföreningen)... E helt slut! Nu måste jag krypa ner i sängen för morgondagen ser likadan ut. Hoppas bara jag kan somna, jag svalde en hel del kaffe på sista mötet...




http://www.plr.org.se/img/figur3.gif

Kök



Tösernas mormor och morfar är i full gång med att snickra ihop ett litet hus att ha innomhus. Eller snarare en vikvägg med dörr och fönster. Min mamma hade en när hon var liten och jag hade en när jag var liten. En otroligt smart och rolig uppfinnig. I huset skulle det här köket vara så sött!








http://www.millimini.se/

Fyllda dagar



Oj oj oj, mina dagar är uppbokade till tänderna... Bra för mig, mindre bra för bloggen. Vi får se vad som händer och fötter.

Eller vänta nu, händer och fötter!? Hur töntig är jag egentligen? Jaja, vi får se helt enkelt hur mycket tid som blir över till tankar i bloggform.

Grattis!



Min allra äldsta, och nu menar jag till relationslängd, vän Maria fyller 30 år i dag! Hon är en fantastisk vän som jag är oerhört glad över att ha i mitt liv!


Stort grattis Mia på din dag!





http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com

Gymnastik

Idag var det dags för gymnastik igen! Vi har så roligt, tror att vi alla tre tycker om den stunden på veckan. Vi kom inhastandes, aningen sent, till en startad gymnastik. Musik strömmade ur högtalarna och man kunde riktigt se på Elice hur hennes hjärta fylldes med glädje. Snabbt, snabbt ville hon ur vagnen och ut på "dansgolvet". Ja, för visst är det så, gymnastiken i sig är inte än hennes bästa, uppvärmningen, det vill säga dans på dolvet, det är det hon gillar. Den där lilla kroppen hoppgungar, snurrar och klappar händerna. Som en virvelvind far hon runt, orädd och lycklig. Thea sitter vid sidan om golvet och följer storögt sin idol. Hon ler åt sin stjärna och skrattar hjärtligt när hon blir uppmärksammad.



 

Två töser på väg mot gymnastiken.

Må så vara



Det var lite bökigt, stökigt och trassligt innan mamman och pappan just blev en möjlig verklighet, och må så vara, att hitta sanningar i texter ligger för en yngre publik, men, jag kan inte hjälpa det. Sussie Tappers Mirakel, mhm, sådärja. 




Jag var en spillra av mitt forna jag
Såg inget ljus, inte en strimma svag
En vingklippt fågel som inte ens drömde mer
Som av sorger trycktes allt längre ner
Men när jag mötte dig älskling
Så ändrades allting
Brutalt

Visst finns mirakel
Och för mig är det faktiskt du
I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu
Visst finns mirakel
I din kärlek så stark och sann
I dina kyssar och i att vi har funnit varann

Du öppnar dörrar jag inte visste fanns
En dörr till livet, jag fick en andra chans
Jag älskar dig mer än du kan förstå
Jag vet du bär mig när jag inte orkar gå
Sen du gav mig din kärlek
Förändrades livet
Brutalt

Visst finns mirakel
Och för mig är det faktiskt du
I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu
Och allt
Är så enkelt och så självklart
Så skrämmande och underbart
Mitt mirakel är du
Visst finns mirakel
Och för mig är det faktiskt du
I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu
Visst finns mirakel
I din kärlek så stark och sann
I dina kyssar och i att vi har funnit varann



http://www.text.nu/musik-video-lyrics/suzzie-tapper-visst-finns-mirakel.html

Ännu en C-dag...



Hon är fantastisk, min E.

Peter LeMarc


Vad har hänt med Peter LeMarc? Vart har karln tagit vägen? Han skriver ju så oerhört bra texter. Han passar i ett mörkt rum, i en frusen bil i en lägenhet som just vaknat. Han passar till själar och sinnen.

Ett utdrag ur, Älskad från första stund.


