By the way

Väl i sommarhagen ska jag måla om ett skåp! :-) Tänkte att den här fina ska få förgylla det sedan, bara ståendes bakom glasdörrarna och gnistrande le...

Glasklocka på fot

www.nordljus.net


Väggord

Det är ju så fint med väggord! Sakta men säkert håller vårt hem på att byta stil. Vi går från det lite mer stilrena till det shabby chicka :-) Äntligen har vi hittat en stil som vi båda tycker om. Mannen min är lite mer volanger och bondkök medan jag är lite mer minimalistisk och "ren". Shabby är en perfekt blandning av oss bäda och till det här väggorden!

Kanske dessa ord får komma hem till oss...

Väggord NJUT

Väggord OÄNDLIGHET

www.nordljus.net

Sommarhagen

Nu tar jag mina töser och lämnar vardagen här hemma åt pappan. Vi åker till Dalarnas fröjder och trängs i sommarstugan med mormor och morfar. Massiva grönområden, ängar, grusvägar och soltimmar väntar, dock ingen piffig liten dator med uppkoppling... Åter när regnet strilar som värst bland dalahästar och fäbodar!

 

Nostalgi

Jag mins omslaget på kassettbandet. Silvrig bakgrund och några nyss blivna tonnårspojkar i rosa tröjor och vita byxor... Det var ingen av pojkarna man gillade mer än den andra, det var helheten och låtarna, Helena och jag, det spelar ingen roll och Kom och håll, kom och ta. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=1lbGICrXOco&feature=related


Bilburen


Det börjar tidigt i vår familj, har alltid gjort och kommer bevisligen alltid att göra! Alla miljöaktivister till trots så älskar vi att köra bil. Älskar friheten en bil ger. Jag kan, när jag vill vart jag vill!


Det blir en dag på stranden

Fint väder och helg = picknick och bad ivår familj. Idag har vi varit ute vid Wik hela dagen. Det är så otroligt fint där ute, damen som sköter rabatterna vet verkligen vad hon gör! ...och vattnet var skönt det också...


Töserna och jag gav pappan några ensamdagar i slutet av förra veckan och spenderade två nätter hos mormor och morbror ( morfar har varit hos mammas faster och byggt en 70m2 stor altan! ..också anledningen till svagt bloggande=) Till skillnad från oss så bor de i hus och jag kan inte annat säga än att det var riktigt skönt! Vi lekte på gräsmattan och badade i poolen, lånade grannens trehjuling och hade roliga playdates!


Joakim och Elice kom varandra riktigt nära, hon gillar verkligen sin morbror, och faktiskt så tror jag att han gillar henne också!





Evig kärlek

Lite titt som tätt stöter jag på diskussioner, artiklar, vänninors prat, tv -program,  om hur man ska göra för att få sin relation att hålla. Bara själva tanken med diskussionen är lite snedvriden, den utgår ju från att relationen inte kommer att hålla som startpunkt... men låt gå för det då eftersom det är en så frekvent förekommande diskussion.

Hur sägs det då att man ska göra? Man ska ha datenight varannan vecka, man ska ha "skärmfritt", dvs varken tv eller dator på efter viss tid på kvällen/dagar i veckan eller ett bestämt antal skickade sms per dag. Nyss läste jag om rådet att bada tilsammans varje fredag... Det finns till och med de som föreslår att man bokar in tid för intimitet. Det ska tydligen vara bra att ha bestämt i förväg när man är sugen, sen är det bara att följa schema. 

Herregud vilken idioti och ångest!

Att i förväg bestämma känslor, att boka in tid att umgås, nej jag undrar om man verkligen är rätt ute från start om det behövs? Däremot inte sagt att en relation, för att inte säga alla relationer, behöver omvårdnad men jag tror att det fungerar på ett annat sätt.

Finns evig kärlek? Självklart! -men bara under förutsättningen att man helatiden tillgodoser  varandras behov. Resten, konversationer, kärlek, kvalitetstid, det kommer naturligt.

