jag tänker såhär...

sommar, sol, värme, solbränd (jaja måttligt med sol yada yada) kvällstid efter en skön dag vid poolen, sval och fantaskiskt snygg... Mallorca, here i com!
Klänning

www.indiska.com

Hittad!



Jag kan ha hittat den! Har letat som en tok efter en kruka på väggen att ha ute på balkongen, det här kan var mitt svar! Ska försöka ta mig ner på stan imorgon för att kolla in den. Tänk rosa svallande små blommor...

Kruka för väggen
www.indiska.se


jajaja, en rosa knopp!

Det kan vara så att jag gjort om varenda liten pinal i Ms hem, numera vårt hem, sedan jag flyttade in... Eller kan och kan, jag har gjort om allt :-) i princip. Det enda som fattas är nya knoppar på en byrå, och anledningen till att det dröjt är att de varit slut i lager, men nu har de kommit in!

Hahaha, skämt å sido så var här jättefint innan också men det är på ett annat sätt nu och även om ideerna är mina så genomförs dem tillsammans, så det känns bra att skriva att vi förändrar ihop. 

 Porslinsknopp rosa *storsäljare*

Knoppen kommer från www.nordljus.net

Recept

Vi har fastnat i en maträtt, tonfiskröra med spiralpasta och ägg. Det är himelskt gott och löjligt enkelt att göra. Något som är välkommet i vår familj. ..

Två burkar tonifisk i olja, låt oljan rinna ur
1 ask philadelpia
gräslök
salt, svartpeppar, citron

spiralpasta

krämigt ägg

Blanda ihop röran, koka pastan, koka ägg

Ät!


Det är så roligt när man stöter på nya recept som man tycker om. Inspirerade av våra kära grannar har vi börjat prenumerera på tidningen Laga Lätt, där finns alltid veckomenyer som vi kopierar rakt av. Ibland blir det riktigt gott, andra gånger mindre lyckat men det är alltid nytt och spännande!



www.lagalatt.se


Så gott!

Bakade bröd i dag, i morse faktiskt! Låter duktigt, är i verkligheten lika svårt som att hälla upp en tallrik med fil och flingor.  Såg receptet i lördagens UNT och blev inspirerad. Jag är egentligen fantastiskt dålig på att baka bröd, jag gillar att göra det och jag testar lite titt som tätt. Men handen på hjärtat så blir resultatet alltid katastrof. Det som till en början oftast ser bra ut och som medans det fortfarande är varmnsugnt går att äta blir i avsvalnat tillstånd hårt som sten...

Detta bröd dock fungerar fortfarande och i skrivandets stund är det kväll! Jag kan ha gjort det, jag kan ha lyckats baka bröd!

1 Liter fil

2 dl Sirap

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

2 L rågsikt

ca en påse brödkryddor


Blanda ihop allt, bred ut på en mindre plåt med bakplåtspapper. Limpan kan göras slät med en brödkniv som doppas i vatten och dras över limpan. Grädda 1,5h i 150 grader


http://annasskafferi.blogspot.com/2008/04/nstan-kndfritt-brd.html

(bild google bild)

Sol vind och vatten

M har semester och vi har världens bästa väder!!! Har spenderat helgen och dagen i Wik. Ett toppenställe. Stora ytor både i sol och skugga och väldigt varmt i vattnet. Det är på riktigt så så att man kan ligga i! :-)
 
Elice älskar vatten, hon älskar det i alla former, att dricka, att plaska att bada. Hon älskar kranvatten, vattenpölar, regn och hav. För en tid sedan fick hon gå i sitt första regn och hon kunde inte ha varit lyckligare! Tänk att det bästa hon vet bara öser er från himlen! Det kommer uppifrån, det är i mängder och det är överallt,så långt ögat når! Själv är jag kanske inte lika förtjust men jag måste medge att sedan tösena kom har allt fått en annan mening och absolut så ser jag saker från ett annat perspektiv. Att se Elice älska regn gör att man inte annat kan än tycka det är lite fint.

                                                                    http://www.lycksele.se/templates/Page.aspx?id=18460

Samma lycka infann sig hos henne när hon såg havet för första gången. Hon har badat i balja, i handfat, i badkar, i pool. Hon har älskat det men vattnet har alltid varit begränsat. När hon nu kom till havet kände hon att vattnet var oändligt, och det bästa av allt hon fick gå ner i vattnet och stanna så länge hon ville! Lycka!

                                                                               http://www.naringsliv.robertsfors.se/roma/


Om några veckor åker vi tillsammans med mormor och morfar till Mallorca och morfar har lovat Elice, förutom en hel massa glass, att de ska bada i poolen. Undrar om han förstå vad han lovat egentligen...