Jag ville fylla dej med drömmar
Måla en himmel så blå
Jag ville ha dej att tro att allt du önskar kan du få

Om det ändå hade räckt med bara min kärlek till dej
Den är större än du tror
Större än kärleken själv
För när du steg ner på denna jorden rund
Var du älskad från första stund

En fas...



Man skulle ju kunna tro och tänka att Elice genomgick en liten fas när hon ville sätta på sig cykelhjälmen inne. Man skulle kunna tro det men då tror man fel...




Sitt fint


Av en händelse satt jag ner Thea på golvet för någon dag sedan. Min fulla övertygelse sa mig att jag var tvungen att hålla i henne så att hon inte föll omkull. Vad fel jag hade. Hon satt. Inte längre ihopvikt, stödjandes på händerna utan helt rakt upp och ner som du och jag. Jag lät henne sitta och hon satt och hon satt och hon satt. Den kon hon kan hon!


En perfekt dag!






En perfekt dag, nästan som tagen ur en saga. Fick sovmorgon i morse, vaknade klockan nio och steg upp till nybryggt kaffe. Lekte med töserna två medan pappan tränade och vid lunchtid begav vi oss ut för att möta mormor och morfar på Jällaskolan för att gå på deras öppethus. Kossor, hästar, får, illrar, kaniner, marsvin, fåglar, fiskar, råttor, hundar, ormar och sköldpaddor var bara några av de djur vi klappade, vinkade till och pratade med idag, och jo,  några fick visst pussar också. Det var jättefint där ute. Rent och snyggt, ett verkligt tips till andra barnfamiljer inför nästa års dag. Mycket snyggt arrangemang. På väg hem somnade töserna i bilen, Lyx! Vi svängde förbi Shell, köpte Expressen med bilaga och varsinn kaffe. Bilen parkerades och vi njöt av lite tystnad. 

När tystnaden bröts bar bilen av hemåt mot middag. Baconinlindad kyckling med ädelostsås och pasta stod på menyn. Fantastiskt gott måste sägas. Efterätten bjöd på varma bär med fluffig vit kräm, mmmmm!  

För att förstärka sagan började vår bakgrundsmusik svänga när desserten var uppäten. Thea i gåstol och resten på fötter, vi dansade och sjöng och Elice bjöd på några ljuvliga små hopp. Sov alla danser sig bör så avslutades även vårt disco med en långsammysig låt, Theos sång. Lite av en familjelåt.

Bad, saga, välling och två snabbt sovande tjejer efterföljde och avslutade dagen. Mycket mysigt! Gud vilken tur jag har som får leva varje dag med dessa juveler!




Bild; www.jallaskolan.se



8år


Vad gjorde du för åtta år sedan idag? Jag satt ibilen på väg från Gävle till Stockholm med hela bagageluckan fylld av fördelsedagspresenter. Jag kommer ihåg dagen som igår. Väl framme gick jag in och överraskade mitt dåvarande hjärta som hade bemäskelsedag. Just innanför dörren hörde jag på tv hur de rapproterade från numera Ground Zero. Det första planet hade just flygit in i World Trade Center. Resten av historien känner vi alla igen.

Helt otroligt att det är åtta år sedan, skrämmande! För att hedra minnet kommer man att tända stora stålkastare där husen stått, mycket fint tycker jag.

Vid Ground Zero i New York tändes två stora strålkastare, riktade mot skyn för att hedra minnet av alla dem som omkom i terrorattackerna mot World Trade Center för åtta år sedan. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP

Vid Ground Zero i New York tänds två stora strålkastare, riktade mot skyn för att hedra minnet av alla dem som omkom i terrorattackerna mot World Trade Center för åtta år sedan. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP


http://www.ot.fi/story.aspx?linkID=84245&storyID=48042


I det fall mitt dåvarande hjärta läser detta, stort grattis! Du är en mycket kär del av mitt liv.

