Jag är glad


Det jag kommer att skriva nu kan te sig elakt och orättvist, som en kniv i ryggen på de bra män som jag har i mitt liv och definitivt som politiskt inkorrekt,

MEN, jag skriver det ändå.

Jag är glad att det inte finns några manliga pedagoger på Elice förskola. Jag är glad över att alla "fröknar" är kvinnor.

All kamp om jämnställdhet får stå åt sidan när det kommer till mina tösers välbefinnande, eller om man ens kan ta in jämnställdhet i detta. Jag tror fasiken inte det.  

Läs, gråt och fundera en smula. Vad kan vi göra för att få dessa män att sluta? Ja, jag skriver män, för i jämförelse, hur många är de kvinnor som utnyttjar?

10:32 | onsdag 2 december 2009

Misstänkta övergrepp på kristen förskola

Pressmöte i Jönköping med förskolläraren Britt-Marie Rossiter och Frälsningsarméns ínformationsansvarige Berg Åberg. Foto: Jimmy Karlsson/SR.
Presskonferens om övergreppen. Foto: Jimmy Karlsson/SR.

Uppdaterad 12:06
En förskollärare på en skola som drivs av Frälsningsarmén i Jönköpings län har häktats misstänkt för att ha utnyttjat flera små skolbarn sexuellt.

– Jag ser det som djupt tragiskt, det är helt oacceptabelt och en djup tragik för alla som på något sätt är inblandade. Och det gäller naturligtvis alla som är drabbade, både barn och föräldrar och personal och den häktade och hans anhöriga, säger Bert Åberg, informationsansvarig på Frälsningsarmén.

Det var i mitten av oktober som föräldrarna till ett av barnen på förskolan slog larm om de misstänka övergreppen. 

På skolan, som drivs av Frälsningsarmén, finns ett 20-tal barn som är i åldrarna ett till fem år gamla. Mannen greps och häktades. Han misstänks nu för att ha utnyttjat minst fyra barn på skolan.

– Vi har vidtagit skyndsamma åtgärder. Vi har inlett en krishantering genast när det här inträffade. Vi har haft och har möten med samtliga föräldrar på förskolan och håller regelbundna föräldraträffar, säger Bert Åberg.

Den gifte tvåbarnspappan är i 40-årsåldern. Han har arbetat i tio års tid på förskolan.

Bland personalen kom beskedet att han häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt sexuellt övergrepp på barn som en chock, säger Britt-Marie Rossiter som är föreståndare på förskolan.

– Jag var bestört och chockad och hade många sömnlösa nätter.

Förutom övergreppen misstänks mannen också för barnpornografibrott. Av häktningsprotokollet framgår att mannen misstänks för övergrepp på fyra barn, men åklagaren Anna Mårtensson säger idag till Ekot att det finns misstankar om att fler barn kan ha blivit utsatta.

Mannen har enligt häktningsprotokollet erkänt vissa omständigheter men förnekar att ha ska ha begått brott.

David Svanberg, Jönköping
[email protected]

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0