Sayonara


Så var det dags för oss att fixa det sista. Datorn följer med på resan men om huset erbjuder uppkoppling är ännu ovisst. Kanske köper vi ett trådlöst nät, kanske går vi till internetcafeer, kanske öppnar vi inte ens datorn... tiden får utvisa det.

Min man föreslog igår att vi skulle leva helt utan tider och ramar. Kasta klockan och gå upp när vi vaknar, sova när vi är trötta och äta när vi är hungriga. Kanske blir det så, det kan ju vara ett heltperfekt sätt att leva.

Tack söta ni för att ni läser mitt trams och för att ni kommenterar. Vi ses när krokusarna blommar!


Sayonara! Klarvær

Uppsala -12° -2° -5°



La Manga del Mar Menor
14° 12° 12°



Väder

Titta in på www.yr.no och sök La Manga. På måndag har vi:Klarvær

Ni har: Snø

Elice och Mimmi

Lindex Shop Online - Nattlinne
Hemma hos oss är det numera nattlinne till tös som matchar med dockans. Elice älskart!

Finns på Lindex

Nattlinne


Nattlinne, pyjamas -kläder att sova i. Från att i åratal sovit naken finner vi nu oss, min man och jag, iklädda diverse kläder vid sänggående. Vi orerade om detta igårkväll och kom fram till pyjamasens livsgång.

Vi föds och kläs omedelbart i nattkläder vid sänggående. Syftet såklart att vi inte ska frysa. Små barn har en tendens att sparka av sig täcket och inte kunna dra på sig det igen, så med all rätta -pj on! Nattkläderna följer sedan med oss upp i åldrarna tills vi flyttar hemifrån, då åker de av. Gud så skönt att sova naken! Inget som trasslar och vrider sig, skaver eller är i vägen. Nakna sover vi så tills vi får barn och de blir så pass stora att de kommer in i föräldrarnas säng mitt i natten. Helt plötsligt känns det lite olustigt att ligga där naken. Till en början hade vi nattkläderna på nattduksbordet och satte på oss dem när töserna kom men allt eftersom så har kläderna börjat smyga sig på tidigare och tidigare... Tills de så sitter på INNAN sänggåendet. Det var så vi fann oss härom kvällen. Liggandes brevid varandra, under täcket, med pj på. Herregud, vi är tillbaka där vi startade. Om nattkläderna åker av igen, det är jag för "ung" för att förtälja men gud ska veta att jag hoppas det! :-)

Tills dess, jag säger bara flanell.

Den här sover jag i i natt.

203489

www.kappahl.se


två dagar kvar...

just nu dricker jag lite vin och packar... en fantastisk kombination!

Loveable



DS_254577_A.tif


Fantastiska! 299:-Din Sko


Service


Åh vad jag tycker att det är viktigt med service i serviceyrke. Få saker kan irritera mig så mycket som bristen på just service. Barnens hus i Uppsala är ett praktexempel på DÅLIG service. Otrevliga, snäsiga och absolut inte tillmötesgående. Att reklamera och få ersättningsvara tar oändlig lång tid. Fantastiskt dåliga!

Typ A


Typ A person, ditåt lutar jag... Ingen nyhet kanske men jag fick verkligen bevis på det igår när jag körde till Sthlm. Det var länge sedan jag körde dit nu, i mitt tidigare liv (läs innan barnen) levde jag större delen av min tid i bilen, på väg. Jag körde alltid och jämt och jag körde längre sträckor. Jag kör alltid och jämt nu med men bara korta snuttar. Men så igår, på E4an strax utanför Väsby slog Aet till. Tre filer och en hel hög med idioter på vägen. Varför förstår inte större delen av körkortsinnehavarna hur man kör på en trefilig väg, VARFÖR? Vad är det som är så svårt? Vad är det som gör att de om de nu mot förmodan inte vet hur man ska tänka kan klura ut det? Hur kan det vara så svårt? Jag blir otroligt irriterad. Hellst av allt skulle jag vilja stanna varenda en och berätta hur det är tänkt. Idioter!


Bild lånad från http://www.bmvbs.de/Bild/original_985075/HGV-driving-on-the-Autobahn.jpg

Glamour

Alla vill ju alltid visa sig från sin bästa sida och visst ska man göra det. Men ibland bör man också få visa upp sitt stök. Hos oss är det tvätt-och packningskaos just nu.
Jag skulle egentligen haft tjejmiddag här ikväll men varken tiden eller kaoset gav utrymme för det. Jättetrist! Hoppas att mina girlies förstår... :-)




Kaffe!



