Min lilla Oliv

På morsdag fick min söta mamma en namnhalsband med mina barns namn... Jag funderade länge innan jag bestämde mig för att det var ok men mina barn e ju trots allt min mammas barn med! :-) Dessutom är det lite gulligare att ha namn på två små töser runt halsen om någon skulle fråga än två vuxna barn...



Så här blev halsbandet, dock med en annan kedja. Måste tillägga att det ggör sig inte rättvisa på bild, halsbandet e mycket finare i verkligneten :-)

En stort TACK till Liselotte som ligger bakom Min lilla Oliv för hon skickade halsbandet till mig trots att min betalning inte kommit fram till henne, allt för att min mor skulle få sin present i tid. Det kallar jag service!!!

Nallebud

Om jag hade mycket pengar skulle jag skicka blombud till mina vänner ofta, jag skulle ockå skicka några nallar! När Elice hade sin första namnsdag fick hon ett nallebud av sin mormor och morfar, jättesött! www.nallebudet.se


smycka

Köpte ett armband, ett vackert silvrigt och turkost arband i romantisk stil och jag formligen älskar det! Alla smycken finns endast i ett exemplar och jag är ingen fena (läs orkar inte hålla på med sladdar) på att överföra kort så jag hoppar det. Men samma designer har gjort detta fina, halsbandets hjärta är helt fantastiskt fint.

examen


Är även stormförtjust i färgen på örhängena www.piecesofyou.se/messini-design

Gullan

Världens bästa, färghandel, man och pappa...


Måste på puscha lite för världens bästa färghandel, Lasse & Classes, de är helt fantastiska. Till vårt sovrum ville jag ha en ljusblå färg, samma färg som vi har på en vas. Jag tog med mig vasen och kom hem med en perfekt blå färg! :-)

Jag är ganska mycket för att göra om och måla om, tror vi har bytt färg på alla väggar i vårt hem under de senaste åren... Det är kul att förändra och att måla om går snabbt, eller det går snabbt för min man i alla fall... :-) Att tapetsera e lite krångligare, tur för mig så har jag en väldigt kunnig pappa! Han satte upp denna tapet, fyndad på rusta, i tösernas lekrum. Såå fin!

Bokstäver och väggord

Just nu delar vi sovrum alla fyra, men, det finns en vision om ett barnrum och ett föräldrarum... Vision är ordet för just nu känns den verkligheten väldigt långt bort... Men, när visionen blir verklighet ska töserna få sina namn skrivna över sina sängar med "lösa bokstäver". Såå fint tycker jag!

De har likadana spjälsängar, vita med ett hjärta karvat  i mitten på kortsidorna. Jag tänker mig sängarna placerade med kortsidan mot fondväggen och en tavelram över varje säng med bokstäverna på.  Mina bokstäver, som ligger i en påse och bara väntar och längtar efter att få komma upp på väggen, är inköpta på Fullerö handel. Nu ska jag gnälla lite, lika bra som jag tycker att Estelle & Thilds reklam är, lika dålig tycker jag att Fullerö handels hemsida är. Den är fin i stilen, passande till butiken men upplägget och framförallt TEXTERNA är fruktansvärda! Läs och fundera på vad texterna vill säga, är de en beskrivning av vad som finns i butiken? Är det personliga reflektioner? Är det en vuxen eller ett barn som skriver? Narration? Hujedamej!

Hur som haver, sånna här bokstäver finns överallt, http://www.countrybymail.se/ har flera olika storlekar och former.

Stora antikvita träbokstäver, 23 cm


...och när vi får vårt sovrum så ska vi ha en familjevägg. Jag samlar fina fotton på töserna, olika händelser, fotavtryck osv. Allt sätter jag in i vita ramar i olika former och storlekar. Detta ska sedan stå i, ja gissa färgen... vita tavelramar. Över tänker jag mig något väggord, www.ljuvating.com har flera fina, kanske väljer jag; Underbar och Älskad eller...



...vi får se! :-)

Ibland blir det fel...


Jag är ingen hacker jag inte, inte ens datakunnig på basnivå! :-) Jag gör lite som jag tror och hoppas på att det blir bra men i mitt förra inlägg gick det visst inte så bra, bilderna på reklamen försvann.. Jaja, titta in på deras hemsida istället! www.estellethild.se

By the way, Estelle hade jag som förslag till vår Theatös men mannen gillade det inte och vännen, den bästa, tyckte att det lät som en fransk hora (!) så jag stred inte för saken.

Elice & Thea, Estelle & Thild

Jag håller på att göra om en gammal kista, en trälåda med lock, till en leksakslåda med charm (hahaha) till mina töser. Den är numera vitmålad och väntar på att jag ska få ändan ur vagnen och inhandla decupå(?) lack. Jag ska nämligen skriva ut mina tösers namn och decupera (?) dem i det högrahörnet längst nerpå kistans lock. Tror att det kan bli fint, i tanken ser det riktigt bra ut ialla fall!

Hellst av allt skulle jag vilja skriva tösernas namn i typsnittet som hudvårdsserien Estelle & Thild är skriven i, men hur jag än letar bland typsnittssidor så hittar jag det inte. Jag får helt enkelt nöja mig med något liknande..