(bilder från google bilder och från solresor)

Lantlig stil

Jag tror att jag har hittat en ny stil för vårt vardagsrum, en stil som inte kräver så många förändringar, bara lite detaljer... Jag tror att jag ska genoföra min ide och go country style! Lite vitt, lite nött, lite blommigt,  lite romantiskt.

Med några kuddar...



...någon lykta...



...och kanske en och anna skylt så ska nog saken vara biff!

Skylt CARPE DIEM


www.rusta.se och www.nordljus.net

Lisi


Min älskade Lisi har fått nässelfeber!!!

Det hele började i förrgår med hög feber på kvällen och natten. Febern gick dock över och hon var pigg och glad hela dagen igår. På kvällen satt vi och mös på balkongen och då upptäcker vi små röda prickar på hennes fötter. Vi kopplade inte med febern, tänkte mest att febern hörde till någon tandsprickning och att prickarna hörde till värmen. Men så i morse hade hon massa massa röda små prickar på hela kroppen men mest på ben och fötter. Pratade med BVC och sjukvårdsupplysningen och troligtvis fick hon nässelfeber som en biverkning av vaccinsprutan mot lunginflammation som hon fick i förra veckan... Min söta! 

På stan

Idag var töserna och jag på stan en sväng. Vi började svängen med lunch tillsammans med mormor. Läget var perfekt, soligt, svalkande och med fin utsikt men maten lämnade mycket övrigt att önska... Trist! Efter mätta magar skildes vi från mormor och gick ner på stan för att beta av vår lista, sandaler, shorts och telefon. Vi kom hem med shorts, linne, klänning och kofta. Inte illa pinkat! Shorts och linne till Lisan, klänning och kofta till mamman. Sandaler letade vi efter men hittade inga bra, telefonen fick utgå till förmån för lite mjukglass och amning, det tyckte vi var bra!



The dress;

Klänning - 100% Bomull

Tänk er ovanpå bikinin...

Äntligen!!

Nu e dynor och kuddar till balkongen klara!!! Blev fint! :-) Fast än e ju bilden inte riktigt klar... Min man brukar säga att jag lever i bilder. Jag målar upp senarios och händelser, ser stora helheter innan början ens är påtänkt. För att komma närmre min helhet krävs bänken/sideboarden, krukan och så en ny grej... en hemmagjord dubbelkruka. Såg en i ett skyltfönster idag och tänkte att en sån vill jag ha! Vi har en hel massa brädor och grejer så jag tänkte använda mig av dem och snickra ihop en liten låda. Tänker en rektangellåda med ett handtag som går längs med långsidan... en sån ska jag göra! För att piffa lite extra målas lådan vit, sandpappras lite här och var för att få ett slitet intryck och sedan tänker jag "decupera" dit några rosor, Vad tror ni om det?


                                                                               Servett Rosor  




                              


www.nordljus.net och www.fridasgard.se

Catalina

Min bror har en fantastiskt duktig fotograf till flickvän. Hon har jämt kameran med och knäpper på allt, hon prövar vinklar, redigerar och trixar. Hon är helt enkelt superbra!

http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=141614

http://atcats.blogg.se


Kolla dessa fina bilder på blommor! Skulle vilja skriva ut dem på canvas och göra tavlor, nästan så jag kanske ska! :-)


Juveler

  




 Min Theatös är en bit av himlen och min Elice en ängel av sällan skådat slag.



                                                                            




Jag är en MYCKET lycklig mor!

Hello Kitty

I helgen var vi på 5års kalas i Sandviken. Min äldsta vän, och då menar jag inte till ålder, Marias dotter Filippa fyllde år. Såå söt!  Allt hon önskade sig var Hello Kitty... Hon fick drivor med grejer! Det lite trixiga med Hello Kitty är dock att i 99% av alla tryck så figurerar hon i färgerna rosa och rött, Filippas mamma gillar inte rosa... Efter mycket letande hittade jag ett linne och ett par shorts i blått, vitt och orange, lyckan var gjord! Nu var det ju inte Maria som fyllde år så en del rosa grejer slank ner ändå!

Se hela bilden

Maria är för övrigt helt fenomenal på att baka! Jag kan med handen på hjärtat säga att hon är den bästa jag vet! Jag försöker få henne till att starta eget, vilket är en liten dröm hon har, dock rimmar det illa med yrket hälsopedagog tycker hon :-) jaja, måste allting passa???


www.milda.com

Ny bil, äntligen!

