Floskler och mening - kalla det en nyårskrönika med löfte om möjligheter som skapas

Nytt år, nya möjligheter, nya löften.  För många ser det säkert ut så och faktiskt lite för mig med. Egenltligen tycker jag att ingen dag är så bra som idag, att börja träna på måndag, eller alla de olika tänkbara löften som skall infrias, imorgon, nästa vecka, efter ditten och datten är oftast ett dåligt sätt att starta någonting nytt på. Men, låt gå för nyårslöften och strukturen i det. Nytt år får stå för känslan av ett oskrivet blad.

Så, min känsla för det nya bottnar i ideologi och livets varddag de senasste åren. Det nya ligger i möjligheterna. Jag läste en notis i UNT i morse om en man som levt på socialbidrag i sju år (Parantes 1, se nedan). En stund senare läste jag i Dagens Industri, Weekend (Parantes 2, se nedan) om Carrefours nuvarande VD Lars Olofsson. Dessa två är ytterligheter på samma tråd och också beviset på att framtiden inte ligger i  förändringar som bara händer utan i möjligheter som skapas.

Det är just i slutklämmen på den meningen som mitt nya år skall startas och som förhoppningsvis skall genomsyra hela året och, ja låt oss klämma i med hela mitt liv. I möjlighetena som skapas.  

Jag tänker såhär. Det ligger i mina händer att ta mig dit jag vill, vartän jag vill. Det är jag som förändrar och styr mina möjligheter. Konkret tänker jag såhär för den närmsta tiden. Jag har ett nystartat företag som verkar i Mälardalsregionen. Enligt min sätt att se så skapar man affärer genom relationer. Jag måste alltså skapa relation. För att nå det målet har jag listat X antal människor inom näringslivet som jag tror på. Dessa människor skall jag ringa upp och bjuda ut på en lunch. Vi få se vad som blir av det, kanske vägrar några, kanske tycker några ( min förhoppning) att mitt ärliga uppsåt är värt att luncha över. Jag har inga krav på lunchen i övrigt, målet är inte en affärsuppgörelse, jag tänker starta med några inledande frågor som får dem att prata om dem själva. Det är ett välkänt trick att få människor att tycka att de har roligt! :-) Kanske träffar jag 10 personer som kanske kan leda mig vidare till andra att också skapa relation med. Kanske. Jag tar i alla fall möjligheten i handen. tanken för åren som kommer är att alltid skapa möjlighet. Att vara klarsynt inför vad jag vill och vart jag vill komma och helt sonika staka ut en väg för att nå målet. Självklart inser jag att man inte kan nå alla mån men heller kan man ej vänta på att någonting skall falla i en knä. Sällan gör det de.

Parentes 1. Hur i hela h.vete är det möjligt för någon att få leva på socialbidrag i sju år?! Sju år! Må så vara att man befinner sig i en situation där det inte finns någon annan utväg än att ta till socialbidrag. Jag erkänner, några fall finns det säkert, men hur i hela fridens är det möjligt att inte förändra sin situation på sju år? Och hur är det möjligt för de sociala myndigheterna att inte sätta stop och ställa krav under sju hela år? Sju år! 

Idag tar det ca 5 minuter att starta ett eget företag på nätet, en FA-sedel. Det krävs inga revolutionerande tankar för att starta eget. Tvätta förnster räcker. Starta ett bolag med syfter att hjälpa folk tvätta sina fönster. Skriv några väl valda ord i ett worddokument , skriv ut och gå omkring i områden och sälj dina tjänster. Kan du inte tvätta fönster, välj något annat, städa, köp en varmkorvlåda och sätt på magen, stå utanför köpcentrum. Det finns oändligt många affärsplaner som kräver väldigt få och små investeringr. En tanke och lite driv är allt som står ivägen för ett lönsamt eget liv. Fungerar inget av detta? Har du körkort? Kör taxi! Jag ser annonser varje dag att de söker fler chaufförer. Jasså, har du inget körkort? Pallra dig iväg till Sveg, de har billiga och lätta intensivutbildningar. Ta tag i det  bara!

Ja, som ni ser skiner min ideologi igenom...

Parentes 2. Dagens Industri Weekend går att prenumerera på. Gör det. Otroligt bra journalistik och reportage. Efter ett halvår med Di Weekend kan man svara på alla nutidsfrågor! dessutom både växer och krymper världen med kunskapen.


Så, mina vänner, vill ni förändra, make it happen! Det låter lätt, alltid är det inte det. det fina i den kråksången är att det nästan alltid finns bra hjälp att få vad det än gäller. Jag börjar ett mentorsprogram till våren, det är min hjälp. 


Vad vill du förändra? Hur ska du göra det? 