Kap!

Vilket kap! 49,50:- på H&M :-)

Cylektur


Några kvällar i rad nu har vi varit ute på cykeltur. Mest för att vi behövt något på MAXI, men ändå. Elice har älskat det. Kanske är det vinden, eller farten, jag vet inte riktigt men hon tycker att det är riktigt roligt. Nämner vi C-ordet springer hon mot dörren. Det har till och med gått så långt, detta C-beroende, att hon sätter på sig hjälmen det första hon gör på morgonen. Observerat att PJ fortfarande är på...


En gåstol ute 0ch en linslus


Vid vår sandlåda, hemma på vår gata i stan, finns några plattrader. Idag fick Thea "springa" (läs hanka) omkring i sin gåstol där ute. Det var mycket uppskattat!



Elice grävde i sandlådan och gungade på elefanten, jag försökte ta fina kort på henne men hon e en riktig liten kameraälskare den tösen. Så fort jag tog fram kameran kom hon mot mig och skulle hålla. Det är lite svårt att få snygga stillbilder på ett rörligt objekt... 


En mammas dagbok


Varje dag är en ny dag, ja, så är det verkligen när man just blivit mamma. Det är så mycket som händer med töserna, ibland kan man nästan ta på utvecklingen. För att jag alltid ska komma ihåg och så att tjejerna kan läsa om sina tidiga år så skriver jag en mammadagbok. För att piffa det lite har jag beställt en bok med bilder på tjejerna. Min tanke är att beställa en ny bok med nya bilder fortlöpande. Det blir en en snygg kronoligi i bilderna, nåja när jag väl kommit så långt...

Så här ser min första ut!




Ny bok


Jan Guillous -Men inte om det gäller din dotter, är min nya kvällslektyr. Har just börjat men den verkar lovande!

Men inte om det gäller din dotter

www.adlibris.se

Gift



Varför vill du vara gift med mig för? Så jag kan kyssa dig när jag vill!

 


                            http://www.ltkalmar.se/lttemplates/Kiss____4429.aspx




www.ltkalmar.se/


Jag vill alltid komma ihåg idag



Jag vill alltid komma ihåg idag. Jag vill alltid bära med mig den oerhörda lycka och stolthet jag kände när vi var på väg till Elice gymnastik.

 Jag fick ett samtal mitt under färden och just som jag hör mig själv säga att vi är på väg till första gången på Elices gymnastik så fylls mitt hjärta med värme. Jag kan säga att jag är på väg till gymnastiken med min tös, jag är på väg till Elice gymnastik, jag skjutsar Elice till hennes gymnastik för första gången, min dotter sitter i min bil och vi är på väg till hennes gymnastik...

Det ligger så mycket i händelsen, inte bara själva företeelsen mer vad den står för. Kanske kommer det att komma en dag då jag helst av allt vill slippa skjutsa till aktiviteter, kanske kommer jag vara så uppe i det som vardag att jag inte ser det fantastiska. Om det sker ska jag ta fram minnet av idag. Jag ska känna på känslan och komma ihåg, jag är en mycket lycklig kvinna!

 

Helgen


Helgen bjöd på mycket roligt för vår del. I lördags var vi bjudna på dop, min Magdas son Lucas skulle traditionsenligt få lite heligt vatten på sin hjässa. Han, som Elice, gillar vatten!






Fikat bjöd på mycket gott och en fantastisk tårta i form av ett tåg!

 

Våra töser var klädda i mammans favoriter just nu, en blå och en röd.

  

Efter dopet bar det av mot Sollentuna för lite shopping och middag, man måste byta miljö ibland :-) Idag har vi faightats med damsugaren, moppen och tvättmaskinen på morgonen och varit på hantverksmässa vid Ulva Kvarn på eftermiddagen. Mässan var verkligen jättefin! Oftast är liknande arrangemang fyllda med skräpknallar men på denna fanns inte en enda. Alla, och det var många, var seriösa hantverkare som hade mycket fint att bjuda på och sälja.