Genom snöstorm plöjdes vagnen fram mot Maxi. Kaffe, eller snarare avsaknaden av det fick mig att orka famåt. Tvillingvagnens hjul pressade snön år sidorna likt plogbilens blad... yada yada yada.... Tänk er Ranelidska...

 

Jag tror fasiken att jag börjar bli gammal. Vi hade slut på kaffe i morse, självklart visste vi det redan igår a.k.a när det tog slut men förvånad blev jag ändå i morse och lätt irriterad över just faktumet. Jag vill ha kaffe på morgonen! Efter några timmar inne beslöt vi oss så för att utmana snön. Som snögubbar kom vi hem och med det svarta guldet i påsen.  Äntligen! Men till det gamla, jag fick ont i huvudet, jag tror av avsaknaden av kaffet. Visst har ni hört det eller känt det ni också?!

En dag på biblioteket

Vi hade en heldag mina töser och jag, ja vi har ju det varje dag, men vissa dagar känns lite mer än andra. Till Elice stora glädje tog vi bussen ner på stan, tänk att det är så spännande! Hon sitter stilla och hejar på alla som kommer in. Väl på stan tog vi oss till biblioteket för att först inviga deras nya barnavdelning och sedan fiket Kardemumma.

     

Elice ska hoppa ner på golvet. Hela 5cm hög är kanten, hon e våghalsig!


Theas favorit!


Trötta barn.


Stockholm


Idag bär det av till Sthlm för att träffa mäklare! Hoppas att hon/han värderar lägenheten till flera miljoner... :-)


http://divage.files.wordpress.com/2009/03/pengarna.jpg

Packning

Tänkte att vi skulle börja packa, det är ju bara en vecka kvar till take off... Men, hur mycket packar man, vad packar man? 3 månader, två töser, ett par föräldrar, cykelstolar, vagnar, väskor, handbagage...Kan ni tänka er oss på flygplatsen i Spanien klockan åtta på kvällen, trötta, letandes efter hyrbilen och med så mycket packning att det krävs en lastbl för att förflytta hela ekipaget minsta lilla meter.

bild lånad från http://www.marinbiologi.lysekil.se/foto/tysfjord05/packning.jpg men det skulle lika gärna kunna vara hemma hos oss...

Mats Westling


Det är ju inte jag som kommit på textraden;precis som du när du står naken fraför mig - perfekt. Det är ju Mats Westling. Har du inte gört den? Sök på youtube eller Skype för den delen! :-)

Som när du står naken framför mig, -Perfekt!


http://www.festivalbloggen.nu




Cookies and beans, Sheri - u got me good och Elvis är mina favoriter just nu.





Sheri_Mamia Music
http://kulturbloggen.com/?p=15111

Miljoner..


Tänk om man hade miljoners miljoner som bara satt på kontot... Då skulle mina skåp fyllas med Maria Liljegren, eller ja, kanske inte just med Maria men med henner verk. Otroligt fint!

  


   

www.marialiljegren.se

Hjälpreda


Min Lisan har blivit så stor! Idag bar hon in påsarnafrån bilen. Så stor så stor!


Kladd!

    

Valentine



Det är klart att manska fira! Sött armband frå www.kyssjohanna.se

För givet?


Jag vet inte hur ni fungerar men jag har en tendens att ibland tänka en massa "om och men och kansken". Vad hade hänt, hur hade det sett ut och varit om jag hade handlat annorlunda. I trista stunder kan gräset te sig lite grönare, lite fylligare, lite finare.

När varje dag är sig lik och eftermiddagens trötta skrikiga barn gör sig hörda och matlagningens falukorv lyser med total avsaknad av lyx och flärd, då, då undrar jag om gräset på en restaurang i huvudstaden inte är grönare... När egentid visar sig vara att handla veckans ranson på ICA och när pengarna äts upp av blöjor då, då undrar jag om en karriär i maktens korridorer inte vore grönare...

Med allt detta sagt och i allra högsta grad känt under några dagar så blev jag igår kastad in i verkligheten igen, och det med rätta! Jag slösurfade lite och hamnade på en blogg skriven av en mamma i min ålder, med ett barn i mitt barns ålder. Hon hade för ca ett år sedan fått diagnosen cancer. Jag läste och grät. Skämdes och grät. Uppfylldes av en oerhörd tacksamhet för att jag får steka falukorv. Bloggmamman drömde om nattningar och högläsning av sagor. Hon ville hämta på dagis och leka med dockor...

Jag stängde av datorn och kröp ner i sängen brevid min ena tös. Jag höll henne tätt. Restauranger, karriär och flärd. Nej tack, inte om det står som en motsats till det jag har.


