Glad pasta

Vi har ett vitt durkslag. Ett plastigt vitt durkslag. Ett vanligt plastigt vitt durkslag, runt och med ett skaft till handtag. Vi äter pasta ofta och använder durkslaget. Vi använder det till att skölja sallad och bär. Det åker alltså in och ut ur skåpet ofta, vi ser det nästan varje dag. Varför har vi inte ett snyggt durkslag? Ett som man vill vila ögonen på? Det ska bli ändring i Kapernaum!
Durkslag

www.indiska.se

Fotograf Catalina



En riktigt snygg bild har hon tagit, fotografen som min bror är tillsammans med. Visst kan man tänkasig den tryckt på canvas och såld på IKEA?

Tankebox




-E det slut på semestern nu?

-Jajjemän imorgon börjar man klockan sju med byggmöte. Det enda som kommer att kännas konstigt är att inte få sig en öl till niofikat.

Massor av skratt och igenkännande nickningar




Jag är snabb att döma, jag gör det ofta och ibland elakt, jag kan tolka liv av sekunder. Inte alltid rätt, jag vet, inte alltid snällt, jag vet det också men i varje historia finns korn av sanning. Så klart att ovanstående gubbar vill slå sig lite på bröstet för varandra, för visst är det tufft att dricka öl till frukost (?!) Såklart att de överdriver, varje morgon var säkert inte ölfylld men säkert var flera mornar det, annars skulle tanken inte slå dem. Vi människor tenderar att prata om det som ligger oss nära hjärtat, att hitta på något som ligger utanför våra tankeboxar är förvånansvärt svårt att göra, därav hittar vi kornen. Dessa gubbar hivade i sig en öl eller två till niofikat på semestern och var nöjda med det.

Är det fel? Ja, men visst fasiken är det det. Varför är semestern lika med alkohol? Varför är den lika med alkohol tidigt på dan? Jag förstår att man när man är ledig har mer egentid vilken då kan användas till att må lite halvdåligt. Det finns inget jobb som förväntar sig alla sinnen i fullt bruk. Så för den delen, ok då men frågan kvarstår fortfarande, varför? Vari ligger det härliga?

Jag dricker drinkar, jag dricker vin, jag dricker också alkohol. Dagarna är lätt räknade sen jag blev mamma men även innan dess. Jag dricker rödvin till choklad, jag dricker gott vin till mat, jag dricker drinkar till bra musik och i vänners lag men jag gör det inte till niofikat, varesig på semestern eller annars. Att alkohol är en drog behöver ju inte diskuteras och jag tror att det där jag fastnar, mina dagar är värda mer. En öl är en öl och på morgonen är det helt fel.

Så tänker jag och på riktigt så tycker jag synd om gubbarna för att deras korn ser ut som de gör.


Ragnhild

Jaha, nu har Ragnhild och några av hennes vänninor uttalat sig i en insändare till UNT. De tackar Centralbadet i Uppsala för att de fick bada barbröstade, för att ingen kom och bad dem klä på sig en överdel. Fantastiskt tycker de och flikar in en förhoppning om att de nästa gång de väljer Fyrishov som badställe även där får visa sina bara bröst utan att bli tillsagda...

Ja du Ragnhild, jag saknar ord. Hur är du och dina vänner funtade? Hur kom ni ens på tanken? Men framför allt vad vill ni visa och åstadkomma?

Ju mer jag tänker på det desto mer irriterad blir jag, jag vill ringa Ragnhild, jag vill att hon ska förklara sin tanke, hur vriden den än må vara. Den osar ett försök till jämställdhet, likaså som föreningen Bara Bröst, men blir ju så så fel. Min irritation är på bristningsgränsen så jag lämnar inlägget kort men med en stor förhoppning om att dessa individer väljer att engagera sig i något produktivt som gagnar någon , vem som, bara den gagnar.

Höst


Det känns i luften, det där lite krispigt kalla som i vindpustens sista svep gör sig påmint. Snart ändrar löven färg och vårt gröna sköna förvandlas till orange och rött. Kontrasterna är påtagliga för oss, milslånga vita sandstränder har på några timmar förvandlats till björkars sus. Välkommen hem! Tack, säger vi och börjar genast planera.

