just nu


Just i detta nu sover töserna. Slagna hjältinnor, ena nerbäddad i vagnen ute andra uppkrypen i vagnen inne


Time to shop!



Topp till mamman för ynka 49:- på HM


Klänningar till töserna på dito för endast 99:-

Farkost

Nu e hon på G, hon har lämnat gåstolen, hon reser sig, hon står.

 

Lära-gå-vagnen är hennes nya. Man kan visst skruva åt hjulen så att den går lite trögare, men, min erfarenhet säger mig att det inte fungerar (vagnen skjuts fram ändå) så diverse tunga böcker utgör broms istället. Än så länge går hon bara rakt fram men det går riktigt bra! Snart går hon!

Sjukstuga = Kafferep

Idag har töserna mina legat hemma sjuka men feber, hosta och snuva betyder INTE ligga i sängen mysa och sova, nej det betyder kafferep. Nina och Nina var självklart bjudna.

 



Och när Moffa kom på besök fick även han vara med.


En dag på Nickis

 Härom dagen var vi på Nickis, vi hade väldigt roligt mina töser och jag. Pappan var på kick off så passade på att lyxa lite. Pannkaka med grädde och sylt stod på lunchmenyn!

  



  


Mat, moffa


Elice gillar att vara med, överallt... Här lagar hon mat med "Moffa"

Just som...



Just som jag började misstänka att Thea skulle bli en tandlös tös kom så motbeviset. Nu har vi en hängig, sjuk, febrig, snuvig OCH dregglande tös! Jajaja!!!!



abakken.wordpress.com/Se hela bilden

Sådärja!

Vaccinerade OCH sjuka! Härligt! Återkommer när kraft tid och ork finns...

Shoppat och enspirerat!

Shoppat på Chess



Enspirerat av en blogg. Åh, så dåligt!




2xtös





Tänkte ta kort på en leendes Elice i morse men det ville sig inte riktigt... Hon var i alla fall väldigt söt i sin klänning med en "tatt" på. För att inte tala om hur fin hon är i toffsar!





Min lilla skrutta lider av sviterna från svinsprutan. Hon är lite snuvig och rosslig. Sötskruttan!

 


Kurs på Chess

Igår kväll var kvällen då blomsterkursen gick av stapeln igen. Den här gången stog jul på schemat. Vi lekte med mossa och lät fantasin flöda. Så roligt att se hur olika alstren blir fastän de utgår ifrån samma startpunkt. Mamma, Cattan och jag gjorde samma sak, det kan man inte tro, som natt och dag och ...ja, vad ska man använda för liknelse när tingen är tre? Äh, ni fattar, de blev helt olika!

kolla in Cattans på, www.atcats.blogg.se för att se mammas bör ni nog hälsa på...





 

Och, jaja, ni som kollar in Cattans bilder på sitt alster. För henne tar det där 2minuter att fixa till, för mig tar det en halv dag...Hahaha



Vaccinerad

Nu så, nu e vi vaccinerade!



This one, i like!


Åh, vilken fin! Tänk med ljus i!

Klicka för att se nästa bild

www.ofeliashus.com

Just nu


Just nu drömmer jag mig tillbaka till tiden utan barn... Jag vill sova en hel natt, jag vill känna mig produktiv på en arbetsplats och ha vettiga diskussioner, jag vill ha betydligt mer pengar inkommandes på kontot varje månadsslut och jag vill ha lite egentid!

Är gräset grönare på din sida staketet?

Se hela bilden


Soffjakt

Vi var med Joakim och Cattan på Draget för att leta efter en soffa till deras nya lägenhet. Mumin och Pingu var där och Elice blev stormförtjust, hon ville ta med sig dem hem.



Vi hittade även en ny säng till töserna, eller var det egentligen till Max?!



Det blir en dag i parken

Så äntligen sken solen! UNT deklarerade att november månad hitintills haft hela 3 timmars sol så det var riktigt skönt i lördags när den summan lite mer än fördubblades och vi förärades med en hel förmiddag i solens tecken. Vi passade på att spendera varenda sekund ute, först i lekparken och sen vid Ulva kvarn. Mysigt och skönt. Vad man märker att man saknar solen när den väl är här!