Läs bloggen du med!

http://annajansson73.blogspot.com/


En tokig mamma

På väg till dagis.



Men jag är tokig om jag tror att jag "bara" får ta kort på Elice. Nicke ska också vara med!


Busfia.se






www.busfia.se 



Busfia för jättefina smycken. Man kan beställa en bild på sitt barns teckninge eller göra avtryck på händer och fötter. Åh, vad jag vill ha mina tösers fötter i ett hjärta! :-) 

Paljetter

Jag gillar paljetter... Slitna jeans, denna topp och 10kg smalare, det vore grejer det!


4 steg

Idag tog Thean 4 steg! jajaja!

Medelhavet

Vi låter medelhavet komma till oss! Det blir lättast så om man bara ska ta sig ett dopp:-) 


Godis och glass


Jag har ju slutat äta sött. Bara för att jag måste... Sockersuget gör sig dock påmint då och då, kanske skulle det hjälpa om jag bar en sötsak kring halsen ;.)

Pink lollipop halsbandVanilla ice cream halsband
Cupcake armbandYummy cupcake halsband

Den guldiga cupcaken är såå söt! Finns på http://www.victoriandreams.se/

Akta fötterna!


Vi har rally här hemma!




Vass?! -Till Mokis

Nu har min bror klagat igen, jag är för mesig... Ja, han kanske har rätt, det har i alla fall varit väldigt få kritiska inlägg men det beror inte på att jag inte har hittat något att kritisera, nej, det beror bara på tidsbrist. Så ingen fara "alla" ni (läs:4) som tror att jag tappat stinget. Jag är fortfarande vass! :-)

För att tillfredsställa brorn min, COOP. Egentligen behöver man väl inte säga mer eller? Vem handlar på COOP? På riktigt, vem gör det? Enda anledningen jag kan tänka mig är att det är den närmsta affären alternativt den enda.. Gud bevarse att det inte är så"fattigt" någonstans! Hemma hos oss håller de i skrivandets stund på att bygga en jättestor COOP precis brevid Maxi. Hur, HUR, tänker de nu? Vem kommer att välja COOP? Vad har COOP att tillföra som ICA inte har?

ICA, fantastiskt företag. Ja, i alla fall så långt som jag vet. Otroligt bra koncept, kommunikation, ytterst bra kundkort. Framåt och nytänkande. 

ICA står för det nya, COOP för kollektivet... Det säger ju allt. 

Ärligt kan jag orera i oändlighet om dessa. Man brukar säga att ett företag klättrar på en marknadsstege. Den högst upp är den som har flest marknadsandelar, vinnaren. Tänk läsk. Första du kommer på? -Coca cola? För att som annan läsktillverkare nå högt upp på stegen bör man hitta sin egen att klättra på. Detta innebär naturligtvis att man måste hitta en egen nich, en ny, annan nich. COOP håller på att hitta en ny företagsidentitet. De förnyar sig... Problemet är bara att de försöket klättra upp på ICAs stege. Dömt att misslyckas! 

Damernas


Samtidigt som Falk går Damernas detektivbyrå på ettan. Ett fantastikt bra program! Färg, känsla och liv. Se!
 

Bild: http://minxblogg.com

När blommor ändå är på tapeten, och Johan Falk.


Vi har så fina krokusar på bordet. Jag blir alltid vårigt glad när jag ser dem!



Nu snart väntar mina nya bästa, Falkfilmerna!

 
http://fredrikedin.wordpress.com
http://metrobloggen.se


Flowers for me!


just nu...

...sitter vi och fikar medans pappan är och handlar


Idag...


Idag ska vi tvätta, ve och fasa! En hel dag går åt att passa tider, hänga, vika, lägga in... usch! Nu är jag verkligen avundsjuk på alla er som har hus och inte behöver ha en tvättdag. Ni kan ju slänga in en maskin lite då och då och hänga den i ett rum avsett fördet, inte i vardagsrummet som vi...

Fast mellan stugtiderna ska vi titta o huskataloger! :-) Så tvättdagarnas tid är räknad även för oss. Helt fantastiskt!



Ja, det vill säga om vi kommer åt dem...


Mommo, hallå mommo

Lisan har börjat leka lite för sig själv. Det är så roligt att se (och skönt). Två dagar i rad har hon stått vid diskbänken och helt plötsligt "patat" med mormor via disksvampen...

 

Mumi till Thean

Lindex Shop Online - BabyLindex Shop Online - BabyLindex Shop Online - 2-pack sockor
Klart att Thean ska vara lika!