Med önskan om ett;
Gott nytt år!

Middag idag, köttfärssoppa. Mycket gott! S...

img_1557 (MMS)

Middag idag, köttfärssoppa. Mycket gott! Snart, mycket snart ska jag visa vår nya grej,  snudd på en genialisk sak. Ja, inte att vi kommit på något, vi följer bara med på tåget men jag spår att det kommer att bli fler, många fler som kommer att hala på.


Här lagas nyårs dessert! Dumlemousse med h...

img_1556 (MMS)

Här lagas nyårs dessert! Dumlemousse med hallon och hasselnötter ska det bli när det är klart. Hoppas på Mumma!


Idag är det Lena och jag... Ont, jag har o...

img_1553 (MMS)

Idag är det Lena och jag... Ont, jag har ont...


Alla tankar prebarn om könsneutrala produk...

img_1552 (MMS)

Alla tankar prebarn om könsneutrala produkter och leksaker blir som bortblåsta i förståelsen om att det är en omöjlig uppgift. Undrar du varför vårt samhälle ser ut som det gör, fnula över historiens aspekt och gå sedan in i en leksaksaffär... Skrämmande och oerhört svårt att främja sig från. Att. Som vi gjort, köpa "killtandborstar" ( jomenvisst, spindelmannan återfinns på killhyllan och Snövit o Co. På tjejhyllan) löser inga problem, men man kan i det diskutera värderandet av leksaker "med kön". Hur tänker ni?


God morgon!

img_1550 (MMS)

God morgon!


Det är ingen som gungat här på ett tag... ...

img_1549 (MMS)

Det är ingen som gungat här på ett tag... Snön täckte nästan gungan :-)


Jaha, nu har klapparna bytts ut mot tvätt!...

img_1542 (MMS)

Jaha, nu har klapparna bytts ut mot tvätt! Åh, vad jag längtar efter ett hus med YTA och tvättstuga!


På jakt efter nya sängar...

img_1539 (MMS)

På jakt efter nya sängar...


Morning picknick! Observera trollet i börj...

img_1533 (MMS)

Morning picknick! Observera trollet i början av bilden. När jag var liten älskade jag dessa troll, jag tyckte att de var otroligt söta och luktade gott! :-)


Vår jul!

img_1492 (MMS)

Vår jul!


Vår jul!

img_1492 (MMS)

Vår jul!


Pippi är på tv och alla mina tre juveler s...

img_1470 (MMS)

Pippi är på tv och alla mina tre juveler står som förstenade :-)


Vår jul!

img_1492 (MMS)

Vår jul!


Pippi är på tv och alla mina tre juveler s...

img_1470 (MMS)

Pippi är på tv och alla mina tre juveler står som förstenade :-)


Dan före

Idag har världens bästa Frida varit här med söta Tyra. Efter en lite blyg start blev det full rulle på töserna, så pass att Tyra inte alls ville gå hem när hennes pappa kom :-)

Kola, Fridas rödbetssallad, jordnötsknäck, sill´och jansson är avklarade. Granen är klädd. När juvelerna slockat väntar inslagning av klappar och såklart en skinksmörgås innan läggning :-)

God jul alla ni som tittar in här!

Dikt

Jag läste en dikt. En dikt om livets indelning. En fin dikt med en oerhört tänkvärd rad.


Det finns ögonblicket innan och evigheten efter


Nån har tagit min Elice och förvandlat hen...

img_1457 (MMS)

Nån har tagit min Elice och förvandlat henne till en katt!


Klädd, glittrad och klar!

img_1454 (MMS)

Klädd, glittrad och klar!


kl.06,35

I did it! Kl. 06,35 var jag på gymmet i morse!

Vi har börjat pynta! Jag gillar piff och p...

img_1451 (MMS)

Vi har börjat pynta! Jag gillar piff och puff stilen så för den som tror att this is it... Vänta bara :-)


Handlar de sista julklapparna i väntan på ...

img_1450 (MMS)

Handlar de sista julklapparna i väntan på ett möte och det skall erkännas att jag saknar detaljhandeln ibland. Saknar absolut mitt MQ. :-)


Om 8 månader och 6dagar gifter sig Joakim ...

img_1449 (MMS)

Om 8 månader och 6dagar gifter sig Joakim med Catalina. Jag har ca 9kg övervikt att tampas med och bli av med fram tills dess. Idag tar jag första steget och köper träningskort, imorgon kl 06.35 smäller det på riktigt, step up står på schemat. Det finns ingen dag som är så bra som idag :-) det var länge sedan jag hade tid att träna men en gång i tiden var jag bra ( eller hur Erika?) nu gäller det att hitta tillbaka dit!


at cats

På Catalinas blogg www.atcats.blogg.se finns några bilder från vår lilla julafton igår. Kolla in collaget och pussen Elice får från Filip och Hugo!