Måla, måla varje fredag och så sen till jul, för det tycker jag e kul!


Mina senaste möbelalster! Hahaha Jag vet inte vad det är men jag tycker att det är vansinnigt kul att måla om möbler :-) Min man har länge avskytt vårt soffbord, han tyckte att det var för stort och för lågt, så här i efterhand kan jag medge att han hade rätt... Vårt nya är högre, mindre och runt. En totalförändring med andra ord. Se ironin...
 

Bäddar...

Som sagt, hon bäddar... Här myser hon i soffan med Nicke, Nina och Nina. Ja, alla dockor och mysdjur, föruton just Nicke heter Nina.


En önskan


Ett hus, varsinna sovrum till töserna, en tvättstuga, ett stooort kök, massa garderober och lite gräs... Ska det vara så svårt att uppbringa?!

När vi kommer hem från sydligare bräddgrader ska vi ta tag i det där har vi lovat oss själva.Fullerö ser lockande ut, men vi får se. Nån som vet något annat område som är bra?

Oslagbart


Vissa kanske dricker drinkar på ett snyggt uteställe, andra sippar på ett glas vin i soffan... Utestället har musik, soffan har Robinsson. Egentligen är det inte alls min favorit, men eftersom det är mannens bästa så gör jag honom till viljes, år efter år. Måste säga att det ibland är lite tamt, men; i år, sådärja! 

Palolo är min man!

Titta!

ICA MAXI

Men gud så bra ICA är! Elice är väldigt inne på att pyssla om sina dockor och mysdjur just nu, hon bäddar ner dem i dockvagnen, i hennes säng, på golvet och i soffan. De vyssas och vi ska viska för att inte väcka... För att ge henne ytterligare ett ställe till att bädda ner på så tänkte vi att tomten skulle få komma med en docksäng i år.
Efterson både Lisan och jag gillar Kitty så får det bli en sådan.


Sanrio, Hello Kitty, docksäng

Jag hoppade runt lite på nätet för att försöka hitta olika köpställen och dömom min förvåning vilken STOR prisskillnad det var bland de olika ställena. www.lekmer.se där bilden även är tagen från var överlägset bäst på nätet 229:- plus frakt 75:-. Leklust, Br och Barnens hus fick ett samtal och som dyrast kostade sängen 399:-.

En beställning från lekmer.se var bara ett klick bort när jag kom på att våran ICA MAXI vid senaste besöket hade fått in en hel del Kitty kelsaker. Jag pausade beställningen och slog dem en signal. 249:- blev svaret. Taget! Helt fantastiskt att en livsmedelsbutik slår leksaksbutikerna!

Djup fundering


En djup fundering som egentligen kräver många ord men som just nu endast får kärnan bokstaverad,

Om man kan tänka sig sjuk, då borde man väl också kunna tänka sig frisk?...


bild från blogg på aftonbladet.


ÖF?

Morning! Funderar på att ta en tur till Öppna Förskolan med töserna idag... Det eller så bakar vi, både thekakor och skorpor var det en rykande åtgång på här i huset...

Jul på Chess


På måndag är det dags igen för blomkurs på Chess! Ska bli jätteroligt, jag är väldigt sugen på några kreativa timmar.

Chess saluför fina siffror att sätta på ljusen till advet. Så ska vi ha här hemma i år, lita på det! :-) Vill du också ha siffror kan du vinna dessa på Chess, besök deras hemsida och skriv något sött!

www.chessblommor.blogspot.com

Föräldramöte


Jag är just hemmkommen från ett föräldramöte på Elice dagis. I bilen på väg hem slog det mig med kraft, jag har just varit på föräldramöte, FÖRÄLDRAMÖTE! Jag har varit på föräldramöte.  Tänk, jag är mamma och jag går på föräldramöte. Ofattbart!


www.lund.se

Lika som bär

I smyg gillar jag tanken på att vi är klädda lika... Vad tycker ni?




Om tomten kommer från HM

Om tomten kommer från Hm så vill jag att han har med sig detta... Supersnyggt tillsammans och bra för mig att byxorna har dragkedja i sidan!