Mumin, -Vilka vårpinglor!

Lindex Shop Online - TunikaLindex Shop Online - TunikaLindex Shop Online - LeggingsLindex Shop Online - Leggings

Så fint till min Lisan! Finns på Lindex

Vilken skit!


Satan i gatan! Nu har jag skrivit ett inlägg med bilder två gånger och varje gång jag klickar på publicera så försvinner inlägget och jag kastas ut ut blogg. Vad händer?

Trött

Har tagit lite bilder och vill skriva av mig gällande min frustration över matkedjan COOP och dess fantastiskt dåliga reklam men jag orkar inte, jag e trött. Just hemkommen från ett styrelsemöte och jag vill bara sjunka ner i soffan framför TVn med en apelsin.

Tjing!

Note to self


Lämna inte våtservetter i bilen när det är kallt ute o du vill kunna använda dem...

Dinner time!


www.arla.se


Stek lite grönsaker, tomat, purjo, paprika och blanda ner i soppan. Gör några varma mackor med ost. Voila!

Jättegott!
 


ÖF

Idag blir det en tripp till Öppna Förskolan. Vi ska bara först... Jag förstår hur Alfonsböckerna kom till...



bild; www.nll.se/threesection.aspx?id=95678

En av mina kärlekar

 

Såklart är det Cattan!www.atcats.blogg.se


En råtta, vi har en råtta!



Jag håller på att plocka bort frukosten och helt plötsligt är osten försvunnen! Den återfinns, utan misstänkt i närheten, på barnens lekbord... Mystiska bitmärken går att urskilja. Jakten går vidare...

Hemlig...








Röd dag

Jag satsat på att jobba de röda dagarna...

Lördag hos barnfamiljen


Det finns ett liv före barn och ett liv efter. Idag blev det extra tydligt förr oss här hemma. Vänner till oss väntar sitt första barn, imorgon är juvelen beräknad till. De vill ju såklart inget hellre än att bebisen ska entra världen och vår uppmaning, sov medans ni kan är, sagd för dövöron. Hur kunde den vara annat, om ett halvår först kommer de att förstå... Deras dag skulle innehålla filmtittande från liggläge och eventuellt en fika på stan.

Förmiddagen hos oss spenderades stundtals framför Superhjältarna och stundtals bland leksaker. Eftermiddagen berikades med pulkafärd och klättrande i diverse lekställningar. Ica fick sig ett besök innan middagens lassagne tillagades. Sen, fredagens höjdpunkt. Disco i tjejernas rum! Vi dansar alla (hoppar) till Elice bästa låt, hoppa hoppa hoppa. Ja, Thea hoppar ju inte men hon sitter och gungar alternativt står och gungar. Vår slowdance a.k.a tryckare är Mojjes fina Theos sång. Nu halvligger vi alla på golvet, ok, pappan och mamman halvligger, töserna klättrar runt, på och över men jag tror de också känner innebörden. Halv åtta hos oss serveras välling och mys i sängen, alltid Mamman och Lisan och Pappan och Thean. Elice somnade direkt, Thean inte alls. Henne kunde vi locka i säng först efter öbornas utröstning.

Mitt under R piper min telefon med en hälsning från landets södra del. En bild på en flaska öl, serverad på krogen och texten;  Så här blev vår kväll, hur blev er? Jag skickade tillbaka en bild på Thean och mig... Fortfarande såhär, löd min text.

Ett inlägg fullt av blandade känslor. Ibland vill jag också ligga i soffan, fika på stan och dricka öl på krogen (utan veckors planering). Fast summa av mumma;

En slapp förmiddag i soffan - Superhjältarna. En fika på stan - pulkatur och lekställningar. Öl på krogen - disco hemma.

Jag kan dansa till Theos sång och mena det, det slår allt!


På tal om tvätt



Kanske att jag skulle liva upp tvättstugan istället med dessa burkar...






www.dixie.se









Världens bästa mormor


Thea o mat



Vi har en liten tös som...ÄLSKAR...mat. Det glädjer. Hon är glad, nöjd och sover länge.

Mamma, Nicke mumma



Att vara en liten mumma (gumma) sitter fortfarande i. Det har även utökats till Nicke. Bara för tydlighetens skull... Mummor har huva...

Melon!



