Två av mina hjärtan på julbord i tomtens h...

img_3243 (MMS)

Två av mina hjärtan på julbord i tomtens hus utanför Månkarbo. Här är det mäkta fint och mysigt!


SMS-inlägg

img_3103 (MMS)


Pepparkakehusdax!

img_3259 (MMS)

Pepparkakehusdax!


Jaha, då var man här igen...

img_3232 (MMS)

Jaha, då var man här igen...


Galet!

UNT. Läser ni UNT?  I dagens tidning var det ett helt uppslag om Kvinnojouren i Uppsala som firade 30 år. Att de finns är för mig en sorg. Åh vad jag önskar lite styrka och självkänsla till dessa kvinnor OCH åh vad jag önskar att dessa män verkligen kom till insikt. På riktigt, hur fan har de kommit fram till att det är ok att slå och förnedra? Hur?

Det är också däri som min förundran väcktes. I en rad i intervjun med en medarbetare står att läsa att det som är besvärligast är att de måste ansöka om bidra från kommunen varje år för att kunna bedriva sin verksamhet. VA? Ok, såhär. Hade det varit så att det självklara var att spärra in männen i dessa fall, att flytta dem från stan, att hålla dem borta ja då hade jag också frågat varför just kvinnojouren skulle få bidrag men nu ser verkligheten helt annorlunda ut. Det är kvinnorna som måste fly. Gömma sig. Glömma vänner och familj. Leva nerstoppade i en källare. Klippa håret, byta liv. Det är väl klart som korvspad att kvinnojouren MÅSTE finnas under dessa förhållanden och det är väl lika klart att de skall få pengar till sin verksamhet. Häri ligger inte ens en fråga tycker jag. Åh så urboda dumt!

Jag skulle kunna arrangera en fin här-jäse...

img_3227 (MMS)

Jag skulle kunna arrangera en fin här-jäser-min-perfekta-lussebulledeg-bild men på riktigt så vet vi att perfekt e den inte där den ligger i min mormors bunke under en lite lätt smutsig bakhandduk så varsågod en bild på kaoset istället :-)


Hiss e kul! :-)

img_3224 (MMS)

Hiss e kul! :-)


SMS-inlägg

img_2779 (MMS)


SMS-inlägg

img_3051 (MMS)


SMS-inlägg

img_3056 (MMS)


Elice och jag har världens bästa Thea och ...

img_3222 (MMS)

Elice och jag har världens bästa Thea och pappan! När vi kom hem igår stod varsin blomma på bordet. Så fint och omtänksamt!


E du kulla? Kolla in messinidesign.se Gill...

img_3211 (MMS)

E du kulla? Kolla in messinidesign.se Gillar du hjärtan och vackra smycken? Kolla in messinidesign.se Just nu 50:- rabatt med koden nyheter om du handlar något under just rubriken nyheter. Kika in! Hjärtat med ljung är min favorit och det svarta med ros är också Mumma!


Min stora skrutta ska jobba med mig i helg...

img_3209 (MMS)

Min stora skrutta ska jobba med mig i helgen! Mot Malmö!


Nu behöver jag din hjälp!  Det du ser på b...

img_3206 (MMS)

Nu behöver jag din hjälp!  Det du ser på bilden är en prototyp av ett plagg som är i görningen. Velour, långa muddar, avtagen under bysten, med halv (som på bilden) eller helpolo. Vad tycker du? Vad gillar du? Vad skulle du förändra? På vilket sätt? All hjälp tas tacksamt emot!  För Er som undrar, yes, detta är ett litet projekt som jag har tillsammans med min vän Anna som faktiskt kommer att finnas i några butiker! :-) mer om det senare, nu e vi på prototypstadiet så shoot!


Snart är det dags, känner ni det? Jag tjuv...

img_3205 (MMS)

Snart är det dags, känner ni det? Jag tjuvstartar med lite christmas tea!


Strö lite socker på mig. --Se det som adop...

img_3203 (MMS)

Strö lite socker på mig. --Se det som adopterat!


Grrr, morr och gruff. Reklam, bara ord på ...

img_3201 (MMS)

Grrr, morr och gruff. Reklam, bara ord på papper? Näe, absolut inte om rätt skall vara rätt. Reklam är dyrt, speciellt om man smackar på med en helsida i dagspress. Man kan tycka att reklamen då också skall vara värd pengen, man kan tycka... Jag hävdar bestämt men det är långt ifrån alltid verkligheten Att skriva kan vi alla men att författa texter, långa som korta, det är en kunskap. I Rådhusets reklam finns syftningsfel och bisatser omgjorda till meningar för att inte tala om de meningar som börjar med och. Man startar meningar i nödfall med och, aldrig i regel och absolut inte tre gånger i ett litet stycke. Att reklamens text saknar egentligt syfte i sig är ju även det beklagligt. Rådhuset -ny mötesplats - ny galleria, det hade givit samma information och förmodligen fastnat hos många fler än vad denna text gjorde.  Jag vet, ord och språk är min grej men allvarligt, jag låter ingen hobbyläkare undersöka mig ej heller får någon utan körkort köra min bil. Det handlar om kunskap. Det irriterar mig att man tror att "skriva" bara är någonting man gör och det irriterar å det grövsta när någon idiot tänkt så och publicerat en helsida.  Ring mig vem du än är så ska vi prata anseende du och jag, förvisso är du redan bedömd och dömd men det är just det som är poängen idag. Det är inte vem du säger att du är som avgör utan hur jag upplever dig som blir fällande och just nu har jag berättat för världen vad jag tycker. De du!