Morgonstund

Jo, det är sant, vi har världens finaste töser!


Kåkemyhrs thekakor


Igår slog Thea och jag på stort! Vi bakade Kåkemyhrs thekakor. Det är ju så gott med nybakat bröd och lite kaffe.



Stora och saftiga, precis som de ska va!

Unna dig du med!

3dl havregryn

5dl vatten

50g margarin

5dl mjölk

1dl sirap eller socker

1msk salt

23dl vetemjöl

100g jäst

 

Koka gryn och vatten i 2min, tag av kastrullen och tillsätt margarinet. Rör om till det smält. Låt mjälken bli 37grader och blanda sedan ut den med jäst och socker. Arbeta samman allt till en deg. Baka ut till thekakor, picka kakorna och låt sedan jäsa i en timme.

300grader i 4-5min

 

 

Enjoy!


Initiativ


I kritvita gympaskor och fin dunjacka stod hon där, upptryckt mot en vägg och tittade nästan förskräckt på barnen som lekte i leran.

Med stor, moderiktig halsduk satt hon i soffan med armarna i kors och munnen nästan igenklistrad.

Förskräckt kom hon in genom ytterdörren och smög längs väggen, ögonen letade snabbt efter bästa väg att smita förbi allt och alla på. Smita förbi myllret av fröknar och barn, gummistövlar, vantar, grus och lera.

Hon, hon är dagis nya praktikant. Ca 16-17år och gymnasieelev från barn- och fritidslinjen. Jag förstår inte varför, eller ens hur hon kan tro att dagis är ett forum för henne. Givet att alla kan förändras men något slags initiativtagande kan man väl ändå kräva. Det retar mig att hon är lealös, det retar mig att hon inte tar sig för, det retar mig något så vansinnigt, för jag hatar människor som inte kan ta eget initiativ.Och på riktigt, hur svårt kan det vara att ta ett initiativ på dagis!

Härmed lovar jag och svär att mina töser ska ta initiativ, hellre att de försöker och att det blir lite fel än att de inte provat alls. Mina töser ska sätta sig ner i lerean, med gummistövlar och galonisar på, de ska leka på golvet med barnen och de ska säga, -God morgon alla barn, vad roligt att se er! när de kliver innanför dörren.


 

Läs!


Ni med barn, ni utan. Läs om Alfons!  www.alfons.blogg.se

Hur gör man när en av två vill sluta?


Vi har ett litet problem Thea och jag. Eller ett stort problem... Thea vill absolut inte sluta amma. Jag vill absolut att hon ska sluta. Vi fightas varje dag om mammans tuttar. Oftast vinner jag, men en gång om dagen, om hon inte sover i vår säng vill säga, så vinner hon. Sover hon i vår säng vinner hon fler kamper, ibland vet jag inte ens om att jag har förlorat förens jag känner det... 

Så, hur fasiken gör man, hur ger man inte upp den där sista gången för dan?...Den där gången som man också vet att hon kommer somna av?!

Nån?



bild från aftonbladet

Kattlådan


Nu harThea hittat katlådan! Vi hade sånt kör med att få Elice att förstå att kattlådan INTE ären leksak, det är inte som sandlådesand...

Hon är så liten och så snabb, på en sekund så har hela badrummet förvandlats till Sahara... Suck!



www.zoocenter.se

Aj, Paolo, aj!


Paolo Roberto vet vad han gör! Jag kan varmt rekommendera Paolos bok, en kvart om dagen. På riktigt, en kvart har ALLA tid med! Make it happen!

Nakna äpplen

Vi var ute och gick en grå dag i november. Snöflingor dinglade och himlen var mörk, dagen ville inte riktigt starta. Tror solen försov sig. Likt en naken julgran stod äppelträden och frös. Vackra.

 



Kladd

Åh, detta kladdande!

 

Chokladbiscotti


I söndags bakade Elice och jag biscotti med choklad och nötter. Jättegoda blev de! Receptet hittade vi i ICAs tidning Buffe.