Behoven då, de kan vara knepiga att fnula ut? Nej, egentligen inte, vi är nog ganska basala vi människor. Se, hör och känn. Fysiskt, psykiskt och materiellt. Både i stort och smått, jag tycker om att få tid att gå i affärer och bli killad på ryggen, min man vill träna och ta promenader nära havet.  

Tillgodoser man och blir man tillgodosedd kommer man att vara lycklig och trygg livet ut . Det handlar om lycka, det andra tramset, det handlar om ett påtvingat försök att förebygga olycka.
 

Jag lyckades också fånga en tå!




Vänner

För ett tag sedan var jag lite ledsen över att tiden med mina vänner reducerats till nästan ingen alls. Träffar man inte sina vänner betyder det då att man inte har dem längre? Måste man ses för att finnas?

- Jessica, det finns nära vänner och så finns det kära vänner

- Hur menar du nu?

- Nära vänner är de man träffar ofta, som vet vad som händer i ens vardag. De finns där idag men kan vara borta imorgon. Kära vänner är de som finns i ens hjärta. Kanske ses man inte under år men man finns där för varandra, ett samtal bort. Vi är kära vänner, du och jag.

Min kära vän är klok. Ledsamheten är förvandlat till ett leende och tryggheten är åter funnen. Tack!

Trädgård


Min trädgård (läs blommorna i krukorna på min balkong) är i full blom! Det är så mysigt där ute nu!

        



Kakfat

Jag gillar kakfat, för både fatet och kakornas skull! :-) Butik Stylish i Uppsala och på nätet, www.butikstylish.se har detta fina för endast 99:-! Tänker dock att man skulle kunna ha sina örhänden och armband i just det här eftersom det har så höga kanter. Ska nog ta mig en sväng förbi butiken och kolla in det.



Trevåningsfat

Min bror


Min bror är egentligen väldigt lugn men han tänder till på orättvisor, så som det ska vara.

Jessica säger:

alla är inte som du

jocke säger:

exakt, synd, världen skulle vara en bättre plats att bo på annars

Jessica säger:

mycket

lugnare

nästan helsovandes...

jocke säger:

ja men vet du vad!!

Jessica säger:

vad?

jocke säger:

idag så skulle jag tanka på macken så var alla pumpar upptagna och det var kö till dem

Jag står först i kön till min pump och har en bil bakom mig

När bilen som tankat börjar köra iväg kommer en kille på Mc och kör förbi och ska börja tanka

Jessica säger:

näe!

jocke säger:

Jag blev helt vansinnigt arg och flög ur bilen och Sa med en väldigt Höjd och arg röst!!

- Flytta på Dig!

-Flytta på dig, Annars FLYTTAR jag på dig!

Jessica säger:

och vad hände?

jocke säger:

han blev arg och ilskna till och skulle säga något... men då börja jag gå mot han och då starta han sin mc och körde iväg från macken


Barn

Mikaela och jag diskuterade barnens vara eller icke vara idag. Sedan juvelerna kom in i våra liv har vår verklighet förändrats kopiöst. Ingenting är längre som det var. Men, det är bara på gott det är så.

Visst finns det mindre tid, om än någon för piffning av oss och vårt hem, visst finns det mindre tid, läs ingen för då orkar vi inte kliva upp moronen efter, för utgång med drinkar och dans. Visst finns det minimalt med slöa stunder i soffan. Visst är impulsivitetens tid förbi och de snabba svängarna. Visst, visst, visst, men vi har barn! Egentligen borde det räcka med att skriva så, och för de lyckligt lottade med just barn räcker det med all säkerhet. De vet pricis vad jag menar. De som blir kallade mamma och pappa, de som får pussar och kramar, de som får torka bort tårar och skratta åt knäböjardanser, för dem räcker det med att skriva barn. Men för de ej än invigda räcker det inte. För mig hade det inte gjort det i alla fall. Jag hade inte fattat någonting, hade verkligen inte ens kunnat föreställa mig hur det skulle vara.