Nu väntar en stund i soffan innan sängen kallar, tror visst att jag ska unna mig lite sött.


Sådär ja!


Då var det igång igen, tv bästa underhållning. Ikväll klockan åtta smäller det i trean, Ensam mamma söker!  


Nordljus


Lite titt som tätt visar jag bilder på saker från www.nordljus.net. Ibland kan det kännas oerhört trist att behöva betala frakt, speciellt om man bara vill ha något litet, därför vill jag tipsa om att de nu har fraktfritt.

Nordljus - En butik - En livsstil 


Just nu voll jag ha den här fin fina fågelburen!

Fågelbur creme

Räddad!

Pratade med Emma via MSN och fick ett litet uppvaknande...

Jessica säger:
Hej vännen, vad gör du en dag som denna?

Det är lördg kväll kring klockan 22

Emma säger:
poppar, dricker vin o ska strax ta en dusch, vad gör du?

Jag tänker, herregud, ska jag ljuga om vad jag gör? :-)

Jessica säger:
oj, ska du ut och svira

Försöker leda bort hennes tankar, att få henne att inte ställa samma fråga tillbaka...

Emma säger:
Jajjemen!! jag o sara o två andra ska till golden

Jessica säger:
Jag har vikt tvätt, äter en toast och skall strax gå ock lägga mig. hahaha

Kontrasten är för bra för att vara sann, jag berättar min verklighet.

Emma säger:
har inte varit ute på hela sommaren

Emma säger:
är helt kär i låten I know you want me med Pitbull. Helt underbar, rätt sexig tycker jag!

Ojojoj, jag som brukar veta, jag har INGEN aning om vilken låt hon pratar om. INGEN ANING!

Klickar snabbt upp ett nytt fönster, denna gången till min bror, han kanske vet...


Jessica säger:
I know you want me med Pitbull... Borde jag veta vad det är för låt?

jocke säger:
va?

Vet inte vad det är han inte förstår...

Jessica säger:
Har jag sjunkigt för långt ner i mammaträsket om jag inte gör det?

Hoppas att han fattar i alla fall och ber en stilla bön att han inte heller vet

jocke säger:
jag hänger inte med?

hahaha, han fattade inte, kul i sig.

Jessica säger:
en låt...

Förklaringen

jocke säger:
det ringer ingen klocka hos mig heller

Sådär ja! Än finns det hopp för mig! Nu är det radio som gäller, krokodilsången får pausa :-)

Jessica säger:
bra!


Youtube fick bli min lösning. Nu vet jag! :-)


GÖMDA


Nu är Marklunds GÖMDA utläst. Herregud vilken historia! Mediahyserin åsidosatt, gud så sjukt samhälle vi lever i! Helt sant eller bara delvis, korn finns alltid och verkligheten visar på att Marklund inte tagit saker ur tomma inget. Med risk för att vara politiskt inkorrekt, det är konstigt att böcker som "Gömda" och "Inte utan min dotter", för att bara nämna två, inte handlar om män från den buddistiska religionen...

Inte sant


Jag kan knappt tro det men Thea har blivit så stor nu att hon går omkring i gåstol! -Vilket för övrigt är en av de bästa uppfinningarna till föräldrar. Gåstolen och Baby Björnen har varit våra räddande änglar.


Lördagsgodis


Naturgodis står på menyn när Elice ska få något smaskigt. Idag blev det torkade äpplen och russin i youghurt. Hon tycker att det är så gott och bär gärna runt godiset i en liten hink. Jag vet att jag tycker det för att hon är min, men ,sä jä..a söt!


Mycket gott


Middagstipset för kvällen stod ICA Maxi bladet för, de tipsade om Kalkonfilé med serranoskinka. Vi hade inte kalkon hemma så det blev kyckling istället, fågel som fågel :-) Men gud så gott det blev!