Mailen har redan gått iväg till Uppsala flickorna om familjegymnastik, mamman och töserna ska hoppa över plintar och gå med ärtpåse på huvudena.

Fyriskgården har fått ett samtal om sånglek.

Nu väntar inköp av lite pennor och block, inte för att vi egentligen är i fas med någon jobb eller skolstart men för att det känns rätt att ordna och fixa lite.

Tror att det är vinden som bestämmer.

Se hela bilden








www.gex.se

Min Lisi!


Nedless to say att Elice har varit i himlen på Mallorca. En pool rätt utanför dörren, en jättesandlåda (läs strand)rätt efter det och sedan ett hav kant i kant! Allt hon vill ha i på ett och samma ställe. Guldgrodan min har älskat varenda sekund!


Liten

Min lilla har blivit så stor! NU sitter hon själv i stolen, hon vill äta när vi äter och hon vill betämma... Det sistnämnda bådar för en jobbig tid för pappan i familjen. Han har numera tre väldigt bestämda töser. Stackars honom nu och när tjejerna kommer i trotsåldern, puberteten, tonåren... :-)




Balkong



Att få vakna till den här utsikten under en veckas tid har skänkt ro till själ och hjärta. Gud så skönt det är att komma bort ibland och bara få se och uppleva någonting nytt!

Hemma!



Hemma igen och med massor av intryck och funderingar, bra som dåliga, djupa som oerhört ytliga...


En sak är säker i alla fall, vi har varit i strändernas och barnfamiljarenas paradis.  Ett stort plus för barnfamiljer är att de alla är där med mammor, det vill säga kvinnor som fött barn. Inte så långt ögat kunde nå sågs en smal, trimmad, välsvarvad tjejkropp där allt liknade ett retucherad bild. Alla var lite lagom mjuka, lite lagom degiga. Alla var perfekta ur egen synpunkt och alla skänkte vi varandra oerhörd glädje i bikini. Hahaha

Dock bör nämnas att en passande bikini är lika viktigt som vilket annat plagg som hellst. Alla passar inte i allting och det är inte snyggt med skinkor som hänger ut under bikinitrosan..


Inför nästa sommar kommer här min spådom, vi kommer alla bära baddräkter som denna. Så snygg, så praktisk, varför har ingen tänkt på det tidigare?




www.princesstamtam,com

Dags


Nu är det dags! Datorn stängs av, bilen väntar. Vi ses om en vecka och en snygg solbränna!

Mysig planering


Det är något visst med att resa bort, all längtan och planering, alla drömmar och tankar. Om några dagar flyger vi till varmare bräddgrader och jag bara älskar den fas vi befinner oss i nu. Vad ska vi packa? Har vi alla grejer? Vart är solskyddet och badringen? Vilka klänningar ska jag ha med mig? Vi måste komma ihåg blöjor, tvättlappar och välling... Vad ska vi ha på oss dagen, eller snarare natten, då vi flyger? Vi åker hemifrån mitt i natten, kvart i tre och kommer fram på förmiddagen, kallt här, varmt där.  Och bäst av allt, när ska vi åka hemifrån. Vilken tid nåste vi lämna hemmet för att hinna?

Titan X2 Familjepaket  55cm+67cm+73 cm+ Beautybox - 6 färger

www.vaskan.com

Ovanför sängen

Ovanför sängen..



Vackert, eller hur?!

www.stilero.seVägtext "om du var vaken...

Namnsmycke by me!


Marked for life, eller i alla fall för stunden, det är som man själv väljer att se på det. Morgan bad mig om ett smycke för länge, länge sedan. Det tog tid för mig att komma till skott men ikväll smällde det, nu bär han mig med sig överallt! Eller ja, mitt namn i alla fall...  För rättvisans skull gör jag detsamma :-)





En bulle till fikat?

Vi var och fikade, Elice valde en liten bulle...


Fotograf: Världens bästa Catt!

Mammaledig höst


Jag tänker såhär, mammaledig, höst, mys på golv, mjukt, skönt och ändå rätt...


Cardigan - 77% Akryl,23% UllTopp - 100% BomullJeansleggings - 64% Bomull,30% Polyester,6% Elastan









 Till, mina ständiga trokänare...