Och med all säkerhet förstod pinglorna (de var jättefina) som kom till vårt fikabor vid Fågelsången idag inte det fantastiska med barn. Vi satt där, Hugo och Filip snart två år, Elice, 1,5 år, Thea 4 månader och två 30 åriga mammor. De stod brevid, fyra snygga tjejer i likvärdig ålder med mammorna. Vi åt glass med sked, med händer, vi slickade skålar och vände bägare upp och ner. De stod med varsinn latte... Vi ammade "in public"och fick glassdreggel på våra sommarklänningar. De hade fina shoppingpåsar i händerna och små söta rådjur i berlocker kring halsen. Dreggel, rådjur, dreggel, rådjur, skillnaden är hårfin... Prat om att sitta fint och den stundande lekplatsen mixades med uteställen och kvällens date.

Två olika världar, vi har barn, de har det inte.

Förhoppningsvis är de lika glada över sin livssituation som jag är med min. Skål!


Tår, jag har tår!


Thea har hittat sina tår! Hon hittar dem inte jämt men titt som tätt är de där mitt framför ögonen på henne och i lätt läge för fångst. Tror visst att stortån smakar extra gott!

Nej!

Elice har ett nytt favorit ord, NEJ. För en mamma som gillar positiva tankar och lösningar är just det ordet lite frustrerande att höra. Det blev så mycket nej en dag att jag var tvungen att ta till psykologkunskaper för att se vad som stod på, har jag format ett nejsägande bara eller är det en fas? :-) Det är en fas! jajaja!

Tydligen så förstår min tös nu vid en ålder om 15 månader att hon inte längre är en del av mig utan att hon är en egen individ. Hon testar gränser och säger nej, mest för att hon kan, inte för att hon menar det. Jag spår att hon kommer att bli en glad och framåt tjej som har lätt för sociala spel och som inte är rädd för att testa gränser, ej heller att sätta dem. Vi får se, om tjugoår sådär... :-)
 
 

Ska Thea åka björnen ska Pippi!

Kreativitet...hmmm

I mammaledighetens tecken prövar jag lite olika nya hobbys. Man kan se det som att jag har en liten provapåstuga här hemma. Jag snickrar, syr, decouperar och nu har turen kommit till namnsmycken! :-) Jag har allt jag behöver, nu väntar jag på inspiration. Nån som vill ha ett namnsmycke? :-)



http://manekisparlblogg.blogspot.com

Det sämsta!

Jag kan ärligt säga att jag aldrig, och då menar jag ALDRIG, varit med om något så dåligt som 3 och deras telefon c902 från Sony. Jag har haft problem sedan dag ett och inte bara små problem utan stora -min telefon ringer inte jag kan inte svara den går inte att ladda- stora problem. Mitt helvete till telefon har varit på lagning under 6 månaders tid allt som allt och jag har till och med fått en " ny" men ingenting hjälper. Som grädde på moset så slutade min överladdning av bilder att fungera. Alla bilder tagna från igår "går ej att kopiera"... Jag måste återigen pallra mig ner till affären och reklamera, den här gången tänker jag inte vara trevlig och tillmötesgående som jag brukar,nej, nu åker hjärnhandskarna på!

Dagens "Today" hade visat jättefina bilder på Hugo, Filip, Elice, Thea och Mikaela när de liker i Stadsparken. Vi har haft en jättemysig dag med dem, blev bjudna på  förstaklassig lunch, fika och lek hemma hos pojkarna innan det bar av till Fågelsången för glass och utelek i Stadsparken.  Nåja, kanske går det att fixapå något vänster.



T&E

Har fastnat för bokstavstrenden... På väg hem från lekparken idag svängde jag förbi Myrra, töserna sov så jag kunde riktigt ta tid på mig och faktiskt se vad som fanns i affären. De hade fått in stora bokstäver som blev mina för endast 79:- st, ett kanonpris!