Estelle & Thild www.estellethild.se har en så fantastiskt fin och snygg marknadsföring just nu. Deras reklambilder är helt otroliga, så rätt för märket, för sommaren, för märkeskänslan. Jag skulle kunna prata i evigheter om hur snygg reklamen är men väljer att avsluta här :-) Klistrar in en bild istället så att ni kan få se vad jag menar och dillar om!





Vårt kök

Vi håller på att fixa om lite i vårt kök. Min man gillar kökssoffor och en lite lantlig stil. Jag är lite striktare men e man två så måste man ju kompromissa och efter något år i min smak är det nu dags för hans! Vi har fixat kökssoffa, klätt om den i marin, röd och beiga toner, vi har bytt gardiner och möblerat om. Krukor har bytts ut och tavlor flyttats på. Det blev fint måsta jag medge, riktigt hemtrevligt :-) Jag skulle dock vilja förgylla med lite ljus, gillar den här vita från http://www.nordljus.net/. Förresten, om ni inte kikat in på deras sida så gör det! Det finns så mycker fint där så man vet knappt vart man ska ta vägen!

Lykta Bamboo

Jag skriver om saker jag tycker om, saker jag gillar...

För de dagar jag bloggat och för de dagar jag kommer att blogga... Jag måste klargöra, jag vill klargöra för man vet aldrig...


Jag skriver om saker jag tycker om, saker jag gillar. Jag hittar inspiration och ting på nätet, i butik, i natur, överallt där jag lever och verkar. Jag klipper och klistrar, jag lånar och visar upp. Min intention är att alltid nämna varifrån bilderna kommer, med www eller på annat sätt. Jag hoppas och tror att de lånade ifrån inte misstycker men om de mot förmodan skulle göra det (om de nu också skulle hitta hit! :-)) så ber jag om ursäkt i förhand och lovar att redigera inlägget sarast möjligt. 

Så fint!


Magnolia är en av mina favoriter, jag vill gärna ha fler träd i min trädgård sen när jag får en. Magnolia och körsbärsblom.

Körsbärsträd


Leilavåg

Åh, för att verkligen få kakfatsdrömmen med fluffiga muffins finns dessa fina bakformar, också på RUSTA.
MUFFINSFORM 20-P STRIPESKNÄCKFORM 50-P STRIPES

Billig trend

Blommigt, romantiskt, vitt och pastell... Det går en Leilavåg över Sverige just nu.  Helt rätt och väldigt fint tycker jag, det kan dock bli väldigt dyrt att låta sig bli inspirerad av alla trender så sicken tur att det finns alternativ!

Den här servicen är ju otroligt söt och väldigt rätt! :-) Hos RUSTA www.rusta.se hittar man den.
SERVIS 16-DEL EVENING ROSE


RUSTA har också jättefina kakfat. Tänk om man hade tid att baka fluffiga muffins prydda med frosting att späcka det med...Ja, ni ser bilden framför er...

KAKFAT 3 VÅNINGAR

Min mamma

Snart är det min mammas dag!

Jag går och väntar och väntar på att hennes present skall dimpa ner i brevlådan. De lovade leverans innan så jag hoppas att det stämmer! Vad som döljer sig i morsdagspaketet kan jag inte avslöja än, man vet ju aldrig, kanske tittar hon in här innan söndag...

Jag skulle kunna givit henne ett jättefint "bollhalsband" från min lilla oliv för de är ju såå fina. En godis kring halsen :-)

 

Andra hem...

För oss mammor i mitt område är Lindex vårt andra hem. Vi bor i en, ja man kanske kan kalla det förort, där centrumet är litet men naggande gott! :-) Förutom ICA MAXIs utbud på kläder (?) finns Lindex. Det ligger där och bara skriker efter oss när vi är ute på våra promenader.
Capribyxa - 100% BomullTopp - 100% Bomull

Elice blev stolt ägare till detta och mamman en "kanskeägare" till nedanstående. Måste suga på karamellen till imorgon ! :-)
Topp Grå


Min älskade man!

- Du, visst pratade du om några ringar förut?

Min man ÄR romantisk, han kommer hem med blommor, oftast rosa rosor, han skickar söta sms och han är oerhört uppmärksam.

- Du kan väl beställa dem så får du dem i morsdagspresent.

Vad han inte är dock så är det en fena på datorer... Han gillar det inte alls! (Han är en man som jobbar med kroppen, och let me tell you, inte mig emot! :-) )


Jag gillar namnsmycken, jag gillar tanken. Det finns så många tillverkare, av olika kvalitet och stil. Jag har fastnat för Angela Knutas, www.angelaknutas.se  Dessa ringar med tösernas namn kommer attpryda min högra hand inomen snar framtid!

Tusen tack min älskade!

namnring 2

Åh, så mycket fint det finns!

Just nu, i mammaledighetensdagar vill jag inget hellre än att fixa och trixa både med mitt hem, mina töser och mig själv. Pratade med min kära granne om detta igår och då hon känner precis likadant kom vi fram till att det var just för att vi var hemma. Vårt hem är verkligen vår borg, istället för personalmöten sitter vi i köket och funderar på köksluckor och kakel. Kanske kan man fixa...

När töserna (och mannen) sover får jag lite egentid, sån tur för mig att nätet finns! Jag har ett oerhört behov av att veta vad värlen har att erbjuda.

Idag bjuder den på en fantastiskt fin tunika från The Orient. Helt sagolik!
 Vit tunika m rosor

Välkommen till min nya blogg!

Som rubriken antyder, välkommen!

RSS 2.0