Ugg Australia: Classic Short ChestnutUgg Australia: Classic Short Tomato





...Och, en godis för roliga tillfällen!

jewels2

http://www.lindex.se/
www.hm.se
www.ellos.se
www.brandos.se
http://www.indiska.se/

Jag säger det igen

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Elice ÄLSKAR vatten! Idag när vi kom hem öppnades himlen just som vi skulle kliva ur bilen. Pappan kom hem samtidigt och samstämmigt beslöt vi oss för att ta varsinn tös och springa in under tak.

Så bestämde vi, så blev det dock inte.

Regnet öste ner, blåsten piskade det hårt i marken och dropparna var iskalla. Varje liten vattendroppe slog mot själen och vi frös så skelettet skakade. Vi ville in, vi ville hem, vi ville värma oss och gömma oss under en filt.
 
Så ville vi, så ville inte Elice.

Elice ville dansa i regnet.

Så, vad gör man som frusen, blöt, mamma och pappa? Man dansar i regnet! Iskalla, genomvåta, huttandes och skrattandes dansade vi runt på parkeringsplatsen i regnet. Vattnet forsade likt Kokkolaforsen ner mot brunnen och Elice viste inte vilket uttryck lyckan skulle ta. Äkta gjädje, sann lycka.

Min förhoppning som förälder, min ledstjärna som jag försöker rikta alla mina beslut mot handlar om att se det riktiga och lägga tyngden på det. Jag tror att livet blir så mycket roligare då. Jag skulle kunna hållt i Elice krampaktigt och sprungit in, bort från regnet, men vad gör det om vi blir våta? Det är ju bara vatten.  





När jobbigt blir bra

Ett nystädat hus, en renbäddad säng, en nysprungen kropp... Varför är det så tråkigt att göra saker som har ett så bra slutresultat? Jag skulle helst vilja ha känslan av ett skinande rent hem varje dag. Ni vet den där sköna, sköna känslan när alla smulor man sett i köket är uppsugna. Eller den där fräscha, lite sträva känslan av rena, lite kalla lakan mot kroppen. För att inte tala om euforin när kilometrarna är sprugna, när de sista stegen är tagna och andningen har hämtat sig igen. När tanken på nästkommande lyktstolpe är förbi, när man klarat det.  Varför är dessa resor så tråkiga när målet är så bra? Egentligen så är ju målet bättre än jobbet i resan men lik förbenat så reser man för sällan. Eller man och man, jag gör resorna för sällan! Undrar om man kan köpa ett klippkort någonstans?...

 

www.hm.se

Jaja, vi ska åka...


Jaja, vi ska åka, vi ska packa och ni ska följa med. Mamma hade bara tänkt sig att det skulle gå till på ett lite annat sätt... Men som sagt, alla vägar är bra utom de dåliga! Vi ses på Mallorca!

sagt

Ibland är det lätt att köra fast i spår utan slut eller mening...



hittad på en blogg

The power of music


Det är ju helt fantastiskt egentligen vilken kraft musik har på oss. Bevisat är att glad trallvänlig musik ökar vårt köpbegär och bevisat för mig är att E-type gör att jag springer snabbare! Hahaha

Line of fire, det ni!



www.e-type.se

Världens bästa morbror



Mina töser har världens bästa morbror! På grund av hans jobb har han mycket tid över på dagen till att umgås med oss. Elice skiner upp när hon hör morbrors namn och vill gärns sitta på hans axlar och hålla i hans öron! Tack snälla du för all din tid, den är guld värd för både töser och syster. Dessutom är du ganska rolig att hänga med! :-)


Just nu



Just nu baka jag, Morotskaka med banan, tagen från ICAs senast nummer av Buffé nr 8 2009, sid 11.
.

 Morotskaka med banan



Ingredienser
Portioner: ger ca 10 bitar

3 morötter  (ca 300 g)
1 mogen banan 
2 dl vetemjöl 
1 msk bakpulver
2 tsk malen ingefära 
2 tsk kanel 
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja (t ex olivolja)
1 dl riven kokos
matfett och riven kokos eller ströbröd till formen

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform eller liknande med kokos eller ströbröd.
3. Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och kanel.
4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
5. Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
6. Grädda 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.


