Blommor!



Jag gillar blommor numera, på allt. Dessa kanske kommer hem till mig. Kommer de till dig? :-)

 Lindex Shop Online - LinneLindex Shop Online - Linne

Finns på LINDEX.

Daycare


Igår var töserna och jag i Sthlm och träffade min vän Olle. Vi lunchade och lekte lite i Kungsan. Jag fick även ett rykande färskt ex av Olles bok!! Han e så duktig och snart en doktor i nationalekonomi, det ni!

Nu väntar första dagen på dagis för Elice sedan hemkomst. Håll tummar för att det går bra... Hon e lite av en mammagris :-)

Det finns tydligen män som slår sina kvinnor

Det finns tydligen män som slår sinna kvinnor. Fantastiskt märkligt, men ni läste rätt, män som slår sina kvinnor. Ibland finns det tydligen pappor som slår sina barn. Visst gjorde det ont i mammahjärtat. Pappor som slår sina barn. Jag kan knappt tänka någon av de två tankarna fullt ut. Ilska och rättvisepathos ger sig strarkt till känna så fort jag ens snuddar vid tanken. Män som slår sina kvinnor. Pappor som slår sina barn.

Det är tydligen så att vissa kvinnor tvingas fly mitt i natten. Tydligen tvingas vissa kvinnor fly bärandes på barnen. Självklart tvingas de fly utan resväskor. Inga kläder till imorgon. Inget gosdjur att krama.
 


Det finns hjälp. Nej, inte för männen och papporna som slår. De får fortsätta. Men det finns skyddade hem för kvinnorna, mammorna och barnen. De behöver dock en packad resväska för att kunna klä på sig imorgon.

Kan du packa en?

Lite kläder, byxa tröja, topp. Något mysigt. Till barnen några ombyten, du vet ju hur smutsigt det kan bli... Kanske en film och ett gosdjur att krama. Det du kan avvara, allt du kan avvara.


Ring sedan till SIRI, ett skyddat hus i Uppland och berätta att du har en väska packad så kommer de säkert och hämtar. 018-7278300





Gröna fingrar, jag har verkligen fått gröna fingrar!

Ärtor, dill, ranunkel, luktört och lavendel... Få sorter, sjukt många krukor. Om allt blommar kommer vi simma i blommor här om några månader! Jag vet inte vad som hänt, helt plötsligt blev jag biten och av ett stort bett! Kanske är det åldern och huslängtan som ger sig uttryck i gröna fingrar .-)

Allt behöver man ju dock inte så själv. Två vita pelagoner fick följa med mig hem idag. De pryder just nu köksfönstret. Appropå kök, åh så jag vill köpa ett nytt köksbord och nya stolar. Åh, så jag vill det!



Den här gruppen som kommer från CHILLI www.chillistore.se vill jag ha. Tycker att den är så fin.


Förutom pelagoner fick Andreas Carlssons bok Live to win också följa med mig hem. Ska bli väldigans spännande att läsa den. Jag tycker om folk som vågar och vill. :-)

Älskad

Cabo de Palo  27/3-10



För mig betyder det mycket, att vara älskad och att älska.

Frida. For you!





'














Sådär ja!

Sådär ja, nu var garderoberna klara! Suck så jobbigt och trist det är att sortera, vika och fixa... Klara är en sanning med modifikation, jag hade köpt för få kartonger att ha ovanpå garderoberna så nu är det lite grejer som ligger i högar... Måste fixa fler imorgon, kan lätt bli så att det inte blir av annars... :-)


Idag fick vi finbesök gånger 2 här hemma. Pappa kom på fm fika och Cattan och joakim aka Helly, kom på middag. Trevligt värre och skönt med en paus i fixeriet. Ett extra plus för deras tekniska sinne! Tur att vi har olika kunskapsområden så att vi kan ta hjälp av varandra... Tack för fix med datorn!