Vi ska, och måste, köpa en ny bil. Morgans älskade Alfa har gjort sitt, den fyllde en funktion när han var singel :-) men har sedan länge tappat sin glans. Dessutom får vi knappt plats med vår lilla, lilla sulkyvagn i bagaget och med tanke på att vi nu e 4+ personer och drivor med packning, oavsett vart vi ska, så måste vi hitta någonting nytt.

Jag har en fantastiskt kunnig bror och en lika kunnig kusin som båda fixar och trixar och hjälper mig i mitt sökande. Jag har bett min bror att leta fram bilar åt mig flertalet gånger förr men så har jag aldrig kommit till skott i köpandet, denna gång måste det dock bli av då ett körförbud ligger och knackar på dörren...

Min vitamin har två små pojkar och därmed lika mycket packning som vi. Han har gjort ett jättebra test, tog sina bilbarnsstolar och vagn och åkte runt och provade en hel massa bilar. Han kom fram till att ford mondeo ghia passade dem, och passar det dem passar det oss!  Så nu är vi på jakt efter en ny och någon som vill köpa en gammal...

Ford någon?

Jättefin, snygg, bra, alfa någon?


När regnet öser ner

På midsommarafton var vädret ju si sådär, i alla fall där vi befann oss i världen, så jag drog på mig mina gummistövlar för att riktigt kunna traska omkring. Jag fick många fina kommentarer, de är nämligen svarta med rosa blommor på :-) Nu var det ju ett år sedan jag köpte dem men har hittat några andra för inspiration om någon känner sig manad till lite blommiga fötter!

GUMMISTÖVLAR MÖNSTRADE GUMMISTÖVLAR MÖNSTRADE  GUMMISTÖVLAR MÖNSTRADE


149 kr paret på http://www.rusta.se/


För den som känner sig manad till lite dyrt plask, http://www.brandos.se/


Hunter: Original SilverViking: Retro SpinViking: Fairy Mum


Midsommar blev riktigt lyckat, lunch i traditionellt tecken med sill och jordgubbstårta, hos min kära faster. Dans kring midsommarstång på dan och grillning med vänner på kvällen. En tanke slog mig dock när vi just klev in i ringen kring stången. Min äldsta dotter, min mamma och jag tränger oss in och helt plötsligt befinner jag mig brevid en vilt främmande man som tar min hand. Helt naturligt i midsommardansens tecken, fantastiskt absurt  i alla andra sammanhang... :-)


Sängen och tankeläsning

Nu ropar sängen efter mig, den väntade ovanligt länge idag. Vanligtvis skriker den runt nio halv tio :-) Det trodde jag aldrig för några år sedan, då kunde jag komma hem från träningen och äta middag sådags. Nåja, nu väntar Henrik Fexeus och konsten att läsa tankar. Akta er!

Konsten att läsa tankar : hur du förstår och påverkar andra utan att de mörker något
www.adlibris.com


God natt!


På riktigt!




När jag tittar på mina töser så känns det ibland helt sjukt! Tänk att de är mina!


 - Emaljskylt Family
www.nordljus.net

Salvia och zink

 
http://www.rose-gardening-made-easy.com/images/Salvia.jpg
http://www.jysk.se/


Men om jag kunde ha blommor så skulle jag planterasalvia i zinkkrukor!


Coffee....

Emaljskylt Coffee-Chocolate-Men

Har funderat i några dagar, läs 2 veckor, på om det här verkligen var/är min grej... Lite tvekande är jag fortfarande men så snubblade jag på den här skylten på http://www.nordljus.net/ och kände att jag bara MÅSTE få dela med mig av den!

Min älskade bror tycker att jag är alldelens för "reklamig" och för lite "här är mitt liv" så jag får väl integrera mitt liv med min reklam :-)

Uppdate!

Balkongen har blivit såå fin! Pappa och Morgan har snickrat ihop golvet och bänken. De fick dock lite bakläxa på bänken som var liiite för hög och ena kortsidan liiite för smal. Men nu e det fixat och det blev jättebra! Vi hade många funderingar på hur vi skulle lösa insynsskyddsfrågan. Förr hade vi ett blått tygstycke a la Morgan fixat (...) men valde att hitta någonting annat till i år nu när vi gjort så fint :-) Efter mycket om och men snickrade vi ett, det blev bra och fint i helheten till resten. Om vädret håller i sig i några veckor så hinner virket torka och jag kan måla/olja in alltet. Tänker mig olja med lite vitt pigment i, tror att det kan bli jättefint.

Kuddarna är sydda och en av tre dynor är omgjorda, ska ta tag i de sista två vilken dag som hellst... Förmodligen ganska snart, jag vill ju att balkongen ska bli klar att använda denna sommar! Hahahah Ljusblå kuddar och blå/rosa/gul/vita blommiga dynor.