En sann historia




Se hela bilden


Idag skulle jag sondera terrängen lite gällande höstkläder för Elice. Morgan och Elice är inte direkt överförtjusta i att gå i affärer  medan Thea och jag gillar det. :-) Thea satt i björnen på min mage och Morgan och Elice traskade brevid. Efter några avverkade affärer kom vi så in på Lindex.

- Här kan ni sitta och titta på tecknat medans jag kollar runt! säger jag

-Kom Elice, vi sitter här! säger Morgan

Lindex har den utomordentliga servicen att visa TECKNAT i ett hörna av affären. Jag lämnar så mannen och den stora tösen på varsinn pall framför tvn och börjar sondera. Efter ett tag tittar jag upp från mysbyxor och klänningar och ser Elice ståendes framför nagellacken, i en helt annan del av äffären än hörnet med TECKNAT bör nämnas och ingen pappa så långt ögat kunde nå. Jag går fam till Elice och tar henne i handen.

-Kom gumman så går vi och tittar var papa är!

Vart kan en pappa vara inne på en Lindex affär? Det finns inga herrkläder, inga grejer till män över huvudtaget och när man lyckas tappa bort sin tös, när det var ens enda uppgift, då måste ju något ha hänt! Någon måste ha tagit pappan!

...eller?...

Vår pappa hade inte blivit tagen, inte bortrövad i alla fall, men tydligen så var det TECKNADE så spännande att omvärlden försvann! Vi hittade honom på pallen där han blev lämnad, helt tagen av två små håriga figurer som dansade i ett rymdskepp...






Bilder från, www.funktionshinder.se www.fusillimaggie.blogspot.com


Jajajajaja!


Nu är samtalet ringt, nu är det bestämt! Den första februari byter vi Sveriges blaskiga, kalla, slaskiga vinter mot Spaniens soliga, varma, mysiga klimat. När vi kommer hem igen är ännu inte bestämt för flygscheman finns inte men innan mitten av april ser ni oss inte på svensk mark! Tänka sig, vi är en familj som slog slag i saken!

Den spanska flaggan

Bild från; www.annorlunda-spanien.com

135 miljoner


De säger att man kan leva på hoppet. Jag gör det just nu, hoppet om att vinna 135 miljoner kronor! Min älskade bror gav mig frågan för någon dag sedan över en kopp kaffe och en glass, -vad skulle du göra om du vann 135 miljoner? Tanken är ju svindlande och miljonerna många så något finurligt svar fick han inte, endast det självklara, men det är ju gott nog. Jag skulle bygga mig mitt hus, jag skulle slösa på kläder och ting, jag skulle ge min familj och mina vänner och jag skulle våga satsa helhjärtat på en eller två av mina ideer! Vad skulle du göra?

Mitt hopp, eller vårt hopp ska jag säga, för jag delar det med min bror, xstår just nu till 10 veckor plus joker... Jajjemensan, vi har lagt upp ett lottosystem! Säga vad man vill men jag har chansen på 135 miljoner kronor! Har du tur kanske jag vinner!

Kanske ska jag virka...


Varför inte pröva på att virka... Hur svårt kan det vara? Förmodligen ohygligt men det är värt ett försök!

Hittade bilden och inspirationen på www.tipsytessie.blogspot.com , mailade affären www.2knit.se idag och frågade om mönster och priser. Den som lever får se!


lisbeth

Fina sidor att älska


Har blogghoppat lite och stötte på dessa fin fina sidor!

http://petrifiedinpink.se/ Jättefina kort och anteckningsböcker. Jag vill ha massor!

petrified in pink


http://www.tipsytessie.bloggspot.com/ Vilket hem! Living the dream...

IMG_5585
Kök4

Pannkaka


Mina töser kommer inte veta vad tunnpannkaka är. De kommer fråga fröknarna på dagis varför pannkakan är så sladdrig... 

Egentligen kan man undra varför tunnpannkaka finns när tjockpannkaka också gör det. Vem har tid eller ens vill stå och steka och steka och steka tunnpannkakor närman kan slänga ihop en smet och kasta in allt i ugnen och få en jättestor pannkaka på under 30min. Lika god om inte godare!

6 ägg

8,5 dl mjölk

2,5 dl mjöl

2 msk margarin

lite salt

lite socker

1 smord plåt, 225C 30 min

Åh så gott!