Vackra Lisas bröllop

282996Fina Lisa ska gifta sig med sin Björn i sommar. Jag längtar så! Fnular lite på klänningen... Kanske denna med ett par snygga rosa klackar och en fin håruppsättning?

Nån med nått förslag? 

Vintage stories

324384  329573 350769 343871 352963 349662 350157 344028


Kärlek!


www.kappahl.se

Ordning i kaos

Såklart bor vi alldeles för trång, 5st i en 3,5a. Vi måste och ska flytta men innan den dagen kommer ( jag letar på hemnet varje dag, har till och med föreslagit Alunda här hemma :-)...gick inte igenom...)så försöker jag bringa ordning i vårt kaos. På något underligt vis hamnar grejer inte där de ska och vissa grejer har inte ens någon plats... Hela soppan är dock som att dra, nej men okej, jag kommer inte på någon metafor! Jag som är retoriker kommer inte på en metafor! Åh! Jaja, ni vet, det jag vill säga är när man börjar med en sak så följer flertalet därtill även om man vill eller inte... Idag började jag med tösernas garderob, men då var jag tvungen att fixa mannens och sedan min egen och sedan toaletten och sedan skodelen... Köket måste omorganiseras och då följer alla papper som borde sitta i pärmar men som ligger i "prydliga" högar i en låda och... Suck! Men, ordnig ska det bli! Ska dyka ner i röran igen. Tjing!

Fantastiskt!

Min förre granne, Andreas ska bli pappa till en liten skrutta! Grattis! Han och mamman Maria har varit på ett 3d/4d (?) ultraljud. Kolla in hans hemsida, www.andreasthorn.com för att se hur det kan se ut. Det är faktiskt helt fantastiskt, både att bebisar finns i magen och att tekniken gör att man kan se dem. Helt fantastiskt!

Det finnns något härligt över medelålders män i trikåer!

Djungelbander var på Elice dagis och spelade idag och även om Elice inte börjat riktigt än efter ledigheten så smög vi oss in. Ett fantastiskt initiativ från förskolan att bjuda in detta band och låta hela dagis se uppträdandet. Ett extra plus för fröknarna och mig var när sångaren i bandet kom in iförd en blå kroppsstrumpa! Det är så härligt med människor som vågar och vill ge av sig själva så fullkommligt. Det kan vara så att jag skrattade så att jag grinade! Har du barn på dagis? Be rektorn bjuda in bandet till er med! Bandet får stöd av statens kulturråd så det kostar inte många kronor och de livar garranterat upp stämningen! www.djungelbandet.nu

Tomt, ge mig en tomt!

Idag har vi letat med ljus och lykta efter en bra tomt att bygga vårt nya hus på. Vi har letat och letat, ringt alla tänkbara men ingen kan skrapa fram en sjysst tomt den närmsta framtiden. 2-3 år får vi vänta! Suck! Trist att det inte finns något utbud och oerhört märkligt att det faktiskt inte gör det? Vem har inte tänkt? Varför ligger man inte längre fram i planeringen? Jag blir så trött!

En vana

Det är lite svårt att göra bloggandet till en vana igen för på något vis så tänker man "åh, det här passar bra till bloggen" när man väl är inne i det. Mina dagar bara passerar just nu utan en "bloggtanke" Bra eller dåligt, ja det får mina läsare avgöra :-) Just hemkommen från styrelsemöte, min förening har haft möte med grannföreningen... God rulltårta bjöds det på! Nu ska jag sätta mig in i hur kameran fungerar och hur man laddar in bilderna i datorn, förmodligen är det bara att koppla in en sladd men man vet aldrig... Eller så ska jag så lite... Hmm, för er som undrar så har jag fått lite gröna fingrar! I år blir det ranunkler, lavendel, dill och ärtor! Tänk om mitt jag för 5 år sedan skulle läsa detta! Herregud! By the way, nya företagsideer dyker upp i min hjärna hela tiden! Är det någon som inte har något att göra men som vill så är det bara att slå en pling. Att inte fler människor står på egna ben är för mig ett under...¨:-)

Äntligen!