Näe, nu får det vara nog! Jag har tänkt, det kommer av sig självt... Jag har "skyllt" på graviditeterna, det var ju inte så länge sedan jag födde... Jag har absolut tänkt, jag har varit gravid i nästan två år det tar lite tid... Men näe, nu får det vara nog. Mirakel inträffar sällan. Jag får helt enkelt engagera mig om mina extrakilon ska lämna min kropp. Inge kakor, bullar, godis eller glass. En stor ansträngning för mig ska ni veta, jag är den fikande typen. Motion vore bra, jag ska försöka få till det i lite större utsträckning än Paolo och sittups på badrumsgolvet innan dusch...

En snygg våg vore på sin plats, en med bakelser på för att riktigt fira! www.dixie.se

-Mamma, till nästa namnsdag?! :-) Cattan kan ta reda på vart de finns. 





Frukt har hitintills varit min räddning. Det är riktigt gott! Klart att jag ätit frukt förut, jag är bra på det men nu kanske jag har tänkt lite mer på det. När sockersuget har gjort sig påminnt har en apelsin tagits fram. Töserna gillar det lika mycket som mamman. Nan, atemin och mmmeln är det vi ätit mest den här veckan




LOve!

Fantastiska, eller hur?! Lisan kommer att glittra! 129 pix på HM :-)


Eget företag


Får man ta ut dubbel lön om man jobbar på röd dag ifall man har eget företag?... :-)

Elak


Ja fick min dom idag gällande elak och sträng... Min mor tycker att jag är elak. Hon tycker att jag ska ha lite mer överseende ibland. Jaha, må så vara. Mitt tidigare överseende har dock kostat mig en hel hög med pengar och såvida hon inte vill betala igen det så får elak vara den rätta vägen, i alla professionella sammanhang.

ojojoj

Snart åker vi! Det ska bli så roligt och spännande! Vad ska vi fylla dagarna med? Vad kan vi göra? Vad finns?

Innan avresa är det dock endel att tänka på, räkningar, packning, yada yada yada, ja ni vet allt...

Jag kom på att jag inte har någon bra vårjacka. Jo det är sant. Jag har snyggjackor för våren och jag har sportigare varianter, dock går inte alla igen(...) Så därför är ett köp en bra ide! :-)


www.hm.se

elak och sträng?


Är jag elak och sträng? Hmmm, jag vet inte, ibland är det svårt. Förmodligen är jag ärrad av erfarenhet för i proffesionella sammanhang har jag längre inget överseende alls. Enda undantaget, om motparten lägger alla korten på bordet, självmant, direkt. Har DU problem måste DU komma till mig på en gång. Sticker DU huvudet i sanden och väntar på att jag ska komma till dig, än värre hoppas att jag ska glömma, ja, då är DU körd. Jag har inget överseende. Är jag elak och sträng eller bara så man ska vara?




bild från www.ilmaofsweden.se

Cattans blogg

För den som vill se lite mer av Cattans bilder, www.atcats.blogg.se

She has done it again!

Cattan, förmodligen världens bästa fotograf!


Theas bästa


Allt som oftast hör man Theas ljuva stämma,

-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ
A A A Ö Ö Ö


Då har hon krypit iväg till keyboarden, hon står upp, klinkar på tangenterna och "sjunger" i mikrofonen samtidigt som hon såklart dansar!




Elice brukar också spela men mest dansar hon till Theas toner.

Bilden är snodd från Fridas blogg. Hon tog kortet när hon var uppe sist. www.fridasnyaliv.blogg.se

Har du skärbesvär?

HOPP. En underbar kortfilmför vuxna och barn med bra sensmoral... När jag var liten "plågade" min mor mig och min bror med sensmoraler hela tiden. Efter varje film skulle vi berätta "vad vi lärt oss". Hmm... I alla fall, HOPP, en fantastisk film om olika sätt att se på verkligheten. Ett ulligt vackert får blir rakad och tappar självkänslan, han är inte ullig och vit längre han är kal och rosa. I sin deppigaste stund studsar en figur in och ger hopp tillbaka både bokstavligen och bildligen. -Har du skärbesvär? Sitter det här? pekandes ot huvudet. Tänkvärt och finuligt. Onödigt att säga, men, jag älskar den!

 


Tvätta


Idag har vi varit duktiga och tvättat! Kanske att jag skulle tycka att det vore lite roligare om jag hade dessa fina burkar att ha medlet i...
http://netshop-amouseinahouse.blogspot.com/


Jag tror också att de kommer passa extra bra i vårt nya hus! Ja, jag vet att vi sagt att vi ska vänta tills vi kommer hem innan  vi börjar "på riktigt" med hus, men, jag har så svårt att hålla mig. Jag har klickat hem en hel drös med kataloger och ritat ett tänkbart hus...


RSS 2.0