För fyra personer;

600g kycklingfilé
100 g skivad serranoskinka
1 liten rödlök
1 dl svarta kärnfria oliver
3msk skuren timjan
2 dl matyoghurt
salt och peppar

250 g körsbärstomater
4 portioner pasta
2 msk pesto
1 påse blandsallad

1. Sätt ugnen på 150C

2. Strö salt och peppar på kycklingen. Linda serranon runt filén. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt mitt i ugnenca 45 min.

3. Skala och hacka löken. Skär oliverna i bitar. Blanda ner det och timljan i matyoghurten och smaka av med salt och peppar

4. Dela tomaterna i halvor. Koka pastan. Häll av vattnet och blanda pastan med tomaterna och peston. Vänd ner sallad strax innan servering.

5. Skär kycklingfilén i skivor och servera den med pastasalladen och olivyoghurten.

Klart!

Till efterrätt;


Äta


Det är väl såklart att Thea också vill äta när resten av oss gör det! Hur kunde jag tro något annat? Det är bara det att det blir lite kladdigt och smuligt... Kolla golvet.




Att jag inte tänkt på det förr...


Varför har det inte slagit mig tidigare? Nåja, jag kom ju på det till slut. Elice gillar att kladda, säg något barn som inte gör det, men varför inte dra nytta av situationen? Numera harvi en bagare hemma! Perfekt!

Här bakas chokladkaka!

   

Alla vet att avsmakning är A och O...




Toppen för mammamage...





Allt från HM. Tror att två av tre ska få följa med mig hem! Snyggt till både leggins och jeans.






Linas Matkasse


Vi har startat en prenumeration på Linas Matkasse. Vi har funderat på det ett tag men bestämde oss idag för att prova, det kan ju bli hur bra och gott som helst!

Varannan måndag kommer en matkasse hem till våran dörr med recept och ingredienser för fem middagar till fyra personer. Det startar v.38 så jag återkommer med utvärdering:-)



www.linasmatkasse.se

Ekvation


Hur gör folk egentigen, hur får de ekvationen, jobb och barn att gå ihop?

Jag tycker om att jobba, för att inte säga älskar. Jag har jobbat sen jag var 14år och gjort det mycket och ofta. Jag gillar tillfredställelsen och nyttighetskänslan, jag gillar besluten och handlingen. Jag gillar att gå dit, jag gillar att vara där.

Men nu...

Jag vill vara med mina töser, jag vill se deras utveckling, jag vill hinna umgås och prata. Jag vill höra om deras dag och fråga om deras känslor.

Hur kombinerar folk detta? Hur fixar man ekvationen jobb och barn?

Bra!

Fick låna boken gömda för någon dag sedan, gud så bra den är! Läs den!

Gömda : en sann historia

www.adlibris.se

Potta


Numera kissar min Elice på potta!

Vi har övat några gånger men efter lite faktaläsande fick jag reda på att barn inte kan kontrollera sin blåsa förrens mellan 2-3år och eftersom vi har ett tag kvar tills tvåårsstrecket så lade vi potteriet på hyllan. Pottan har dock alltid funnits nära tillhands och hon har övat att sitta dock mest i leksyfte. Men så igår sprang hon utan blöja och efter en stund visade hon tydligt att hon var nödig. Jag plockade fram pottan, mest för lättillgänglighetens skull, och frågade om hon ville kissa. Hon satte sig och efter lite om och men såkissade hon faktiskt! :-) Jubel och applåder efterföljde såklart och hon blev mycket nöjd och glad. Så idag, helt utan förvarning hör jag plötsligt hur det skvalar i pottan. Elice har självmant satt sig på pottan och kissat! För er icke föräldrar ter sig detta säkert som en bagatell men i min värld är det stort! För att förstärka händelsen så har det efter detta hänt några gånger till, hon e så bra! hahaha 