Vi brukar brukar ersätta hälften av vetemjölet med grahamsmjöl. Pannkakan får en krispig god tya då och så känns det lite nyttigare! Vill man klipper man i lite bacon och äter med lingonsylt eller så mosar man i lite banan :-) Gör det med en tunnpankaka ni som kan!

Theatös tår


Det är viktigt att vara varm om fötterna! Dessa får Thea mysa i. www.lindex.se
Stövlar - 100% Polyester

Fantastiska kläder


En stor tjusning med att ha blivit mor är att man inte bar får handla mer kläder, man måste göra det!


En höstoutfit till Lisan från H&M...


Spain!

Idag fick vi ett efterlängtat samtal! Ett hus vi gärna vill bo i under några månader nästa år är ledigt! La Manga, hera we come!



La Manga

La Manga är en smal landremsa, ca 22 km lång och några få hundra meter bred. Vid La Manga ligger en stor gund lagun, Mar Menor (lilla havet). Genomsnittsdjupet är ca 7 meter, så vattenet är så varmt här att man kan bada i stort sett hela året. Vattnet har ochså hög salt och jod halt, vilket är känt för sin hälsosamma effekt. Båda sidorna av La Manga har fina långa stränder - här är det stränder till alla. Det är en välunderhållen bebyggelse och det är ett bra utbud av restauranger, och barer

www.solfaktor.se


Jag springer inte...


...jag hatar det! Jag tycker att det är jobbigt. Jag hinner tänka på hur jobbigt det är. Jag vill inte. 

MEN

Jag gör det ändå. 


Efter att två barn under en väldigt kort tid trängts i min mage och givit mig kravings och slappt skin så måste jag pallra mig ut. Varannan dag är målet och som extra krydda på moset armhävningar, plankan och situps. Min förhoppning är inte "beach" det har jag givit upp, men lite mindre hullhäng över byxlinningen är att föredra. 

En mycket hemlig hemlighet är dock att jag så här efter några turer faktiskt gillar det, men, som sagt, det är en mycket hemlig hemlighet!

 

Caroline af Ugglas


Säga vad man vill om denna lite smått udda kvinna men hon har fantastikt tänkvärda texter. Lite substans!

Så gör jag det igen

www.carolineafugglas.com

Sockerkakssmet!

Jag har hört att renlevnadsmänniskor också dör... I måttliga mängder är det mesta bra, så även sockerkakssmet!


Mini semester






Man kan och bör göra små miniresor lite då och då. Bara för att det är så skönt att komma bort och för att fylla på minnesbanken så man har något soligt att ta fram de där kalla, mörka höstkvällarna i november.

Idag åkte töserna och jag tillsammans med mormor och morfar till Ljusterö. Efter en liten felkörning och mycket vacker natur befann vi oss på bilfärgan över till denna mysig ö. Min mor hade sett en annons för speciella skärgårdspizzor på en hamnkrog så det var dit vi styrde kosan först.

   

Jättegott och soligt väder vid havet, ja, det var en bra dag!

Vill bara...



Vill bara nämna att min man är simmare... Fjäril är hans gren... Vet man så vet man!

En mycket stolt mor!

Mina fina flickor! Samma mamma, samma pappa! :-)

Bara bröst


Så har de fått igenom sitt mission i några kommuner, föreningen Bara Bröst. Åh, så bra! Eller?...

Som namnet antyder är målet att kvinnor ska få bada toppless. En representant från gruppen uttrycker sig att i"ngen har rätt att bestämma över hennes kropp" och hon vill i och med sin bara byst avsexualisera kvinnokroppen. Allt i jämnställdhetens tecken. Hmm, hur hänker hon nu? Grundtanken, att ingen har rätt att bestämma över hennes kropp håller jag helt med om. Vad man gör, hur man gör och vad man vill är upp till var och en. Vi delar absolut inte samma tankar alla människor men det är ju så det ska vara, det du tycker är fint är nödvändigtvis inte min smak och vise versa. Men i övrig tycker jag att Bara Bröst gruppen är helt ute och cyklar. Avsexualisera? Jämnställdhet? Nej, fel, fel, fel!