Det är minusgrader och frost! Jag som har ...

img_3202 (MMS)

Det är minusgrader och frost! Jag som har älskat snö och skidor vill helst inte tänka den tanken alls. Eller, after ski och låååååånga svängar lockar lite men tar inte över känslan av kyla. Turligt går planet mot varmare breddgrader om bara någon vecka så jag får tänka på det när tårna fryser.


En ängel med touch av sommar? Idag skiner ...

img_3191 (MMS)

En ängel med touch av sommar? Idag skiner solen och det är ganska varmt så tankeresan behöver inte bli så lång!


En sån här skulle jag gärna ha! En liten s...

img_3198 (MMS)

En sån här skulle jag gärna ha! En liten söt fralla :-)


Åh vad jag gillar sånt här tänk! Jag bestä...

img_3200 (MMS)

Åh vad jag gillar sånt här tänk! Jag beställde en liten mössa och när den kom låg den fint förpackad i först en rosa påse, sedan i ett rutigt silkespapper och så satt ett fint visitkort fast i mössans tag. Vilken merkänsla! Underbart! Pind-design.blogspot.com kika in vettja!


Kaffe?

Det är sällan jag tävlar men nu har jag slagit till! En kaffemaskin ligger i potten och det tänkte jag kunde vara lyxigt :-) Vill du utmana mig? Jag hittade tävlingen på ellasinspiration.se


New York!

Jaaa, så är allting äntligen bokat och betalt! :-) I Mars åker jag till New York, som jag längtat efter den staden. Det ska bli fantastiskt!

Lyckliga jag som har tjejkompisar jag kan åka med och som har barndomskompis som råkar bo i den fantastiska staden som vi får bo hos. Det ska bli såå roligt!

Frågade Olle, barndomskompisen, vad han ville ha hemmifrån, vad han saknade mest. Svenska tuggummin och wettextrasor blev svaret! :-) Det skall nog gå att ordna.

Hittade ett recept, ett sånt där som tar h...

img_3193 (MMS)

Hittade ett recept, ett sånt där som tar heeela dagen... Aprikosglaserad skinka med vitlöksrostad potatis och endiversallad med valnöt och aprikos. Vi har inte ätit ännu men jag hoppas att det är mödan värt!


Söndags-smoothie-lyx!

img_3188 (MMS)

Söndags-smoothie-lyx!


Grrrrrrrr

img_3172 (MMS)

Grrrrrrrr


Tips! Tocas harisaloon. Så bra och roligt!

img_3160 (MMS)

Tips! Tocas harisaloon. Så bra och roligt!


Jag kikade just in på en blogg, ni vet en ...

img_3141 (MMS)

Jag kikade just in på en blogg, ni vet en såndär vinstdrivande där allt är så ulligt gulligt rosa och perfekt. Där stod snygga mamman och log åt sin söta dotter samtidigt som de bakade perfekta pepparkakor... I min blogg bakar vi också pepparkakor men vi skiljer oss lite. Här huserar två förvisso söta töser men mjöliga till tusen. Pepparkaksdegen knådas och stoppas direkt i magen och de faktiskt utstansade kakorna är lite halta och lytta. När magarna var mätta och baklustan uttömd hade vi endast 5 kakor att visa världen. Att mamman sedan lät de bli svarta i ugnen istället för gyllenbruna är väl snarare en parantes men väl värd att nämna när vi bjuder in till fika. Nån som e sugen?


Förra året snöade det den 1a nov. Idag är ...

img_3140 (MMS)

Förra året snöade det den 1a nov. Idag är det +14 Måste säga att jag gillar detta år!


Vinterskor... Detta hemska letande efter p...

img_3119 (MMS)

Vinterskor... Detta hemska letande efter perfektion. Varma och vattenavstötande. Mjuka och sköna med tillräckligt högt skaft för att snö ej skall snirkla sig in men också tillräckligt lågt för att de ska vara lätta att sätta på. Phu! Jag velar. Moonboots var mitt första val men efter överläggning med vänner kom ecco på tal och sedan gillar jag Sorel också... Vad köper ni till era juveler?


RSS 2.0