 

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

Buffé nr 11 2009, sid 27

Ingredienser
Portioner: Ger ca 60 stycken

100 g mjölkchoklad
200 g pecannötter
3 ägg + 3 äggulor
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
salt 

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg + ägggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
3. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och 1 krm salt. Rör runt och blanda i nötter och choklad. Tillsätt ev mer mjöl ifall degen känns alltför kladdig.
4. Dela degen i tre delar. Rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar, 2–3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
5. Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100°C och torka skorporna i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i t ex en glaseller plåtburk. Håller i ca 1 månad.


Thea



Jag har en mycket glad tös vid min sida, det är tur det, jag gillar glada töser!

Hej då!


- Hej då mamma! Hej då pappa! Hej då Thea! Thea, hej då!

Efter maten har Elice nu i några dagar satt på sig mössa, vantar och skor och velat gå ut, själv. Ibland med vov vov, ibland med vagnen. Det roligaste är nog att säga hej då till oss andra. Hon klär på sig i hallen, kommer till oss, säger hej då och vinkar. Eftersom Thea inte svarar så som vi gör så uppmanas hon med ett extra Hej då.



Det är dock inte alltid hon väljer sina skor...

Gymnastik



Så var måndagen förbi och med den Elice gymnastik. Hon har fantastiskt roligt. Mest tycker hon om de första två rörelselåtarna. Tror att hon kommer få pröva på dans när åldern är rätt, eventuellt efter sommaren.





 




Ajajaj


Tiden har bara sprungit iväg! ...och så är jag fruktansvärt trött, nästan lite för trött mot vad jag borde vara. Hmm, funderar på Rosenrot, någon som provat?

Kameran är laddad med massor av bloggtänkta bilder, de kommer ikväll! Håll utkik!

Nu väntar dusch, mamman har gympat med Paolo och sedan gymnatik för Elice.

Tjing!


Mamma x2


Nu finns det två töser här hemma som säger mamma! Lycka i stora mått!


www.heponimas.worldpress.com

 


Till "affären"



Som tidiagre nämnt håller min mamma och pappa på att snickra ihop ett lekhus till töserna. Ena fönstret ska ha konstruktionen av en försäljningslucka, kanske att dessa attiraljer skulle lämpa sig... *take a hint*



En våg              och en kassaapparat  


www.gullungar.se



Julklapp till min bagare


Elice gillar att baka, eller ja, kanske mest att äta smeten, men, vi kallar det för att baka så känns det lite bättre!Bakset  - Klicka för förstoring Gullungar har det här fina settet, jag tror visst att tomten får komma med det i år.





Även muffinsarna på kakfatet får komma hem till oss via tomten!
Fina färger och i trä, det gillar jag!


Titta gärna in på www.gullungar.se om du är sugen på fina leksaker och kläder till bra priser.

Kakfat  - Klicka för förstoring

































Skrivbord, jag behöver ett skrivbord


I mitt jobb jobbar jag mycker hemifrån och via datorn. Just nu sitter jag med laptoppen i knät i soffan eller ihopkurad på golvet... Mindre bra. Så, jag behöver ett skrivbord. Men, jag har krav.

Det ska vara litet och nätt och inte längre än max någon centimeter över metern. Då får det inte plats... Två lådor är att föredra och svarvade ben ett plus. Färgen spelar ingen roll för med penseln dansar jag gärna. Hellst ska det vara begagnat och till en rimlig penning...Någon som vet vart jag kan hitta min prins? :-)
Klicka för att se nästa bild

bild lånad från blocket.

Makt


Makt, ett fantastiskt begrepp, ett litet ord som rymmer så mycket. Ett komplicerat ord som förmodligen har lika många betydelser som det finns människor i världen. Makt rör litet och stort, individ och grupp och hela stora världen. Saker, ting, personer och händelser får den makt vi tillskriver det/dem. Läckert, eller hur!? .

I min värld blir allt det man gör det till. I vardagens lunk är det lätt att glömma bort att tristessen faktiskt är självskapad. Orden, allt är så tråkigt just nu, kan te sig som en beskrivnig av verkligheten, som om den vore ett faktum. Få är de älvor som kommer med trollspö och förändrar tristessen och därför måste man ju förändra den själv. Vädret åsidosatt, för mörkret kan vi inte göra någonting åt, i alla fall inte himlens, men vi kan tända ljus.