Se hela bilden








www.jagochamanda.bloggsida.se

Oerhört viktigt

Trasdockan fredag 4 september 2009

Om Sexuella övergrepp mot barn och unga

Plats:  Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, 1 trappa i Uppsala

Dagen är gratis och  öppen för alla

 
09.00 - 09.30   Välkommen!  Presentation av dagen och arrangörer

09.30 - 10.10  Tecken på sexuella  övergrepp
                          Annika  Lundegårdh, Rädda Barnen, Uppsala  län
                          Konsekvenser  av sexuella övergrepp för
                          den utsatte och för  familjen
                          Ingrid  Brolin, Hopp, Uppsala

10.10 - 10.30   Paus med möjlighet  att köpa förfriskningar

10.30 - 11.00   Sexuella övergrepp  kan drabba både pojkar och flickor               
 
11.00  - 11.35   Sexuella övergrepp mot barn - hur ska vården agera?  
                            Överläkare  Steven Lucas, ansvarig för Resursgruppen för 
                            utsatta barn  och  ungdomar  på Akademiska barnsjukhuset

11.40 - 12.15   Barnet i  rättsprocessen och verksamheten i  Barnahuset
                           Kommissarie  Pia Byhlin

12.15 - 12.45   Socialtjänstens uppdrag vid  sexuella  övergrepp
                           Catharina  Molin, Socialtjänsten

12.45 - 13.30   Lunch på egen hand 

13.30 - 14.05   Hur må bättre och gå vidare  livet?
                           Leg.  psykoterapeut Paula Heljestrand

14.05 - 14.20   Paus med  möjlighet att köpa förfriskningar

14.20 - 15.00   Hur kan  ideella föreningar vara ett komplement till myndigheter?

15.00 -  15.30   Diskussionsgrupper enligt tema:
                              1. Jag ser men vet  inte vad jag ska göra?
                              2. Hur stödja och hjälpa söner och döttrar?  
                              3. Hur kan professionella göra ett ännu bättre arbete?

15.30 -  15.45 Sammanfattning "Hur går vi vidare?" och  avslutning

Samtidigt pågår information vid Stora Torget kl  11.30-13.00 kom gärna och prata med oss.


Avundsjuka


I det fall avundsjuka skulle falla in över att vi åker till Spanien vill jag bara förstärka den med en klimattabell...

Väder och klimat i Alicante
 
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
16
18
20
22
25
29
32
32
30
25
21
17
Natt
6
6
8
10
13
17
19
20
18
14
10
7
Bad
14
13
14
15
17
20
24
25
24
21
18
15
 

En dag med morbror


Tösernas morbror kom på besök idag. Det är tydligen bättre att han kommer hit än att vi åker dit, han påstår att han får vänta så länge på oss, kl 10 blir tydligen kl 14... Nåja, halv tio dök han och Maxen upp. Innelek, utelek och äppelmuffins stod på menyn. Väldigt trevligt och mycket gott!



www.lagalatt.se

CLEAN

Som många med mig har jag förälskat mig i CLEAN, vilket fantastiskt bra koncept. Visst har vi alla tänkt någon gång när vi gått förbi någon med nytvättat gott doftande hår att vi också vill ha det schampoot eller att vi vill veta vilket sköljmedel som använts för att vi också vi använda det till våra kläder. CLEAN ör svaret! Simply soap står numera i min hylla! :-)

Simply Soap (EDP)
www.cleanperfume.com

Photobox


Jag har blivit beroende av photobox! En helt fantastisk sida där man kan göra jättefina och roliga grejer med sina kort. Nyss gjorde jag ett fotokollage med mina töser som snart hamnar i en ram på väggen. Nu är jag i stånd att göra anteckningsböcker. Lika väl som att köpa sig ett block på ica kan man ju designa sitt eget :-) För 55pix är det mitt!

PhotoBox

RSS 2.0