Min stora förhoppning är att, åtminstånde min man, ska tycka att jag är sexig, hela jag och däri kommer mina bröst på köpet. Självklart vill jag att han attraheras av min hjärna och själ men jag vill också att han ska åtrå mitt fysiska jag. Liksom jag åtrår hela honom, hans tanke, hans kropp, hans hjärta. I vår deal ingår en man och en kvinna vilket ger oss ett par bröst att sexualisera kring, i andra relationer finns två kvinnor och två par bröst. Hemska tanke, i alla relationer, om bröst inte skulle få vara till att attraheras av! Rent fysiskt ser vi olika ut vi kvinnor och män, varför göra ett problem av det?

VM i simning avslutades just och jag tackar gud för de män som valt simning till sport, vackrare kroppar får man leta efter! Jag sexualiserar dem för vad de är, för hur de ser ut, vilka vackra varelser, rent fysiskt! Jag avgudar dem liksom många kvinnom och män med mig men hemska tanke om de skulle få för sig att visa "sexualiserade" delar av sin kropp i jämnställdhetens tecken, för att de har rätt att bestämma över sin kropp. Hur vackra de än är så vill jag inte se en naken snopp hängandes på pallen.

Jämnställdhet handlar absolut inte om ett par nakna bröst, tror man det biter man sig själv i svansen och om möjligt så gräver man en ännu djupare grop för sig själv om målet är att "bli som männen". Snacka om att sätta en norm! Ett tips till Bara Bröst blir att utgå ifrån det egna som det bästa. Om något, strid för att män också ska bära bikiniöverdel!

I min värld är jämställdhetstanken djupare än mina fysiska attribut. Samhällets värderingar på olika arbetsgrupper gör mig förbannad. Vad är viktigt egentligen är en viktig fråga. Vad är värt att värdesättas? Dagens struktur är irriterande men har också en ganska tydlig förklaring. Det är inte mer än 100 år sedan som könen hade andra uppgifter i samhället än vad de har idag. Därmed absolut inte sagt att vi ska stanna kvar i gamla mönster och tankesätt. Utveckling är ett måste. Ny tider, nya tankar.

I min värld finns snygga män och kvinnor, sexiga och osexiga. Det finns smarta kvinnor och män, handlingskraftiga och handlingsförlamade. Men framförallt finns det individer. I samhället, på arbetsplatsen, i livet möter jag dig, vi varandra. Värderar jag dig utifrån fel premissernär vi träffas, ställer jag dig som etta på prispallen för att du är snyggast istället för snabbast när tiden spelar roll så är jag fel ute och nyper jag dig i stjärten när vi avslutat en löneförhandling så är jag detsamma. Väderar jag dig däremot efter din tid och kapacitet så må bäste individ vinna!




Kvinna och man i Justitias vågskålar

www.jamombud.se

Lager på lager

Det finns ett nytt danskt märke, Staff, som har mycket fina grejer. Jag gillar lite lager på lager igen, denna gång kan det vara för att det på ett så snyggt sätt döljer, jag har fött två barn väldigt tätt magen:-)

http://nü.dk/site/24820.htm

Vad säger fågeln?

Pip pip pip. Här skulle Lisans fågen älska att bo!
 
 - Fågelholk Bed & Breakfast

www.nordljus.net

Vart är alla barnen?

Helg är ledighet, så ser det åtminstonde ut för de flesta av oss. Ledighet med barn innbär tidiga mornar, enligt de som vet så ser det även ut så för de flesta av oss. Men, vart är alla banen och föräldrarna? Vad gör de på helgerna? På förmiddagarna?

I lördags klev vi utanför dörren kring niosnåret och svängde ner höger från vår gata mot blåbär och lekplats. I dag kom vi ut ungefär samtidigt men svängde vänster från vår gata mot jättestor lekplats och ica. Båda dagarna var vi ute några timmar, tror visarna stod på strax efter tolv innan vi var hemma. Sammalagt såg vi en kvinna med hund och två barn i släptåg i lördags och en sjuårig (gissar ålder) pojke idag. Vart är alla andra? Har vi missat något eller stannar alla andra inne?
 

En dröm ,en verklighet, ett kanske



Jag vill så gärna kunna ge mina töser lite grönt gräs under fötterna och jag vill det nu! Bygga hus, det ska vi göra, men innan det blir möjligt måste jag börja jobba igen så att vi får in två inkomster. Och eftersom Thea bara är fyra månader så kommer det att dröja innan jag kan börja...