Jag har tänt ett ljus idag, eller egentligen flera, några värmeljus skiner här hemma och ett ljus i förändringens tecken. Jag har varit så trött, så tråkig, ospontan och initiativlös ett längre tag nu. Skrattat okontrollerat var det länge sedan jag gjorde, och ni som känner mig, ni vet att det är någonting jag är ganska bra på. Så, idag bestämde jag mig, nu får det fanimig vara nog! Jag är bättre om jag är glad och spontan. Jag är trevligare att vara med, jag mår bättre och är mer kreativ. Jag får mer gjort och blir piggare. Aktivt tar jag makten och bestämmer mig för att förändra. Det sitter ju bara i tanken så så svårt blir det inte! Makt.

Tidlösa tisdag med grädde på moset!


I vår familj betyder tisdag första dagisdagen i veckan. Oftast en dag med en lycklig Elice, i alla fall när hämtning sker, men också en lite lätt stressad morgon. Bortåt torsdag, när sista dagen för dagisveckan är har jag börjat fått kläm på tiderna...

Men, tisdag morgon;

Thea och pappan klev upp vid sexsnåret. När Thea vaknar så tidigt blir hon även trött tidigt, kring halv nio vill hon sova igen. Eftersom dagis tiden börjar först nio blir således Thea en liten kinkig tös lagom till att kläder och ytterkläder skall tas på. Det är toppen med vinter... (Ni som i ert stilla sinne undrar varför vi inte börjar dagis tidigare; Elice blir ett litet monster om hon inte får sova och så även mamman...)  

Tio i sju blev jag väckt och Elice vaknade trax därefter. Frukost till alla, blöjbyten, kläder till alla, morgonbestyr och undanplockning, det tar sin lilla tid och är en liten kamp mot klockan, Oj då är klockan redan... är en tanke som flertalet gånger hinner passera...

Lite sena och med en början till en kinkig Thea hamnar vi så på hallgolvet i en hög av overaller, vantar, skor, tossor, mössor och halsgrejer. Elice får overallen på först, allt utom skor hamnar i rätt ordning på tösen, sen är det Theas tur. Att tampas med en trött tös är inte det roligaste även om man har all tid i världen, men så, overall, tosser, vantar, halsgrej och mössa på. Klart!

-Mamma bajsa

Ifrån ingenstans! Mamma bajsa.


-Men sötsak, har du inte bara kissat?

Åh, gud vad jag hoppas att hon bara har kissat!


-Kissat. Mamma bajsa

Och med de orden lägger hon sig på rygg, just så som hon gör när hon vill att vi ska byta blöja. 


Dags att ge upp, av med allt, in på bara skinnet och visst hade tösen rätt. Jag ska erkänna att tanken slog mig, att jag skulle låssas att konversationen aldrig ägt rum, att vi bara skulle gå ut genom dörren och vara på väg till dagis. Det är tur att man inte förvandlar alla tankar till handling.

Lite senare än vanligt, med en sovandes Thea och en nybytt Elice anlände vi så till dagis, redo att ta världen med storm!

 





  

Fotboll, innebandyboll, handboll och en toalett


Elice har fastnat för play-doo. Hon tycker att det är roligt att ...smaka på... och att forma, och allra helst vill hon att jag ska göra de figurer hon säger. Allt som oftast vill hon att jag ska göra en bil och en pippi. För att försöka utöka den repportoaren brukar jag knåda ihop diverse djur och gubbar. Dessvärre har jag insett min begränsade fantasi, någon barnboksförfattare kommer jag aldrig att bli, så glad i hågen blev jag när pappan kom hem mitt i knådandet.

-Pappa sitta

säger Elice och pekar uppfodrande på soffan.Han sätter sig och börjar genast knåpa. En häst var första önskemålet och det genofördes med bravur. Lite för att testa hans fantasi uppmanade jag honom sedan att "bara göra något".