För övrigt ska Myrra ändra inriktning och bli mer lantlig, behöver jag säga att jag är stormförtjust

 
www.myrrauppsala.se

Kakburkar på rea

Min favorit inredningsbutik på nätet har dessa söta kakburkar på rea!

Gröna skor

Jag behöver ett par gröna skor... Min Thestös ska döpas och dopet skall gå i färgerna lila och grönt, klänningen, en lila, är fixad men skorna är kvar att hitta.

Snygga och enka klackskor

Kanske kan dessa vara något... Åh, jag vet inte, vill nog att de skall vara lite sötare... Hmm

Fina rosor


Kruka och vas med fin fina rosor på! Skulle passa bra hemma hos mig!
På Blomsterlande kan man hitta dessa.



 
(Något har hänt men vet inte vad... Kan inte vända bilderna...)

Viktigt

Fick ett tråkigt besked i förra veckan vilket fått mig att fundera över livets svängar. Det är så viktigt att man talar om för sina nära och kära att det är just nära och kära.Minst lika viktigt ät det att ge komplimanger, att slösa med ärligt fina ord. känns det så säg det. Alla vinner i längden.

Today


Idag har vi bara varit hemma. På förmiddagen bakade Elice och jag bröd. Vi sitter på golvet bland bunkar och mjölpåsar och rör och blandar. Kladdigt värre blir det men det är det alla gånger värt!



Efter sovstund och god brunch tillagad av pappan gick vi ut med intentionen att gå på loppis och leka i "den stora lekplatsen". Loppisen fick förbli en vilja hos mamman, förstår inte riktigt hur, men att gå 1km med två små töser kan ta så enormt lång tid...



Så lekplatsen blev vår promenads enda mål. Den är stor, alldeles nybyggd med fantastiskt fina planteringar och jättemånga bär buskar och träd. Elice och min lycka var gjord när vi såg havet av smultron längs med en hel huskropp. Vi satt på huk större delen av lektiden, pappan fick gunga sjäv...





Nu på kvällen har vi smaskat i oss basilikapuckar med potatis och sallad, jättegott! Jag har också bakat smartieskakorna fast mina blev nonstopkakor. M handlade... Hur som haver så blev de försvinnande goda!


En stund i soffan väntar innan sängen.


God natt!


Makalöst bra!

Ibland är en början så diffus att man inte förstår att den startat förrens man är långt in i verkligheten. Först när livet antar sin svartvita skepnad kan någon börja döma, inte innan, aldrig innan.

http://secondlady.blogg.se/

Blogghoppande



Det e ju så roligt att man kan "blogghoppa" via kommentarerna. Hittade det här receptet på http//kerstinochagnes.blogg.se/ känner att jag måste pröva dem. I helgen blir det baka av!


Smartiescookies

125 gram smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Blanda till en krämig smet.

4 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda och rör ner i den krämiga smeten.

2 små rör smarties eller ett stort rör.

Rulla degen till en rulle, skär i skivor, tryck ner tre smarties i varje skiva.

Grädda ca 10 minuter i 175 grader.

Sockersöt

Elice är väldigt inne på att öppna och stänga dörrar just nu. Hon kryper in i skåp, går in i rum osv. Såklart ska vi stå utanför så att hon kan vinka till oss när hon ser oss. Hon tycker att det är jätteroligt! Idag öppnade och stängde hon balkongdörren och vid en paus kom hon på att hon kan stå ute på balkongen och titta in på oss som är inne. Lycka!

Fullerö Handel

Strosade omkring på Fullerö Handel och såg detta söta barnset. I år är töserna för små men till nästa sommar kommer det passa perfekt!


Hittade även denna klädhängare.Den passar redan nu, ska bara fnula lite...

Fina toppar på fina flickor

Mina föräldrar läser min blogg, jag har bevis på det! :-) Töserna och jag svängde ut på en fika idagoch möttes av en present.
.

Så otroligt fina!

Rappande piloter!