Äntligen mina trogna bloggläsare, äntligen har jag köpt mig en dator och en kamera! Nu, nu blir det åka av!!

Kul?

Det känns inte så roligt att blogga när jag inte kan lägga in bilder. Skulle så gärna vilja visa bilder från dagens besök på 4H gården. Nästan alla djuren hade fått ungar. Elice och Thea var i himlen. Cattan och mamman frös mest men vi fashinerades av Fåret som just som vi stod där födde två söta små lamm. Vi såg att det var fler på väg men de låg nog långt inne för det dröjde. Imorgon ska ny dator inhandlas och kanske även en kamera. Knäppa kort bör man annars ...tja, har den spanska tjuven inget att titta på... Åh, en sak, jag är numera ägare till en glittrande vit iphone! Det ni! Nu ska vi titta på Beck, det är tydligen någon som vi inte sett.

Test

Ett inlägg från cattans fina mobil för att se hur det fungerar imorgon är jag förmodligen ägare till en likadan;)

Förnyelse

Till min mans STORA glädje vill jag förändra lite här hemma. Bara liiite fick jag truga med :-) Eller ja, truga och truga, jag sa väl mest att vi skulle och så fick han hänga på! hahaha Töserna har fått omgjort i sitt rum, först och främst kom de hem till världens finaste lilla hus inne i deras rum. Bodins design och snickeri har tillverkat det medans vi var borta. Mycket uppskattat! Bild kommer...

Sedan tyckte jag att Thea skulle få en ny säng, att Elice behövde ett skrivbord, att de båda behövde bokhyllor och att vi behövde ett nytt matbord med tillhörande stolar... bara liiite...

Allt förutom matbordet bockades av idag. Tack pappan min för att du ställer upp med så kort varsel!

Nu väntar soffan med svensk TV! Lyx!

Hemma

Sådär ja, nu var vi hemma igen. Gårdagen var lite av en pärs. Lång dag och mycket packning, jag som inte handlat så mycket... Handdukar, lakan och böcker fick kastas på flygplatsen efter en liten lätt koll på vågen. 9 kilo över per väska e det så mycket att bråka om egentligen? :-)

Krokusar, tussisar och blåsippor valkomnade, jo jag tackar ja! Det känns bra.

Nu står inköp på listan, dator först!

Till next time!

mindre an en vecka!

ah, nu e det mindre an en vecka kvar!!! Glomde skriva en jattebra sak med spanien, allt ar sa billigt har i jamforelse med hemma. Det ar hit man ska aka om man kanner ett kopsug! :-) Passar mig...

Alskade ni!

Hej!

Haha, det kanns som om jag ska skriva ett vykort! Sa har, till var fordel stralar solen mest jamt numera. Igar var det till och med sa varmt att mannen min fick ga in och lagga sig pa soffan en stund far att han tyckte att det var for varmt... Ni som kanner mammen min forstar att da ar det varmt! Ingen fara pa taket for honom dock, han blir ju pepparkaksbrun sa fort han tanker pa solen...

Naval, sol innebar -hav, bad, strand, inte innomhus och dator :-) Ni forstar...

Nu ar det bara dagar kvar tills vi kommer hem. Just nu langtar vi inte ett dugg! Vi har gjort, men absolut inte nu. Markligt det dar med ens psyke, tycker mig nastan kunna ta pa stegen i en process. Glorifiering, allt ar fantastiskt! Vardag, hemlangtan, -gud sa fort tiden gatt och sedan hemresa.

Sammanfattningsvis kan sagas att, spanjorskor ar valdigt fina i haret, har ater man inte gurkor, siesta ar ett verkligt begrepp som biter sig fast aven da tiden att lamna det at historien for langesedan passerat. Engelska -vad ar det? Nej det har vi inte! Hansyn, hur stavas det sa du? Varfor, vad innebar det??

Tills vi kommer hem igen och datorn ar i mitt vald varje kvall... :-)

Adios!

RSS 2.0