Vi har firat lilla julafton idag, någontin...

img_1448 (MMS)

Vi har firat lilla julafton idag, någonting vi gjort tillsammans med mina kusiner hela mitt liv. Mycket trevligt och lite stökigt, vi är många nu...  Eftersom Joakim och Catalina firar jul på olika håll fick vi julklapp av dem ikväll med. En fantastisk fin tavla, ett kort på våra töser. Förmodligen den bästa julklappen någonsin!


De sitter nästan ihop mina töser. Varje mo...

img_1443 (MMS)

De sitter nästan ihop mina töser. Varje morgon frågar de efter varandra de första de gör. .-)


Nytt under solen

Om jag var rik på pengar skulle jag införskaffa dessa! :-) Vårkollektionen finns hos elsas hem www.elsashem.se !

 Timeless #242 w/o belt, White
Blueskies bell tunic, Red

Ka-ching wrap, Almost Black
Ka-ching pocket dress, Chalk

Fikatime!

img_1435 (MMS)

Fikatime!


Maltas buss är numera del av vårt pepparka...

img_1432 (MMS)

Maltas buss är numera del av vårt pepparkakspynt...


Maltas buss är numera del av vårt pepparka...

img_1432 (MMS)

Maltas buss är numera del av vårt pepparkakspynt...


Det kliar lite i min stilistiska nerv men ...

img_1431 (MMS)

Det kliar lite i min stilistiska nerv men jag inser att barnen har roligt.. Mannen också för den delen, han hat valt pyntet...


Just nu läser vi Trivselhus! :-) bygga hus...

img_1429 (MMS)

Just nu läser vi Trivselhus! :-) bygga hus à-ö en sådan bok skulle jag vilja hitta. Vilken djungel det är!


Det är väl ingen nyhet att Ikea tänker väl...

img_1428 (MMS)

Det är väl ingen nyhet att Ikea tänker väldigt rätt men nu tror jag att de har överträffat till och med sig själva. De har producerat barnböcker med där deras egna gosedjur figurerar. Briljant! Ska jag förklara min tanke? Comment and i Will!


Sitter på Amandas och äter lunch och hör d...

img_1427 (MMS)

Sitter på Amandas och äter lunch och hör denna mening från bordet bredvid; "vi ska gå på Ikea och äta julbord ikväll..." är inte tanken med julbord en mysig stund i ombonad miljö med god mat? I min värld är det i alla fall så men det är klart, köttbullar och prinskorv under lysrörens sken bland billyhyllor, ja varför inte? Det verkar som en toppenide! Snacka om köpt!


Schema

Oj oj oj, mitt schema är fullt! Fast med roliga saker. Igår var vi i Sthlm, åt julbord och tittade på R E A. Önskar verkligen att jag kunde kasta ur mig hen hel hög med positiva ord just nu men icke, julbord på Hamburger Börs...nja, inte ens lite bra. R E A, jag säger bara Anders Lundin och ni förstår min klänsla. Eller, för er som inte vet hur min och Anders relation ser ut så kan jag berätta att den är av den svarta sorten...



R.E.A Julklappspaket


Reklam med tanke

Livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna du mins. Kom ihåg det och gör något idag som förgyller, imorgon är det försent!


Med önskan om en fin lucia! Kom ihåg att s...

img_1406 (MMS)

Med önskan om en fin lucia! Kom ihåg att sätta guldkant på din egen dag. Kram


En liten del av himlen!

img_1395 (MMS)

En liten del av himlen!


testing...


Lunch! Innovativt... :-)

img_1393 (MMS)

Lunch! Innovativt... :-)


Detta mina vänner är en tomtkarta och krys...

img_1392 (MMS)

Detta mina vänner är en tomtkarta och krysset är vår tingade tomt!


Fru ordförande

Det är verkligen märkligt hur det där med sunt förnuft är så vitt skiljt i uppfattning om rätt och fel från människa till annan. Kan man ens använda det begreppet? Att inte tända sin cigarett inne i hissen även om man är på-väg-ut kan jag tycka hör till sunt förnuft. Det fattar man väl... Nej, det kan jag berätta att man inte gör. Må så vara att det är någon som inte bryr sig men va fasiken, varför inte då?? Vi pratar om en tidsspann om max 25 sek. Suck!

Fru ordförande har skrivit ett nyhetsbrev. Slutfrågan, Tydligare än så hör behöver jag väl knappast vara? Bra!

IDIOTER!

Happ, då var det sagt.


...jag är inte bara elak, jag spar pengar också, 139 000 bara på en post jämfört med föregående år!