Blev påmind idag, ska aldrig mer glömma bort! Världsklass!

http://www.youtube.com/watch?v=LIfUTchC7g4

Blomsterlandet

På väg hem från lunchen som fylldes på med jordgubbar och grädde som fylldes på med kaffe ( Tack bästa bror!) så stannade vi på Blomsterlandet. Töserna sov så vi passade på. M satt i bilen med Elice medans Thea och jag fick lite egentid i butiken. De hade så mycket fint! Mest saker som lämpar sig för ett hus och där är vi ju inte riktigt än men drömma kan man. Vi ska ju hamna i ett sådan nån gång...






www.blomsterlandet.se


Lycka!

Lycka på hög nivå! Idag när mamman damsög passade pappan och Lisen på att gå ut i regnet. Man skulle kunna tro att kyla, blåst och massivt regn skulle mana till innemys i soffan, men icke! Vad kan vara bättre än att ligga på mage i en vattenpöl?



Jag hatar att städa men älskar känslan av att ha ett rent hem. Knepigt det där att få till det, lösningen heter städhjälp. När töserna börjar sin dagiskarriär och mamman börjar håva in pengar igen (! hahaha) så ser jag det som ett starkt alternativ. Ska börja bearbeta mannen min redan nu...

Tips

Surfade in på cattans blogg, http://www.atcats.blogg.se/ och fick nys om http://www.quietland.se/. En söt liten smyckesshop med väldigt förmånliga priser. Bäst av allt, det finns ryska dockor! :-) Förvisso i örhängesform, jag skulle hellre sett dem i ett halsband, men ändå!




Hittade även dessa söta! De kanske ska få komma hem till mig...

Krukan!


Skänken!


Ryska gummor och rosor


Så otroligt fina klänningar man kan hitta hos Dorabella! Dessa är mina favoriter, sån tur att jag har töser!


http://www.dorabella.se/

Fröken söt

Lite då och då köper jag kläder av fröken söt, just nu e jag sugen på den här;



www.frokensot.se

Imorgon ska det regna


Imorgon ska det regna igen, och mycket vatten ska det komma också! Efter en lunch med morbror väntar lek på Nickis Äventyrslek. Vi har alltid så roligt där!


 


www.nickis.se

Skansen


Länk till: www.skansen.se
www.skansen.se


Idag truckade vi runt på Skansen hela dagen. Trippen var egentligen planerad till i måndags men eftersom regndansen tydligen dansats sköt vi på resan. Idag strålade solen hela dagen, en perfekt utflyktsdag med andra ord!


Lärare

Min man är ingen datakille direkt... Visar honom lite hur en blogg fungerar, hur rubriken kan hamna där den gör osv. Ingen datakille var ordet...

HP Mini 2140 Intel Atom N270 1.6GHz / 1GB / 160GB ...
http://www.pricerunner.se/t/22/Datorer

Linfält

På väg ut till mina föräldrar för någon dag sedan åkte jag förbi ett hav av blå böljande linblommar. Det var magiskt vackert! Skickade ett mess till min man om att han skulle påminna mig att visa honom. Vi ska svänga förbi imorgon! .-)[linfält]
http://bp0.blogger.com/_gtNcO2ezsoQ/SGsJrOSHw_I/AAAAAAAABQ4/9I4ZJotAZQQ/s1600-h/linf%C3%A4lt

IKEA

Idag gjorde vi som halva Uppsala, vi åkte till IKEA. Helt otroligt så mycket folk, en fågel skvallrade om 9000 besökare bara idag! Tror M stog i matkön i 45 min... Det var ett mindre lyckat val att äta där, Elice höllpå att få tuppjuck innan hon äntligen fick sätta tänderna i sin köttbulle. Kom hem med en välbehövlig tvättställning och en toalettpall, ni vet en såndär för barn så att de når upp och kan tvätta händerna själva. Elice har fram tills nu valt vår sopkorg och det är mindre trevligt de gånger den vällt. Blöjor med diverse innehåll passar bäst i sluten förvaring!

FROST Torkställning, golv
www.ikea.se


Skänken!