Därför tänker jag såhär, en kolonistuga! :-)

Perfekt egentligen. Kort bilväg, töserna älskar inte att åka bil...(än)... Litet sött hus, förhållandevis stor tomt, barnsäkert och ganska billigt.



Det är visning på torsdag, då ska vi dit!

Tänk allt lek i vattenspridaren, alla grillkvällar och alla mysiga stunder på altanen i solnedgången... jag är såld!

Må så vara

Må så vara att det är lite "ute" att ha skålar med text på men ärligt, visst är det finare att ge bort något i en skål än i en påse. Lite som att ge bort en blomma i en kruka istället för folie.


Man kan tucdka ompå olika sätt...
Hjärtformad skål (Vit)


Skål - Tycker om digTycker-om-dig-skål


Eller ge bort godis!
Skål - Godis

www.butikstylish.se

Fat



Snygga uppläggningsfat e väl kul! Det finns en butik i Uppsala, www.butikstylish.se som har fina billiga saker. Jag gillar dessa!

UppläggningsfatKakfat

Sigtuna

En dag om året åker min bästa och jag på en minisemester. Vi vet aldrig vart, vi vet bara att. Det började en gång för länge sedan i en vit liten bil och endast högersvängar. Då hamnade vi på en liten ö i Stockholms skärgård. I år krävdes dock lite planering eftersom töserna skulle följa med. Turen gick till Sigtuna med picknick och Kinafestival i sikte. Sigtuna är fantastiskt fint och har så många söta små affärer. Vill man hitta något snyggt och unikt ska man åka dit. När mammapenningen höjs (haha) eller när jobblön kommer in ska jag absolut åka dit och förnya!

Det blev picknick i parken, en sväng på stan och en lång lång vandring i stekhet sol till Sigtunahöjden och Kinafestivalen. Vandingen var ok, Sigtunahöjden jättefin men Kinafestivalen fantastiskt dålig. Det är nästan så man undrar om de som uttalar sig varit där. Hmm..  Nåja en underbar dag! Tack bästa! 



Milkshake

Vi tog en paus i eftermiddagens shoppande och unnade oss en milkshake.Lisan och jag delade på en vanilj, såå gott!

Kläder

Jag gillar kläder, i massor... Jag handlar till barnen, till mannen, till mig, till familj, till vänner och tipsar de som vill. Jag förstår att det ibland kan vara lite svårt att hitta snygga kombinationer bland alla plagg, speciellt om man inte är intresserad eller har öga för färg och form. Min man har inte öga för färg och form... :-) Tror fler ord är överflödigt.

Världens bästa

Min man är bra, förmodligen den bästa i världen, inte bara för det materialistiska som det här inlägget ska handla om utan i allt men absolut i fysiska ting. En dag i förra veckan kom jag hem till en jättefin aprikos gerbera, självklart med ett handskrivet kort och idag kom denna fin fina tunika till mig. Jag fick den i vitt :-) Needless to say how much i love him!


 Blus Blå
www.lindex.se

Vardagslyx

Att åka till andra sidan jorden, att få ligga på en sandstrand, att bli ompysslad på SPA... Det finns så mycket lyxigt att sträva efter och önska men o så viktigt det är att komma ihåg de små guldkornen, för på riktigt, det är ju de som skänker oss leenden varje dag.

I morse var vi ute hela högen för att leka och plocka blåbär. Töserna och pappan lessnade på myggen i blåbärssnåret och gick till lekplatsen medans jag tampades vidare för att i alla fall få bär till 1 paj. Tanken var att jag skulle vara huslig och plocka tillräckligt för att göra sylt, men, mina husmorstendenser har gränser... En paj får räcka!

Väl vid lekplatsen började det regna, pappan och Thea kurade in sig i ett lekhus medans Elice och jag trotsade i sandlådan. Som en mycket vis man sa, det är ju bara vatten!

Efter en händelserik dag, (vad gjorde jag innan barnen?), en springtur och välbehövlig tvagning så väntade en tallrik fil med färska blåbär. Snacka om lyx om skänker leende!


RSS 2.0