För att mecka till det lite ytterligare har jag dock hittat en ritning på en slags sideboard som jag gärna vill snickra ihop. Åkte förbi min pappas jobb idag och vi bestämde att den 4e juli ska den bli verklighet :-). Tänker mig att den ska stå lägs ena kortsidan. Vår balkong är, som man kanske förstår av mängden grejer vi har därute, ganska stor ca 8kvm. Mycket skönt nu på sommaren, det blir verkligen ett extra rum. Tänk, under större delen av året luffsar vi runt på 90kvm och gnäller lite över att vi borde flytta till större men så kommer sommaren och under tre månader sitter vi allihopa på 8kvm och prisar vår stora härliga balkong som badar i eftermiddags och kvällssol...

Det är i den här boken, Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött av Anna Örnberg (finns på http://www.adlibris.com/) som jag hittade mitt nya projekt! Föreslog för min far att vi borde starta Bodins snickeri och design idag... han var sådär med på noterna. Jag tycker dock att vi fungerar väldigt bra ihop. Jag ritar, mäter och funderar. Han inhandlar de rätta grejerna och pusslar ihop mina ideer. Det har blivit ett par alster nu, förhoppningsvis blir det många flera, jag tycker i alla fall att det är jätteroligt Nån som vill beställa något? :-)

Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött


 I min nya sideboard ska jag sen ställa två av ovanstående. Jättefina stora krukor, att plantera eller ha saker i. Hos oss är dock plantering ingenting att tänka på. Lisan ÄLSKAR att gräva, hon gräver i sand, bland stenar, rabatter och krukor. Hon gräver i de millimeterstora skarvarna mellan plattor, hon gräver och gräver och gräver! Så, krukor på balkongen är inget att tänka på. Vi nöjer oss med en ampel! Krukan finnspå www.jysk.se och kostar endast 100kr!!! Bye it!

Förälskelse...

Hoppade runt bland en massa bloggar och länkar och hamnade på en för mig ny sida, http://www.silke.se/. Blev för älskade i dessa...
 


...och i detta...



Vackert!

flowers  flowers  
flowers  flowers

lite inspiration! www.sia.se

Skriva eller författa, köra eller åka

Det är en viss skillnad på att skriva en text och på att föfatta en text. En milsvid skillnad. Lika stor skillnad som det är på att köra och att åka bil. Förstår man så förstår man, gör man det inte så får man sälla sig till sakaran som skriver och åker...

Jag ska försöka författa, det är ju trots allt mitt mål med ord och mitt mål med denna blogg. Slarvar jag så beror det mest på bristen på tid och det oändliga i fina ting.

Men, jag lovar, mig själv, och kanske dig, att jag ska göra mitt allt för att köra! :-)

Semester på solkatten



När mina älskade töser blir så stora att de kan spendera några nätter hos sin mormor och morfar skall jag ta med min min underbara man till detta söta lilla hus! Lite för litet för barnafötter men perfekt för två par vuxna. Ni som ännu inte hör ljudet av de små, gå in på http://www.logisolkatten.se/ och boka denna skånska pärla!









Picknick!

Åh, så mysigt det är med picknickar! Det har blivit aningens svårare och en hel massa kladdigare sen mina töser kom till världen men precis lika gott och pysigt!

Igår hade vi en spontanpicknick, ni vet en såndär -handla sallad på macken picknick. De blir ju inte lika stiliga som de genomtänkta men å andra sidan är det ju omgivningen man mest picknickar för. Vår bestod av en prunkande lila midsommarblomsterinringad äng toppad med en liten sandstand och en evighetslång brygga. Allt badandes i blå himmel och sol. Väldigt fint måste jag säga!

Hade picknicken dock varit genomtänkt skulle jag serverat den på dessa fina tallrikar!



och druckigt ur dessa fina muggar!



Kanske hade jag även drickan på kylning i denna...



ja, kanske kanske!

www.systerlycklig.se

Rosor som lyser

Jag har fastnat för det blommiga, ni vet det där lite romantiska, pastelliga, kviltade. Hade jag ett rum över skulle jag absolut pryda det med den här lampan!


Finns på www.systerlycklig.se

Balkong

AMALIA StoldynaLANNI Stoldyna
I helgen snickrade min man och far ihop ett snyggt golv till vår balkong. I morgon skall min far snickra ihop en hörnsoffa till densamme. Ritad av mig med ett väldigt bra tips från min mor. Till soffan behövs kuddar, jag funderar på några av ovanstående www.ikea.se vi får se!


Stolsdyna

RSS 2.0