Nu e den byggd, min fina fina skänk. Slipning och målning återstår innan den får inta balkongen. Men den e byggd!!  Jag slipade lite igår men med två små töser är det svårt att hitta längre stunder att pyssla på. Jag får ta det pö om pö... trist bara att jag inte en en sån person som gillar att ta saker pö om pö. Jag vill nu, jag vill fort och hellst skulle det ha hänt igår! hahaha

Bild kommer!

Jag vill!







Jag vill vara det där minnet som får dig att le

Decu...

Åh, vad heter det egentligen? Decoupera, decoupage? jaja, den som vet den vet, vi andra klarar oss bra ändå!

Igår slog jag dock äntligen slag i saken, kände mig kretaiv och pigg. Dessutom hade jag egentid, både man och barn sov!

Fick en gamal kruka av min mor som fick stå modell för mitt första försök. Det hela var lite pilligare än jag trott och det var svårt att direkt fatta galoppen så jag provade olika tekniker och tillvägagångssätt. Resultatet fick jag dock se först i morse. När krukan var våt gick det inte att se vilket sätt som blev snyggast. Men för er ALLA ( ;-)) som vill försöka kan jag meddela att det inte går att låta lager överlappa varandra...det blir inte alls snyggt. Låt istället bitarna passa i varanda som pusselbitar, det tar längre tid men blir garanterat snyggare!

Jag ska försöka mig på (hitta ork, jag hatar sladdar) att ladda över mina bilder. Lyckas jag så kommer en krukbild!

Här kommer lite decoupage inspiration! www.roomservice.blogg.se


Läs i hängmattan

På sommaren ska man läsa böcker, det hör liksom till. Hängmatta, sol, ljumma vindar och några oplanerade timmar...

För min del känns den stereotypbilden avlägsen, jag ser mer fram emot några minuters läsning varje kväll vid 21.30 tiden innan ögonen ofrivilligt stängs igen... Nåja,  vad är en bal på slottet?

Just nu läser jag meningar från;

Den mörka ängeln

www.adlibris.com

I like

Örhängen Svart

www.lindex.se

Sååå jag

Tittade runt efter en klänning till min kära mor och stötte på den här blusen. Den skriker Jessica...
Dont ya think?



Den kommer från www.lindex.se

Godis från Indiska

Jag har laddat ner ett program där man ska kunna fixa fina bildcollage. Jag har lyckats få ner programmet, ladda över mina bilder och till och med göra collage, MEN, jag får fasiken inte över det färdiga collaget till bloggen! Jag kan inte flytta det helt enkelt. Jag har lessnat på att pilla så här kommer bilderna au naturelle! :-)


www.indiska.se

Den här...

...skulle kunna pryda mitt finger... :-)



www.cocoo.se


Jordgubbar

                                  

Snart är det dags för årets jordgubbsplockning! jajaja! Jag ÄLSKAR jordgubbar och att få åka och plocka "några" själv är en tradition som funnits i mitt liv så längen jag kan minnas. Förra året plockade vi vid Ulva kvarn och tänker så göra i år igen. Många gubbar och mycket goda!

Godis, kakor och glass!

Alla har vi våra latser... Kakor och bullar är min... Jag skulle absolut kunna sluta äta godis och allra helst glass men kakor och bullar,nej där går gränsen. Därför skulle ett halsband med en älskad munk eller muffins passa mig bra! hahaha

Dt finns glassar också för den som dras mer åt det hållet...



www.cocoo.se

Semester!!!

Vi har semester och det är så skönt, kunde inte haft bättre tur med vädret! Bloggandet hamnar lite i skymundan, nu mer än någonsin (...!...) men så får det vara. Tid med mina juveler e det som prioriteras!



När semester ändå är ämnet... Vi är nyss hemkomna från en liten kryssning till Mariehamn. Det var jätteroligt, ibland räcker det med de lilla. 
 
Vybild på Cinderellafartyget

www.vikingline.se

RSS 2.0