En toalett

En fotboll

En innebandyboll

...och...

En handboll

Det var resutatet av pappans kreativitet när han en söndageftermiddag sitter med sin 1,5åriga dotter och leker. En toalett! Vart fick han det ifrån? Hur kom han ens på tanken?

Efter häst kommer självklart och helt naturligt, en toalett!?

Han är inlaggd nu...:-) 

Snart är han här...




...jag önskar mig pussar och kramar och ett varmt hjärta.
 

www.rusta.se

Jul


Julen närmar sig och för första gången på riktigt länge tycker jag att det ska bli otroligt mysigt. Jag har i och för sig alltid tyckt om julen men i år känns det speciellt. Jag vill baka, koka knäck, pynta, klä julgranen i fina röda kulor och titta på julkalendern tätt ihopslingrad med mina töser under en fluffig filt.


...och så vill jag att den här lyktan ska skina i mitt hem...



Juligt fin, finns på Rusta. www.rusta.se

Frida, jag är dig ständigt trogen


Kl.21.55, mitt hus är tyst, två töser och en man har somnat för natten, endast datorns mjuka surr och flämtandet från några värmeljus hörs. Det är mörkt och varmt. Mobilen ringer, lite vasst skär den genom tystnaden. Vid trycket på den gröna luren byts så tystnaden och signalen mot lljuvliga Magnus. Han är i Malmö ikväll och visar sig från sin bästa sida. Frida är där med honom. Minnen väcks till liv, jag flyttas till en anna tid ett annat ställe en annan era. ...jag är, jag är dig ständigt trogen dig...

Frida, inget sagt, allt nämnt. Allt tänkt och uppskattat. Jag är dig ständigt trogen dig! 

 


www.gex.se


Linas Matkasse, Update


Nu har vi haft Linas Matkasse i några veckor och jag måste säga, fantastiskt bra! Vi längtar efter "Linaveckan" den vecka som vi är utan. Linas kommer varannan vecka med motiveringen att de flesta familjer vill blanda upp Linas med pannkakor och falukorv. Förmodligen är det så, ibland är det skönt att bara koka makaroner, men, Linas är ändå helt fantastiskt. Det är gott, känns nyttigt och kul att äta mat man i vanliga fall inte skulle äta. Kikärtssoppa har hitintills varit min absolut bästa och för den delen mest otippade. Gudomligt god!




www.linasmatkasse.se

Paolo Roberto


Vikt väktarna, mirakelpiller, Nutrilette, Gi och fler därtill. Ni som känner mig vet att jag mer än gärna hånar dessa diter, på riktigt, logiken är väl lite tydligare än så... För att gå ner i vikt måste man förbränna det man stoppar i sig OCH lite till.

Jag säger inte att det är lätt, jag kan däremot säga att det är riktigt svårt. Just nu tampas jag med en si sådär 8kg övervikt. 8kg! Jag väger 72kg istället för mina lagom 64kg. Behöver jag säga att varken byxor eller toppar sitter som de ska... Observera att dessa kilon är anpassade för mig, man kan väga både mer och mindre och känna sig både stor och liten.

I en tid av småbarn där jag kämpar med att hitta någon tid över huvudtaget till över för bara mig har jag ändock hittat en bra lösning;

Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto
www.adlibris.se

Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto.

Han plus en sund inställnig i matfrågan ska bli min nya melodi. Jag hoppas att det hjälper, jag längar efter mina 38or!

Hur gör du? Om du gör vill säga...

Helvetesjävlaskit!


Näe, ibland vill jag bara skrika, svära och byta liv!

To die for!



Så snygga! HM!

Ingrid, jag älskar verkligen dig!


Lön för utfört arbete kommer inte enbart i pengar. Det är klart att pengar är bra men undrar om inte affektion kan klassas som likvärdigt. Det köper visserligen inte mat men det värmer ett hjärta.

Viktor 3 år är ute på dagisgården och leker när han plötsligt måste kissa. Fröken Ingrid hjälper honom in och av med galonbyxor och byxor. Halvvägs till toaletten utbrister Viktor;


-Ingrid, jag älskar verkligen dig!