Bokningssystem

Jaha, då har jag just knåpat ihop ett bokningssystem för hemsidan och skickat iväg det. Gud så svårt!!! Hoppas att jag tänkt på allt, förmodligen inte men hoppas att jag inte glömt så mycket i alla fall :-)

Nu, lunch!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Det har varit en dröm, en fantasi, en nästan verklighet, en overklighet. Det har varit ouppnåligt eller en magkänsla fel. Men, och det här är ett stort men, nu känns det rätt! Vi har hittat ett område att bo i, att bygga vårt hus i! jajaja! På onsdag skall vi på möte och välja tomt! :-) Lycka och lugn!

Det börjar bli känt...

Jag antar att det börjar bli känt att jag ÄLSKAR nya saker. Nytt, innovativt och producerat i liten skala så att man kan vara "ensam" om sitt.

Jag har hittat en ny guldgruva, www.timstiger.blogspot.com


Dessa står på min önskelista från henne! men kolla in sidan och framförallt hennes väggmålningar, jag tror knappt att det är sant att man kan vara så bra!!!

Behöver jag orera om det underbara i möjligheterna? Förmodligen inte. Företagande, driv och ett jävlaranamma. man kan ALLT man vill!


Födelsedagsfika med...cup cakes... Alla va...

img_1390 (MMS)

Födelsedagsfika med...cup cakes... Alla var förvånade!:-)  Jag har fått fantastiska presenter och många många hälsningar. Tack till alla!


Lyx!!! Vi har varit uppe och ätit frukost ...

img_1386 (MMS)

Lyx!!! Vi har varit uppe och ätit frukost och nu har vi krupit ner under täcket igen! :-) det är nog 4 år sedan sist!


Nu e vi framme, installerade och fikade. S...

img_1383 (MMS)

Nu e vi framme, installerade och fikade. Så lyxigt! Och bäst av allt, nu är det två timmar kvar tills middagen och vi behöver inte göra någonting alls!


Just nu känns det inte som att det var vär...

img_1382 (MMS)

Just nu känns det inte som att det var värt pengarna att köpa "vinterblommor". Hade räckt med att sätta ut en tom kruka och låssas... :-)


À lola girl!

img_1380 (MMS)

À lola girl!


Julklappstips till den som har allt...



Ibland kan ord säga allt... Budskap i vacker ram är en perfekt present. Alla dessa fina och många, många fler finns hos petrified in pink. http://www.petrifiedinpink.se/ Passar perfekt till IEAs ramar...

Grafiska tryck: Live laugh love (damastbakgrund) Grafiska tryck: The time you enjoy wasting... Grafiska tryck: Glada ugglor på rad Grafiska tryck: siffror i glada färger Grafiska tryck: rådjurssilhouette  Grafiska tryck: Keep Calm and Carry On

Vänner av guld

I helgen blir jag ett år äldre. Ett ojämt år och jag anser mig nästan vara på gränsen för gammal för att fira längre... :-) men i år ska mannen min och jag bli slottsherr och fru över min fördelsedag. Man skulle lätt kunna tro att det är min man som fixat detta men icke, det är världens bästa Emma som bjuder mig på helgen!!! Ja, jag har vänner av guld! Tack fina Emma för en helt fantastisk present!

logo


Testar lite olika varianter. Denna med Nut...

img_1378 (MMS)

Testar lite olika varianter. Denna med Nutella som fyllning och kaffefrosting.


Thea, ska vi hålla varandra i handen?

img_1372 (MMS)

Thea, ska vi hålla varandra i handen?


Citat

Jag kan knappt tro att jag hört det, ej heller aldrig anat att dessa ord kunde komma att utgöra en mening med substans, tagna från verkligheten, men, idag hände det.

Citat; När jag åt julbord på Statoil. Slut citat.

Jag hörde meningen på ett möte och var tvungen att pausa och be hene upprepa och förklara. Det var hysteriskt roligt!


Knåpade ihop ett halsband till Catan på fi...

img_1371 (MMS)

Knåpade ihop ett halsband till Catan på fikarasten. Det är fördelen med att jobba hemma, man har nära till hobby!


Fint förpackat! Tänk så viktigt det är med...

img_1363 (MMS)

Fint förpackat! Tänk så viktigt det är med uttryck, för alla sinnen. En klapp inslagen i folie kontra med vackert papper, fina snören och en handskrivet kort. Miles appart! Detsamma gäller formar, varför välja  "vanliga" när man kan få allt annat än? Fantasi mina vänner, fantasi!


Kl. 07.15 satt de bänkade :-)

img_1369 (MMS)

Kl. 07.15 satt de bänkade :-)


RSS 2.0