Chokladbiscotti


I söndags bakade Elice och jag biscotti med choklad och nötter. Jättegoda blev de! Receptet hittade vi i ICAs tidning Buffe.

 

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

Buffé nr 11 2009, sid 27

Ingredienser
Portioner: Ger ca 60 stycken

100 g mjölkchoklad
200 g pecannötter
3 ägg + 3 äggulor
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
salt 

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg + ägggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
3. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och 1 krm salt. Rör runt och blanda i nötter och choklad. Tillsätt ev mer mjöl ifall degen känns alltför kladdig.
4. Dela degen i tre delar. Rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar, 2–3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
5. Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100°C och torka skorporna i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i t ex en glaseller plåtburk. Håller i ca 1 månad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0