En mycket glad fröken ger Viktor en kram och återgäldar kärleken. Helt fantastiskt fint!

Ingrid är en väldigt bra fröken så jag förstår Viktors kärlek och jag älskar att Viktor så ogenerat och pang på berättar för sin fröken hur han känner.

Att vara fröken ger dessvärre inte en stor hög med pengar men kärlek är obetalbart. Undrar om inte de med stora pengahögar skulle vilja avstå lite för att just höra att de är älskade, speciellt om det kom från hjärtat och hände spontant.

Säg det till din kollega när hon/han är på väg tilltoaletten nästa gång! :-)



Söt som socker!



Ja, ja, hon är min och det kanske är därför, men, vilken marräng!


Barnrum


Leksaker, leksaker, leksaker! Tänk, när Lisan föddes kände jag mig lite som en dålig mor för att vi inte hade inhandlat tillräckligt mycket fina och bra leksaker... Nu undrar jag vart allt kom ifrån!

Vi har haft en hylla med genomskinliga backar för småpryttlarna och bara hyllplan att ställa de stora leksakerna på, men gud så stökigt intryck det gav även om sakerna stod på plats. I helgen bar det så av till IKEA för lite nya inköp. Hem kom EXPEDIT och rosa tygbackar. Som i alla andra barnrum, jag vet, men det sväljer mycket och man slipper se alla leksaker. Toppen!


Fortsättning


Lånade fortsättningen på Gömda i helgen, Asyl. Herregud så bra och hemsk den är! Jag kan knappt sluta läsa om kvällarna.

Har du inte så do it!


Tack snälla Christina!


En av mammas bästa, Christina, läser min blogg och såg inlägget om prickigt i sommarstugan. När mamma och pappa besökte dem i helgen hade Christina köpt dessa jättefina muffinsformar till mig! Tusen tack! Jättefina och fantastiskt omtänksamt!



Christinas två töser bloggar också, besök dem gärna!

www.tezzzi.blogg.se
www.emelielindberg.blogg.se

Sara O. Roth


Sara O.Roth tillverkar jättefina smycken. Hade jag varit dalmas ( kan jag räknas som halvt dalmas eftersom min mamma är det till fullo?!) hade jag investerat i ett kullasmycke på platta. Så otroligt fint!



...och hade jag bott på nedre botten hade ett fönsterskydd varit givet...



Titta in på www.saraoroth.com. Därifrån har jag även lånat bilderna.

Det måste understrykas.



Barn, helt fantastiskt att få och ha! Total lycka. 

Söta!


Mina två energiknippen skulle passa i dessa. Lisan i den röda och Thean i den lila.
 
www.kappahl.se

Bästa vänner


Jag kan villigt erkänna att Max inte är min absoluta favorit. Tror att det har med storleken och min okontroll att göra. Men om jag inte är så förtjust så väger Elice upp det för hon formligen ÄLSKAR Max. Känslan är troligtvis ömsesidig för det finns ingen som får leka och fixa och trixa så mycket med honom som just Elice. Det verkar som om han tål allt hon gör.


När fick du blommor sist?


När fick du blommor sist? Jag fick i söndags! Min man är väldigt bra på blommor, på att ge mig alltså. Denna fina kryss står och pryder vårt vardagsrum. Gillar att den är vackert vit.

 

Halloween


I helgen var vi bjudna på lyxig, läskig halloweenmiddag. Vi möttes av massor med marschaller och levande ljus, vi klev in i ett nedsläckt spindelnättbeprytt hem och möttes av en häxa och en förlorad viking. Därefter följde underbar middag, gott vin, mumsig dessert och trevligt sällskap.

Tack söta ni för en trevlig kväll!








Stadsparken

Vi tog en tur till stadsparken!






Mamma, hålla handen


Det är så roligt nu när Elice har börjat prata! Hon berättar saker som hänt och förklarar sin vilja. Just nu gillar hon att hålla i handen och speciellt hålla i Theas hand. Så här ser det ut när vi är ute och går. Jag känner mig som chaffis fast med ratten i bak...

                                               



RSS 2.0